שתף קטע נבחר

 

מפרקים את העוף

ארוחה בסיר: הבשלן יוסי שטיינץ נכנס למטבח של מסעדת לינק בירושלים, והכין שם תבשיל קל להכנה של עוף מפורק עם תבלינים ועוד הרבה דברים טובים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עוף מפורק  עם תבלינים

הבשלן: יוסי שטייניץ, השף: יהודה אסלן

 

המצרכים:

1/2 עוף

מלח, פלפל

קורט קינמון

קורט כמון

1 בצל קצוץ

מעט שמן זית

למרינדה-

2 כפות רסק עגבניות

קורט קארי

קורט מלח

קורט פלפל

קורט כוסברה יבשה

5 שיני שום כתושות

500 מ"ל בירה גינס

להגשה-

טחינה גולמית

לימון

מלח

מעט מים קרים

 (  ) (  )

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המרינדה - מערבבים את כל המרכיבים, ומכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות ואפשר גם ללילה שלם.
  2. מכינים את העוף - אופים את העוף בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה וחצי. לאחר שהעוף מתקרר, מפרקים את הבשר מהעצם. קוצצים בצל, ומקפיצים בשמן זית עד לקרמול. מוסיפים את העוף, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים קורט קינמון וקורט כמון.
  3. הגשה - יוצקים על צלחת טחינה חמוצה (טחינה גולמית מעורבבת עם לימון, מלח ומים קרים).
  4. מסדרים מעל את העוף והבצל, מזלפים מעט שמן זית ומוסיפים פלפלים חריפים קצוצים. מגישים לצד פיתה חמה לוהטת.

 (  ) (  )

פסטיבל הבשלנים יתקיים היום (31 באוקטובר) בירושלים בפעם האחרונה, וישתתפו בו 30 מסעדות מרחבי העיר. לכל מסעדה הצטרף בשלן ירושלמי אחר, כזה שאוהב לבשל בבית, שיש לו מתכון מיוחד עם סיפור מעניין וכמובן מעוניין להציג את המנה שלו לכל העיר. כל זוג - שף ובשלן - בישלו יחד את המנה שהביא הבשלן החובב, ובמשך שבוע אחד בלבד הסועדים הגיעו לאחת מהמסעדות המשתתפות בפרויקט, וטעמו את המנות החדשות שהוכנסו לתפריט - כל מסעדה והמנה של הבשלן שלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טעים. עוף מפור במסעדת לינק
מומלצים