ממציאת החיתולים החד פעמיים הלכה לעולמה
האישה ששינתה את חייהם של הורים ברחבי העולם הלכה לעולמה בגיל 94. ואלרי האנטר גורדון, אם לשישה, המציאה את החיתולים החד פעמיים מניילון ישן בשנת 1947, לאחר שלא מצאה פתרון לכביסות המרובות שנאלצה לעשות
ואלרי האנטר גורדון, אמא לשישה וממציאת החיתולים החד פעמיים הלכה לעולמה בשנתה, בביתה. בת 94 הייתה במותה. האנטר יצרה את החיתולים החד פעמיים הראשונים שנקראו פאדי, לאחר לידת בנה השלישי נייג'ל, בשנת 1947. האנטר סיפרה כי נמאסו עליה הכביסות הרבות שנאלצה לבצע לילדיה, והשאר היסטוריה.
תחילה יוצרו החיתולים החד פעמיים מניילון ישן שיועד ליצור מצנחים וצמר כותנה. היא יצרה מאות חיתולים כאלה אותם תפרה במכונת התפירה הסמוכה למטבח. את החיתולים הראשונים היא יצרה עבורה ועבור חבריה, אבל ההצלחה הרבה הביאה אותה לייצור המוני.
בראיון לרשת ה-BBC בשנה שעברה, האנטר גורדון סיפרה: "חיפשתי חיתולים חד פעמיים אבל לא מצאתי בשום מקום. ואז חשבתי לעצמי – זה הרי פשוט כל כך, אייצר אותם בעצמי. אבל זה לא היה פשוט, כולם פתאום רצו שאתפור להם חיתולים. מצאתי את עצמי תופרת 600 כאלה, יום ולילה. לאחרונה אני רואה שחלק מההורים משתמשים שוב בחיתולים הישנים ומכבסים אותם. להם אני אומרת – בהצלחה עם זה!".
האנטר גורדון ובעלה הגישו פטנט על המצאתם בשנת 1948 וחתמו על הסכם עם מפעל רובינסונס לייצור החיתולים שנה לאחר מכן. את החיתולים החד פעמיים הראשונים דיגמן בנם נייג'ל. בני הזוג חשבו על מספר שמות אפשריים למותג שלהם. בין השמות שהועלו - וואלט, סנאפי, נאפקינס, לאבנטס או דרייפד. לבסוף נבחר השם פאדי.
תחילה הרופאים התנגדו לרעיון החיתולים החד פעמיים, כשהם מזהירים שהם יזיקו לעור התינוק. התקופה היתה לאחר מלחמת העולם השניה, כשהציבור לא התרגל לשימוש בציוד חד פעמי אותו משליכים לאשפה. אבל מאמר שפורסם בכתב העת הרפואי היוקרתי לאנצט, על ידי רופא צבאי שהשתמש בחיתולי פאדי עבור תינוקו, עזר לשנות את עמדת עולם הרפואה, וההצלחה המסחררת החלה.
בשנות השישים החלה לנשוף בעורפו של פאדי חברה חדשה בשם פאמפרס, שהיתה בעלת גב כלכלי חזק. הגעתה, גרמה לצניחה במכירות של פאדי הוותיק.
האנטר הותירה אחריה שישה ילדים, 19 נכדים ו-17 נינים. אחד נוסף אמור להיוולד בעוד מספר חודשים.
מתי הגיל המתאים לגמול את הילדים מחיתולים? צפו:
צילום: ניצן דרור ואורי דוידוביץ'
ואלרי האנטר גורדון
מומלצים