שתף קטע נבחר

 

שי-לי ליפא מכינה גרנולה שוקולד טבעונית

נשנוש ליד הקפה: מחפשים להחליף את העוגייה עתירת הקלוריות בחטיף בריא וטעים לא פחות? שי-לי ליפא מלמדת אתכם, שלב אחר שלב, להכין גרנולה ביתית משוקולד ללא מוצרים מן החי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

גרנולה שוקולד טבעונית

 

המצרכים (ל-900 גר' גרנולה):

100 גר' שמן קוקוס

1/2 כוס (100 גר') סוכר חום בהיר (דמררה)

1/4 כוס סירופ מייפל אמיתי או סילאן

4 כוסות (400 גר') שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר)

1/2 1 כוסות (150 גר') אגוזי פקאן

2 כפות אבקת קקאו משובחת

1 כוס פירות מיובשים (משמשים חתוכים גס, חמוציות, קוקוס וכדומה)

 (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
(צילום: נועם פריסמן)

אופן ההכנה: 

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מחממים בסיר קטן שמן קוקוס, סוכר וסירופ מייפל או סילאן על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס לגמרי. מביאים לסף רתיחה ומסירים מהלהבה.
  3. מערבבים שיבולת שועל, אגוזים ואבקת קקאו בקערה (את הפירות המיובשים שומרים לסוף, אחרי האפייה). יוצקים את תערובת השמן על תערובת השיבולת, ומערבבים היטב. מפזרים באופן שווה בתבנית.
  4. אופים בין 30-25 דקות, תוך ערבוב כל 10 דקות עד שהאגוזים זהובים (קשה להבחין האם השיבולת כבר זהובה בגלל צבע הקקאו). מצננים היטב.
  5. מפוררים בידיים את הגרנולה, מוסיפים פירות מיובשים ומערבבים. שומרים בצנצנת אטומה מחוץ למקרר עד שבועיים, או במקרר עד חודשיים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם פריסמן
טבעונית וטעימה. גרנולה שוקולד ביתית
צילום: נועם פריסמן
מומלצים