שתף קטע נבחר
 

מושיק רוט: כוכבי מישלן ומנות ב-8 שקלים

השף מושיק רוט, שמאכיל באמסטרדם עשירי עולם, יהיה פרזנטור ויועץ לרשת המזון "שמונה". רוט: "ברמת המחירים של כוכבי מישלן אני מאכיל 50 אנשים ביום. ככה תהיה לי אפשרות להאכיל אלפים"

השף מושיק רוט, בעל כוכבי מישלן שמאכיל עשירי עולם במסעדתו באמסטרדם, "יורד לעם", והצטרף לרשת המזון הכי עממית, לפחות מבחינת התמחור – "שמונה" – ויהיה הפרזנטור והיועץ הקולינרי שלה. כעת הוא עובד על שדרוג התפריט.

 

שמונה הושקה לפני 8 חודשים ומציעה, ברוח רשת "קופיקס", כריכים, בעיקר בשריים, ב־8 שקלים בלבד, וכן ארוחות עסקיות ב־26 שקלים (כולל שני כריכים, צ'יפס ושתייה).

 (צילום: אלעד גשגורן)
(צילום: אלעד גשגורן)
רוט, חיפאי במקור, נישא בצעירותו להולנדית, עבר לגור בהולנד ופתח את המסעדה ‪&Samhoud Places‬ שזיכתה אותו ב־2 כוכבי מישלן, הדירוג הכי גבוה שישראלי זכה לו. בארץ התוודעו אליו בעקבות השתתפותו בתוכניות הריאליטי "משחקי השף", כאחד מהשופטים, ו"היחידה". בהמשך הוא התגרש, וחזר להיות פעיל גם בישראל.

 

סניפים ראשונים של שמונה נפתחו בטכניון ובאוניברסיטת חיפה. בהמשך התרחבה, גם באמצעות זכיינים, ל־8 סניפים - בחיפה, באר־שבע, חדרה, עפולה וקריית־מוצקין, ובימים אלה מוקמים סניפים בירושלים, חולון ונתניה.

 

את הרשת הקימו ארבעה חיפאים: ניר עמר, בעלי רשת ההמבורגרים "זסטי", לה 10 סניפים‭,

 

ושותפיו תמיר שמש, רז מנשה וגיל בן־גלים. "מושיק יעניק לנו לגיטימציה כדי שאנשים יאמינו שאפשר להיות איכותי גם ב־8 שקלים", אמר עמר. "הוא לא מפחד לשים את ראשו ואת המוניטין שלו. מלבד הייעוץ, הוא גם יככב בקמפיינים שלנו".

 

לדבריו, הקונספט הוא לא לדחוף מנות גדולות, ו"מי שרעב מאוד, ישבע משני כריכים". הבשר מסופק לרשת על ידי בלאדי, ויש בה מנות של אווז, אסאדו, אנטרקוט, פרגית, וכן חביתת ירק ומנות צמחוניות. הלחמנייה היא רבועה, תוצרת 'לחם לחם', מקמח לבן או מלא. תוספת כמו בצל מטוגן, ביצה, או פטריות עולה ‭4־1‬ שקלים. צ'יפס או טבעות בצל עולים 8 שקלים, וכך גם שתייה. גזוז הבית עולה 4 שקלים, ויש גם סלט וקינוחים.

שף מושיק רוט: ממישלן למזון מהיר (צילום: אוהד רומנו) (צילום: אוהד רומנו)
שף מושיק רוט: ממישלן למזון מהיר(צילום: אוהד רומנו)

רוט מספר שהתחבר לנושא המזון המהיר והמוזל בעקבות עבודתו על תוכנית טלוויזיה שטרם שודרה, ובה הוא נוסע ומבשל בפוד טראק ברחבי הארץ.

 

רוט, אתה לא מפחד לסכן את המוניטין במעבר לרשת כריכים מוזלת?

"אני רואה בזה דרך קולינרית חדשה. ברמת המחירים של כוכבי מישלן סועדים אצלי נשיאים ושחקנים, ואני מאכיל 50 אנשים ביום. אני אסיר תודה על המסעדה הזו, אבל הבנתי שאני רוצה ללכת צעד מעבר לכך. אני מתרגש להאכיל אנשים ומשמח אותי שנהנים מהאוכל שלי. עכשיו, עם הכניסה לרשת שמונה, יש לי אפשרות להאכיל אלפים ביום".

 

תצליח לייצר מוצר איכותי ב־8 שקלים?

"האתגר עבורי הוא לייצר חוויה איכותית לסועדים, בתוך מסגרת המחיר המקובעת של 8 שקלים, ואני עובד על שדרוג התפריט במסגרת המגבלות. חשוב לי שסועדים יקבלו עבור כספם מנה באיכות טובה ובכמות מספקת.

 

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

"אני לא מאמין שהמבורגר של 250 גרם זה פתרון לארוחה. לדעתי עליו להיות קטן יותר, ולידו תוספת וגם סלט עם רוטב איכותי. זה ממלא, וזה מה ששמונה מציעה. זו רשת צעירה ומתפתחת שמתחברת לעניין החברתי ולמגמה של אכילה בחוץ בתקציב מוגבל".

 

צפו בראיון של מושיק רוט בזמן צילומי השער למגזין "פנאי פלוס":

כתב יוני פרוים, צילום: אסף מגל, הפקה: ערן רחמני, עריכה: דפי מקל

כתב יוני פרוים, צילום: אסף מגל, הפקה: ערן רחמני, עריכה: דפי מקל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הכתבה פורסמה במוסף "ממון", מבית "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלעד גשגורן
מושיק רוט: ממישלן לרשת מזון מהיר
צילום: אלעד גשגורן
מומלצים