שתף קטע נבחר
 

חריף ומעיף: מתכון לבריק דגים

מה עוד אפשר לעשות עם ברבוניות חוץ מלטבול בשמן עמוק ולטגן? אפשר לפרק אותם, לעטוף בעלי סיגר, להוסיף ביצה ולטגן כמו שמטגנים בוריק. בשלנית רצינית נכנסת למטבח של מסעדת "אדום" בירושלים, וכך זה נראה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

עלי סיגר במילוי ברבוניות

הבשלנית חן קורן במטבחו של השף אלרן בוזגלו

 

המצרכים:

10 עלי בריק או עלי סיגר

10 ביצים

10 פילטים של ברבוניות

צרור כוסברה, קצוצה

פלפל, מלח

שמן לטיגון

מעט עלי טימין טרי

מעט שמן זית

 (  ) (  )
 

אופן ההכנה:

  1. מקפיצים את הברבוניות במעט שמן זית יחד עם עלי הטימין במשך 5 שניות.   
  2. מניחים את עלי הבריק בקערה עמוקה, פותחים את העלים, שוברים פנימה את הביצה ושמים מעל פילה אחד של ברבוניה, כוסברה, פלפל ומלח. סוגרים, ומכניסים לטיגון בשמן עמוק וחם.
  3. מטגנים את עלי הסיגר במשך 4 דקות בכל צד, עד שהסיגר משחים והביצה עדין רכה.
  4. מגישים לצד סלט עגבניות מתובל בפלפל, שמן זית ולימון.

 

פסטיבל הבשלנים יתקיים בירושלים עד לתאריך 31/10, וישתתפו בו 30 מסעדות מרחבי העיר. לכל מסעדה הצטרף בשלן ירושלמי אחר, כזה שאוהב לבשל בבית, שיש לו מתכון מיוחד עם סיפור מעניין וכמובן מעוניין להציג את המנה שלו לכל העיר. כל זוג - שף ובשלן - בישלו יחד את המנה שהביא הבשלן החובב. למשך שבוע אחד בלבד יוכלו הסועדים להגיע לאחת מהמסעדות המשתתפות בפרויקט, ולטעום את המנות החדשות שהוכנסו לתפריט - כל מסעדה והמנה של הבשלן שלה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סיגר ממולא ברבוניות במסעדת "אדום, בירושלים
מומלצים