שתף קטע נבחר

 

העולם עם מוסול: "לא רק נקודה על המפה"

יחידות קומנדו הצטרפו למערכה לכיבוש בירת דאעש בעיראק. בפריז התכנסו דיפלומטים כדי לדון בתוכנית להגנה על האזרחים באזורים שמשוחררים מידי דאעש, במחנות הפליטים מחכים לעקורים. נשיא צרפת: "מוסול היא לא רק נקודה על המפה"

 

 

במחנה הפליטים דבגה    (צילום: רויטרס)

במחנה הפליטים דבגה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ראש ממשלת עיראק הבטיח היום (יום ה') להגן על אזרחי ארצו שנעקרים מבתיהם בעקבות המבצע לכיבושה מחדש של העיר מוסול מידי "המדינה האיסלאמית" (דאעש). באותה עת, דיפלומטים מרחבי העולם נפגשו בפריז לדון בתוכנית ארוכת טווח ליום שאחרי שחרור העיר העיראקית. 

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

נשיא צרפת פרנסואה הולנד קרא לקהילה הבינלאומית לא לנטוש את מוסול ברגע שהמבצע הצבאי הגדול - בהשתתפות צבא עיראק והכוחות הכורדיים "פשמרגה" - ייגמר. דיפלומטים מיותר מ-20 מדינות, בהן ארצות הברית ועיראק, התאספו בבירת צרפת כדי להכין תוכנית להגנה על אזרחי עיראק, הגשת סיוע וטיפול בבעיות שנוגעות לשליטה על האזורים שמשוחררים מידי דאעש.   

 

כוחות קומנדו כורדיים ועיראקיים בדרך למוסול    (צילום: רויטרס)

כוחות קומנדו כורדיים ועיראקיים בדרך למוסול    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

כוחות עיראקיים באזור מוסול (צילום: AP) (צילום: AP)
כוחות עיראקיים באזור מוסול(צילום: AP)
המערכה על מוסול, העיר השנייה בגודלה בעיראק והגדולה ביותר שנמצאת בידי דאעש, צפויה להימשך שבועות, אם לא חודשים. החשש הגדול הוא שהמבצע לכיבוש מוסול יעורר מחדש את המתחים העדתיים במדינה הערבית ויאיים על חיי אזרחים באזור שנהרס באלימות שנמשכה שנים.

 

ר"מ עיראק: לא נתיר הפרת זכויות אדם

ראש ממשלת עיראק, חיידר אל-עבאדי, אמר בשיחת וידאו לבאי הוועידה בפריז שממשלתו "מספקת תמיכה לעקורים בתוך המדינה", ופותחת מסדרונות הומניטריים ערב המתקפה הצבאית ההולכת וקרבה בעיר מוסול. "לא נתיר שום הפרות של זכויות אדם", אמר אל-עבאדי.

 

אל-עבאדי הדגיש בפני שומעיו שאת הקרב על מוסול מובילה עיראק ולא מדינה זרה, אף שהמדינה הערבית מקבלת תמיכה מהקואליציה נגד דאעש בהובלת ארה"ב. הוא גם שיבח את הרכב הכוחות המגוון בדרך למוסול, בהם לוחמי "פשמרגה" כורדיים. "אנו קרובים לאחדות מלאה, מפגינים נחישות מוחלטת לגבור על הטרור".

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
הנשיא הצרפתי הולנד הדגיש את החשיבות שבשמירה על זכויות אדם באזור, שמגוון מבחינת הרכב האוכלוסייה שגרה בו, ואת החשיבות שבהגנה על אזרחים לכודים במוסול. הוא גם קרא שלא לבלבל אותם בטעות עם הג'יהאדיסטים, והוסיף שהקרב על מוסול חייב להתנהל בזהירות כדי לתת תקווה לאלה שברחו מהעיר וחוששים מדאעש. "הקרב על מוסול יהיה ארוך צבאית, אבל הוא יצליח רק אם נבטיח את עתידה הפוליטי של העיר", אמר הולנד. לדבריו, הקהילה הבינלאומית צריכה להבטיח מבנה "מאורגן ושוחר שלום" במוסול מרגע שדאעש ייעלם מהעיר.

 

"אסור לנו להסתכל על מוסול כעל נקודה על המפה, מטרה צבאית. אנחנו צריכים להסתכל על מוסול כדרך להתכונן לעיראק של מחר", אמר הולנד. "אם נוכל לעשות זאת, לא רק שננצח בקרב אלא ננצח במלחמה".


 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

נשיא צרפת הולנד (במרכז). משמאלו שר החוץ שלו איירו ומימינו שר החוץ העיראקי אל-ג'עפרי (צילום: EPA) (צילום: EPA)
נשיא צרפת הולנד (במרכז). משמאלו שר החוץ שלו איירו ומימינו שר החוץ העיראקי אל-ג'עפרי(צילום: EPA)

הרשויות בצרפת מעריכות כי פיגועי הטרור האחרונים בשטח המדינה תוכננו במעוזים של דאעש בסוריה ובעיראק. מטוסי קרב צרפתיים וכוחות ארטילריה מעורבים במבצע לכיבושה מחדש של מוסול כחלק מהקואליציה נגד דאעש בהובלת ארה"ב. הולנד מסר ש-4,000 חיילים צרפתיים מוצבים באזור, בהם כאלה שנמצאים על גבי נושאת המטוסים שארל דה גול ובכוחות תומכי לחימה בקרקע ליד העיר העיראקית קייראח.

 

השיחות בפריז נערכות בשעה שכוחות קומנדו מיוחדים מצטרפים ללחימה נגד דאעש באזור מוסול. מסוקי תקיפה פתחו באש לעבר חמושים וירי כבד נשמע באזור.

 

דאעש השתלט על העיר מוסול שבצפון עיראק בשנת 2014. זו כאמור העיר הגדולה ביותר שנמצאת בשליטה של דאעש ונחשבת למעוזו הגדול.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים