שתף קטע נבחר

 

דרום קוריאה שוקלת להשתמש בלוויין אופק

אופק מול צפון קוריאה: בסיאול דווח כי אל מול האיומים של הרודן קים ג'ונג און, שוקלים במדינה השכנה לחכור את הלוויין הישראלי - שגרסתו החדשה ביותר שוגרה לחלל בחודש שעבר

אחת המדינות המאוימות ביותר שוקלת להשתמש בלוויין ריגול ישראלי - חודש לאחר השיגור של גרסתו החדשה ביותר. גורמים במשרד ההגנה בדרום קוריאה אמרו לסוכנות הידיעות "יונהאפ" כי סיאול בוחנת את האפשרות לחכור לוויין ריגול כדי לפקח אחר הפעילויות של צבא צפון קוריאה. על פי הדיווח, דרום קוריאה שוקלת לחכור לוויין מישראל או ממדינה אחרת.

 

סיאול משתמשת בעיקר בלוויינים אמריקניים, וההערכה היא שלוויינים מתוצרת מקומית לא יהיו מבצעיים עד שנת 2023. אותו גורם אמר לסוכנות הידיעות הדרום-קוריאנית כי "המדינה נמצאת הרחק מאחורי לוח הזמנים המקורי להציב חמישה לווייני ריגול בין 2021 ל-2022, כחלק מהתוכנית של המדינה להקמת 'שרשרת ירי' כדי להתמודד עם איומי הטילים של צפון קוריאה".

 

בדרום קוריאה העריכו כי סיאול מעוניינת בלוויין מסוג אופק כי בניגוד לרוב לווייני הריגול, הוא מקיף את כדור הארץ במסלול אחר. גם ישראל וגם חצי האי הקוריאני נמצאים בקווי רחוב סמוכים יחסית, 30 עד 40 מעלות צפונית לקו המשווה. במקביל, צבא ארצות הברית הודיע היום כי צפון קוריאה ניסתה לשגר טיל בליסטי במהלך הלילה. לפי דיווחים בדרום קוריאה, השיגור כשל. פיקוד הגנת האוויר והחלל של צפון אמריקה העריך כי מדובר בטיל בעל טווח בינוני שאינו מאיים על ארה"ב. 

 

אופק 11 עולה לחלל

אופק 11 עולה לחלל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בחודש שעבר שוגר לחלל אופק 11 מבסיס פלמחים. לאופק 11 יש יכולות משופרות לעומת צי לווייני התצפית הישראלי שנמצא ופועל בחלל ממשפחת האופק: 5, 7, 9 ו-10.

 

כל לוויין תצפית חדש מגדיל את היכולת של ישראל לעקוב אחר האזורים שמעניינים אותנו מודיעינית, קרובים ורחוקים יותר. עם שיפור באיכות אמצעי התצפית והצילום, האופטיים והמכ"מיים, מתקבלת יכולת כיסוי גם ביום ובלילה ובמזג אוויר גרוע. כך ניתן לחקור טוב יותר מטרות או אזורים שבלוויינים קודמים לא היו סנסורים רגישים מספיק כדי לאפשר זאת.

 

אם למשל ישראל רוצה לבדוק אם איראן עומדת בתנאי הסכם הגרעין - עם לוויין נוסף, ככל שיש יכולת לעבור יותר פעמים ביממה מעל איראן, או לכסות שטחים במדינה שלא מכוסים על-ידי לוויינים אחרים שמשייטים בזוויות אחרות, היכולת משתפרת. זה נותן מרחב הרתעה ויכולת. כדי לחקור אפשר להחזיק תצפית קבועה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:  שוקי חלד
שיגור אופק 11
צילום: שוקי חלד
מומלצים