שי-לי ליפא מכינה גרנולה שוקולד טבעונית
נשנוש ליד הקפה: מחפשים להחליף את העוגייה עתירת הקלוריות בחטיף בריא וטעים לא פחות? שי-לי ליפא מלמדת אתכם, שלב אחר שלב, להכין גרנולה ביתית משוקולד ללא מוצרים מן החי
גרנולה שוקולד טבעונית
המצרכים (ל-900 גר' גרנולה):
100 גר' שמן קוקוס
1/2 כוס (100 גר') סוכר חום בהיר (דמררה)
1/4 כוס סירופ מייפל אמיתי או סילאן
4 כוסות (400 גר') שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר)
1/2 1 כוסות (150 גר') אגוזי פקאן
2 כפות אבקת קקאו משובחת
1 כוס פירות מיובשים (משמשים חתוכים גס, חמוציות, קוקוס וכדומה)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מחממים בסיר קטן שמן קוקוס, סוכר וסירופ מייפל או סילאן על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס לגמרי. מביאים לסף רתיחה ומסירים מהלהבה.
- מערבבים שיבולת שועל, אגוזים ואבקת קקאו בקערה (את הפירות המיובשים שומרים לסוף, אחרי האפייה). יוצקים את תערובת השמן על תערובת השיבולת, ומערבבים היטב. מפזרים באופן שווה בתבנית.
- אופים בין 30-25 דקות, תוך ערבוב כל 10 דקות עד שהאגוזים זהובים (קשה להבחין האם השיבולת כבר זהובה בגלל צבע הקקאו). מצננים היטב.
- מפוררים בידיים את הגרנולה, מוסיפים פירות מיובשים ומערבבים. שומרים בצנצנת אטומה מחוץ למקרר עד שבועיים, או במקרר עד חודשיים.
טבעונית וטעימה. גרנולה שוקולד ביתית
צילום: נועם פריסמן
מומלצים