הפעולות המוזיקליות שיפתחו את היכולות של ילדיכם
לשיר שירים בשפה גבוהה, לשנות מילים בשירים מוכרים, לספר על מלחינים ולשלב את שם הילד בשירים אהובים. לקראת קורס מוזיקה חדש להורים שייפתח בבית ספר רימון, קבלו טיפים שאפשר וכדאי לנסות בבית
מחקרים רבים מראים שמוסיקה היא כלי חזק ועוצמתי לפיתוח יכולות של ילדים בגילאים שונים. קורס חדש ייפתח בנובמבר בבית הספר רימון למוסיקה ומיועד להורים לילדים עד גיל שמונה המעוניינים לפתח את ילדיהם באמצעות השימוש במוסיקה. לדברי המנחות, ד"ר לאה מרזל וד"ר נעמי היימן-איתי, שתיהן בעלות תואר שלישי בחינוך מוסיקלי, "אפשר להיעזר במוסיקה בכדי לסייע לילדים להתמודד עם אינספור מצבים שונים שהם חלק מאתגרי היום-יום".
עוד בערוץ הורים:
- עוגת הנסיכה שזכתה לאהדת האמהות
- הורים יכולים להתנתק מקבוצות ווטסאפ? ניסינו
ד"ר מרזל וד"ר היימן-איתי נותנות רעיונות להורים כיצד לשלב מוזיקה בחיי הילדים:
עוד בבטן:
להשמיע מוזיקה ולשיר לעובר. מחקרים הוכיחו שזה מפתח את המוח ואת החשיבה.
תינוקות:
לשיר ולערסל. הקול של אמא ושל אבא חשוב ליצירת הקשר עם התינוק ולטיפוח תחושת הביטחון, הרוגע והנעימות.
בני שנתיים עד ארבע:
- לשחק עם הילד באמצעות המוזיקה. לרקוד ביחד, לתופף בעדינות על הגוף של הילד ועל הגוף של ההורה במקצבים שונים. אפשר לשלב בשיר מילות חיבה ואהבה עם שם הילד, שמות ההורים והקרובים.
- לשיר שירי משחק והפעלה של משוררים איכותיים, כמו ביאליק, פניה ברגשטיין, לאה גולדברג ודתיה בן-דור שכתבו שירי ילדים בשפה עשירה ומוקפדת, ולשלב בשיר עם הפעלות.
- לשיר שירי משחק עממיים ולשנות את המילים (לדוגמה: "על היד טיפס לו עכביש קטן...", "על הכיסא טיפס לו ילד קטן...", "על אבא טיפס לו ילד קטן..."). כל אלה ועוד מלמדים את הילד על עצמו ועל העולם הסובב אותו, מעשירים את השפה, מטפחים את הקשר עם ההורה, מעשירים את עולמו הפנימי של הילד ומאפשרים לו לבטא את עצמו, לפתח את דמיונו ואת יכולת ההמצאה שלו.
בני חמש ומעלה:
- להאזין לשירים ולמוזיקה שהילד אוהב (כבר יש לו העדפות משלו) ולהשמיע לו מה שההורים אוהבים, מה שיוצר הקשבה הדדית והכרות יותר מעמיקה. לפתח את הרפרטואר המוזיקלי שלו ולהשמיע לו סגנונות שונים, מוזיקה ישראלית, מוזיקה מהעולם.
- להשתתף מדי פעם במופעים חיים ובקונצרטים מתאימים לגילו.
- לספר לו על מלחינים מפורסמים (יש ספרים נהדרים), לעניין את הילד בכלי נגינה מהעולם, לבנות כלי נגינה מאולתרים, להלחין שירים קטנים ולהקליט אותם.
- להפגיש את הילד גם עם המוזיקה של סבא וסבתא, ליצירת קשר בין דורי ולהעמקת הבנת התרבות כאן ובעולם.
- לספר סיפור מוזיקלי ולהמחיז אותו ("פטר והזאב", "מפצח האגוזים").