CNN: פלורידה נוטה לקלינטון, יוטה מתנדנדת
שעות ספורות לפני העימות השלישי והאחרון עדכנה רשת החדשות את מפת האלקטורים שלה - והתוצאה לא מבשרת טובות לדונלד טראמפ: מדינות "מתנדנדות" כמו אריזונה ופלורידה נוטות להילרי קלינטון ומדינה שמרנית כמו יוטה הפכה ל"מתנדנדת". ב-4:00 לפנות בוקר נעביר את העימות בשידור חי
חדשות לא טובות למועמד הרפובליקני לנשיאות ארצות הברית ערב העימות השלישי הלילה בלאס וגאס - ושלושה שבועות לפני יום הבוחר: רשת CNN עדכנה הערב (יום ד') את מפת האלקטורים שלה ("הדרך ל-270") והתוצאה שהתקבלה מראה שהמועמדת הדמוקרטית מתחזקת במדינות המתנדנדות ואפילו במדינות שנחשבות מסורתית "אדומות" – כלומר כאלה שמצביעות מדי בחירות למועמד הרפובליקנית לנשיאות. ynet יעביר ב-04:00 לפנות בוקר (שעון ישראל) בשידור חי את העימות השלישי בין המועמדים לנשיאות ארה"ב.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
על פי מפת האלקטורים המעודכנת של CNN, מדינת אריזונה (11 אלקטורים) עברה ממצב של "נוטה לרפובליקנים" למצב של "מדינה מתנדנדת". פלורידה הגדולה (29 אלקטורים) שנחשבת לפרס הגדול של הבחירות, עברה ממצב של "מדינה מתנדנדת" ל"נוטה לדמוקרטים". נוואדה (6 אלקטורים) עבר ממצב של "מדינה מתנדנדת" למצב של "נוטה לדמוקרטים". אפילו יוטה (6 אלקטורים), מדינה שמרנית שלרוב מצביעה מדי בחירות לרפובליקנים, עברה ממצב של "רפובליקנית באופן מובהק" למצב של "מדינה מתנדנדת".
האיש ש"נוגס" לטראמפ בקולות במדינת יוטה הלבנה, כך לפי CNN, הוא המועמד העצמאי אוון מקמאלין, איש CIA בעברו שזוכה לתמיכת הארגון "הכי טוב לאמריקה" (באנגלית: Better for America).
אדום, מתנדנד, כחול?
מדינה "אדומה" נוספת שעשויה לעבור ממצב של "רפובליקנית באופן מובהק" ל"מתנדנדת" היא אינדיאנה (11 אלקטורים), ולפי רשת CNN לא מן הנמנע שבמטה קלינטון ישלחו למדינה זו את התותחים הכבדים ביותר שלו - הגברת הראשונה מישל אובמה, שלפני כמה ימים נשא נאום מרגש במיוחד בניו המפשייר, צ'לסי קלינטון, בתה של המועמדת הדמוקרטית, וברני סנדרס, יריבה של קלינטון בפריימריז הדמוקרטיים.
על פי רשת CNN, מחישוב של המדינות שתומכות באופן מובהק בקלינטון ושל המדינות שנוטות להצביע לקלינטון עולה כי מזכירת המדינה לשעבר מחזיקה ב-307 אלקטורים - הרבה מעבר ל-270 האלקטורים הנדרשים כדי לנצח בבחירות לנשיאות. טראמפ, לעומת קלינטון, מפגר הרבה מאחור עם 179 אלקטורים בלבד לאחר חישוב המדינות שתומכות בו באופן מובהק ואלה שנוטות להצביע לו.
העימות שייערך הלילה בלאס וגאס, בהגשת רשת "פוקס" השמרנית, הוא האחרון בין המועמדים לנשיאות ואולי ההזדמנות האחרונה של טראמפ להציל את המרוץ שלו לבית הלבן על רקע מצבו הירוד בסקרים בצל פרשת "הקלטת הלוהטת" ובכלל יחסו לנשים. מנגד, גם קלינטון ספגה מכות משלה עם הפרסום על בסיס יומיומי של אתר ההדלפות ויקיליקס של מיילים שמציגים אותה באור שלילי.
בכלל, פרשת המיילים אולי לא פגעה בקלינטון אלקטורלית, אבל הציגה אותה כאדם לא אמין - ועל זה בונה טראמפ בשלושת השבועות האחרונים שנותרו לבחירות לנשיאות ארה"ב.
המועמד הרפובליקני ממקד עכשיו את מאמציו בניסיון עיקש - ובעיני רבים מטריד - לשכנע את האמריקנים שהבחירות מכורות ושהונאת ענק עומדת לסדר לקלינטון את התפקיד של נשיא ארה"ב. את שאר הזמן הוא מקדיש לחיזוק התדמית המושחתת והנכלולית שהצליח במידה לא מועטה להדביק לקלינטון לאורך הקמפיין בגלל פרשת המיילים והקשר שלה לבעלי הון ולוול סטריט.