אליפות הטאקי: מי יגיד "קלף אחרון ביד"
מי יהיה ה"טאקי קינג"? האליפות במוזיאון הלונדע בבאר שבע מעלה הילוך. בשבוע הבא נדע מי יעלה לגמר שייערך בחנוכה - ועד אז כנראה נמשיך לשנות צבעים
35 שנה אחרי שהומצא המשחק הישראלי שכבש את העולם, החליטו השנה במוזיאון לונדע בבאר שבע לקיים בפעם הראשונה את אליפות הארץ בטאקי. שלב המוקדמות, שמתקיים לאורך כל שמונת ימי חג הסוכות, החל שלשום: בכל יום נערכים בו 4-2 מקצים, בכל מקצה 25 שולחנות, עם חמישה משתתפים בשולחן. ביומיים האחרונים כבר פקדו את התחרות 500 מתחרים נרגשים, וזה לא כולל את בני המשפחה הרבים שהגיעו כדי לעודד את יקיריהם.
משחק הטאקי אינו מבדיל בין גילים, ואותה אווירה הרמונית נשמרה גם בתחרות: מבוגרים, נוער וילדים התחרו אתמול זה מול זה במקצים. המשתתפים בתחרות הגיעו מכל רחבי הארץ - מצפון (אפילו ממטולה) ועד דרום. משפחות שלמות אף התפצלו בין שולחנות שונים כדי להגדיל את הסיכויים לעלות לגמר. מכל מקצה עולים שלושה שחקנים לגמר הגדול, שיתקיים לפני חנוכה: אתמול עלו לגמר ילדים, מבוגרים ואפילו סבתא אחת.
איילת יסעור (10) משדרות הגיעה לאליפות וסיפרה בהתרגשות: "רציתי לשחק בשביל הכיף, וניצחתי רק במשחק אחד. לפעמים זה היה קשה, כי זה גם משחק של מזל". גיל אגמון (18) מגבעת שמואל הגיע לאליפות עם אחיו ואחותו. גיל סיפר: "היה ממש קרב מותח. היינו שלושה אנשים עם אותו ציון. כל השופטים הסתכלו והיו במתח. ברוב טיפשותי לא אמרתי 'קלף אחרון בידי' לילדה בת 10. היא ניצחה אותי". אבל לא רק גיל נחל מפלה קשה באליפות. גם ראש עיריית באר שבע רוביק דנילוביץ הגיע ושיחק עם חיים שפיר, ממציא המשחק. הוא, מצדו, הפסיד בכבוד.
אליפות הטאקי הייתה מלאה גם במנצחים מעניינים ויוצאי דופן. סיליה בן דיין (70), תושבת קריית מלאכי, הייתה אחת המנצחות הגדולות בתחילת הטורניר ביום ראשון, יחד עם נכדה גדי בן ה־8. "הנכד הקטן שלי ניצח יחד איתי", סיפרה בגאווה. "אני מאוד אוהבת את המשחק הזה. כבר שנים כשאני נמצאת עם הנכדים אנחנו משחקים אותו בבית", אמרה, והוסיפה: "רציתי ללכת לאליפות בתור ספורט. לראות אם אנחנו באמת יכולים לעלות שלב. אני הייתי המתמודדת המבוגרת ביותר, וזה לא הפריע לי בכלל. היה ילד בשולחן שלי שאמר לי 'איזה כיף, אף פעם לא שיחקתי עם מישהי מבוגרת'. זה היה אתגר וכיף לא נורמלי".