ארבעה פגים נדבקו בחיידק אלים באיכילוב
בעקבות גילוי החיידק CRE אצל יולדת לתאומים, התברר שגם שני ילדיה ושני תינוקות שאושפזו בקרבתם נושאים את החיידק. הם הועברו לבידוד. החיידק הזה עמיד בפני אנטיביוטיקה ונפוץ בבתי החולים. מנהל הפגייה הבהיר: "אף אחד מהתינוקות לא חולה בזיהום שקשור לחיידק הזה"
החיידק הקטלני CRE (קלבסיאלה) התגלה בארבעה פגים בבית החולים איכילוב. כל הארבעה הועברו לבידוד והצוות הרפואי הונחה לעבור למשמעת סטריליות קפדנית. דיווח הועבר למשרד הבריאות והוא החל בבדיקת נסיבות ההדבקה.
יולדת לתאומים שאושפזו בפגייה אובחנה ביום שבת כנשאית של החיידק. בשלב האבחנה של היולדת, התגלה כי גם התאומים שלה ושני תינוקות נוספים שאושפזו בקרבתם הם נשאים של החיידק. אך פרופ' דרור מנדל, מנהל הפגייה, הבהיר כי "אף אחד מהם לא חולה בזיהום שקשור לחיידק הזה".
הצוות הרפואי והסיעודי בשיתוף ובהנחיה של צוות האפידמיולוגיה של בית החולים והיחידה הארצית למניעת זיהומים של משרד הבריאות נקטו סדרת פעולות מקצועיות לטיפול בתינוקות הללו. הפגים הועברו לבידוד ובבית החולים אמרו כי הם מאושפזים בתנאים הדרושים למתן טיפול רפואי בטוח בפגייה.
מבית החולים נמסר שבבדיקה נוספת שבוצעה היום נמצא כי אין אף הדבקה נוספת של תינוקות אחרים שמטופלים בפגייה ושאף אחד מהפגים שהתגלו כנשאים לא פיתח את המחלה. פגיית בית החולים ממשיכה בפעילות סדירה כמקובל.
חיידק ה-CRE עמיד בפני אנטיביוטיקה ונפוץ בבתי החולים. בשנים האחרונות נעשים בישראל מאמצים לבלום את התפשטותו. החיידק עלול לגרום לזיהומים במערכת הנשימה ובדרכי השתן ולזיהומים בדם ובפצעים פתוחים, ונחשב לקטלני אם לא ניתן טיפול בזמן.
פרופ' מנדל אמר: "אנחנו מקווים שעצרנו את ההתפשטות של החיידק, העמיד לאנטיביוטיקה. נכון להיום, החיידק לא גרם אצלם למחלה, אלא הם נשאים שלו. זה חיידק שנמצא במערכת העיכול של כולנו, אבל אף פג לא חולה במחלה. אנחנו כמובן רוצים להמנע מהמשך הדבקה כלומר שהחיידק הזה לא יעבור אל פגים אחרים ויופיע אצלם במערכת העיכול".
אין זו הפעם הראשונה שבה מתגלה זיהום בפגייה: מדי שנה נסגרות פגיות ברחבי הארץ עקב התפשטות חיידקים. בין הסיבות המרכזיות להתפשטות הזיהומים: המחסור החמור בתקנים, המביא לצוות אחיות ורופאים מצומצם שאחראי על פגים רבים ושלעתים אינו מצליח לבצע את כללי ההיגיינה ההדוקים הנדרשים לפני מגע עם הפגים.