כך תכינו מרק קובה סלק מושלם
לא רק בעיראק: איך מכינים מרק קובה סלק מנצח? בשלנית אחת נכנסה למטבח של מסעדת "עזורה" בירושלים, ללמד את השף איך עושים את זה כמו בבית - וגם אתם תוכלו לטעום
הקובה (הנדיר) של רינת שלום
המצרכים:
למילוי -
500 גר' בשר בקר, טחון
2 בצלים קצוצים
חופן עלי סלרי
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
בצק -
1/2 ק"ג ג'ריש
1/2 ק"ג סולת
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן
1 כוס מים פושרים
למרק -
2 בצל
4 סלקים, חתוכים לגפרורים שמנים (מה שחשוב זה שיהיה למרק צבע סגול חזק, אם המרק חיוור אפשר להוסיף עוד סלק)
חופן עלי סלרי, חתוכים גס
חופן עלי מנגולד, חתוכים גס
4 שיני שום, חתוכות לגפרורים
2 לימונים טריים, סחוטים למיץ
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
- למילוי - מטגנים את הבצלים עד שמזהיבים. מוסיפים את הבשר ומטגנים. מוסיפים את התבלינים, וממשיכים לטגן עד שמשחים. לקראת סוף הטיגון מוסיפים את הסלרי הקצוץ. מקררים בצד לפני שממלאים את הקובות.
- לבצק הקובה - מערבבים את כל מצרכי הבצק בקערה. מתחילים לשפוך מים לאט עד שהבצק מקבל מרקם המזכיר פלסטלינה.
- נותנים לבצק לנוח עשר דקות. מכינים מהבצק כדור קטן, משטחים אותו על היד, ממלאים בבשר, ומגלגלים את הבצק סביב הבשר (הרעיון הוא לשים הרבה מילוי מהבשר ולהשאיר מעטפת בצק דקה. אל תתיאשו, הכל עניין של מיומנות).
- למרק - מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הסלק, הסלרי, המנגולד והשום, וממשיכים לטגן.
- מוסיפים מים (קצת פחות משלושת רבעי סיר). לאחר שהנוזל רותח מוסיפים את מיץ הלימון ואת המלח והפלפל.
- מוסיפים את הקובות שיצרנו, אחד אחד ובזהירות לתוך הסיר הרותח, ומבשלים כרבע שעה על להבה בינונית.
"פסטיבל הבשלנים" יתקיים בירושלים בין התאריכים 25/10-31/10, ובו ישתתפו 30 מסעדות ברחבי העיר. לכל מסעדה הצטרף בשלן ירושלמי אחר שאוהב לבשל בבית, ושיש לו מתכון מיוחד עם סיפור מעניין. כל זוג - שף ובשלן - בישלו יחד את המנה שהביא הבשלן החובב, ובמשך שבוע אחד בלבד יוכלו הסועדים להגיע לאחת מהמסעדות המשתתפות בפרויקט, ולטעום את המנות החדשות שהוכנסו לתפריט - כל מסעדה והמנה של הבשלן שלה.