שתף קטע נבחר
 

בזמן שנהניתם: האנשים שעבדו קשה בחגים

הקופאיות שצריכות לעשות הכול, המדריכים שחיים מחג לחג והיערנים שעוברים מפארק לפארק - רק כדי לבדוק שהכול עובד כמו שצריך. אלה האנשים שנשארים שעות נוספות דווקא כשכולם יוצאים לחופש

לא נחים בחג: כולנו אוהבים לקחת הפסקה מהעבודה בחגים, אבל יש כאלו שאצלם זו דווקא התקופה העמוסה ביותר בשנה, כשכולם מגיעים אל הפארקים והמוזיאונים.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

קריירה מהפרברים: המצליחנים שגרים רחוק

ליהנות מכל העולמות: להיות שכירה - ולנהל עסק

המאבק על המוחות הישראלים בהיי-טק

 

דסי שיין עובדת כבר שש שנים כקופאית במוזיאון "טיקוטין" בחיפה, ואצלה החג הוא ממש לא זמן למנוחה: "אני עובדת את אותה כמות שעות, אבל בסוכות, כשהמוזיאון מארח את פסטיבל הסרטים, מרגישים את ההבדל בלחץ. כמות המבקרים גדלה, יש המון טלפונים מאנשים, יש הדרכות במוזיאון וחנות שאנו נדרשות לספק בה מכירות, אז צריך לעשות גם וגם וגם".

למרות הקושי, שיין מעידה כי היא נהנית יותר בתקופת החגים: "יש יותר אקשן ופוגשים יותר אנשים".

 

במהלך ימי חול המועד, ועד עובדי מוזיאוני חיפה איים להשבית את הפעילות ומאוחר יותר השבית את הפעילות במוזיאון העיר ליום אחד, בין השאר בעקבות התנאים בתקופה העמוסה. חבר ועד עובדי מוזיאוני חיפה ואחד מהמדריכים במוזיאון חיפה, ינאי קלנר, מספר: "בחגים יש עומס בענף, שזה דבר משמח כי כולם אוהבים פרנסה, אבל המקום שבו זה נהיה טריקי זה עם הקופאיות, שנדרשות לעבוד בצורה מאוד אינטנסיבית, שמונה שעות ברצף, בלי זמן ללכת לשירותים או לאכול".

דסי שיין  (צילום: טליה בר און) (צילום: טליה בר און)
דסי שיין (צילום: טליה בר און)

"אנחנו לא יודעים מה זה חופשה מרוכזת"

מלבד העובדים במוזיאון, מי שעובדים קשה הם גם המדריכים, שעמוסים בפעילות של תנועות הנוער ושל משפחות בימי חול המועד. מנהל מחלקה באגף החינוך של קק"ל ומי שאחראי על הפרויקטים החינוכיים, דודו אשכנזי, מסביר כי "אנחנו לא מפילים את השעון בשעה מסויימת, ובמיוחד לא בחגים". אשכנזי מספר כי בעקבות העומס מעסיקים גם מדריכים "לפי קריאה", ומוסיף: "עכשיו יש חופשה מרוכזת בארגון, אבל אנחנו לא יודעים מה זה חופשה מרוכזת, יום כיפור זה החופשה שלנו.

 

"לא מורידים לי את ההורדות שעושים למי שיוצא לחופשה ויש לי שעות נוספות, אבל התגמול לא בשמיים. אנחנו אנשי חינוך, לא מסתכלים על כסף". בחול המועד הגיעו אלפי אנשים כדי לקבל הדרכה ואשכנזי מסביר כי הפעילות התרחשה בכל שעות היממה: "יצאתי מוקדם בבוקר וחזרתי בלילה, לא סופרים שעות, במקרה הטוב- לוקחים את הילד איתנו.

 

"אני חוזר הביתה ויודע שכל משפחה קיבלה משהו ערכי, יסודי ועם הרבה השקעה. אנחנו עובדים מחג לחג, בימי חול אנשים רצים סביב הזנב של עצמם, ובחגים אנשים באים".

דודו אשכנזי (צילום: אגף החינוך בקק"ל) (צילום: אגף החינוך בקק
דודו אשכנזי(צילום: אגף החינוך בקק"ל)

לעבוד גם ביום כיפור

עוד אחד שעובד בזמן שאתם נהנים הוא מנהל אזור החוף והשפלה בקק"ל, גלעד מסטאי, האחראי על היערות והפארקים בכל אזור המרכז. מסטאי מספר כי "באזור החוף יש את תשתיות החופש הכי גדולות במדינה, והיערות מושכים אליהם קהל רב בחגים. ההערכות שלנו מתחילה עוד לפני, לראות שהכול נקי, מסודר ואין שרפות.

 

"בערב יום כיפור פרצה שריפה ביער מודיעין וצוות מהאזור נאלץ לחלל את יום כיפור ולכבות את השריפה. בחגים עצמם אנחנו מסיירים, מחלקים שקיות אשפה לאנשים, מדברים עם הציבור כדי שלא יזיק, מכבים מדורות מסוכנות, ודואגים שהפארקים נקיים". מסטאי מספר כי ברבים מהחגים הוא לא נמצא עם המשפחה: "אני עובד כבר 25 שנה בקק"ל ואני יכול לספור ימי עצמאות בודדים שבהם הייתי בבית".

 

ומה עם התמורה הכספית?

"אנחנו לא עובדים בחינם, אנחנו מקבלים תמורה סבירה ומתוגמלים בשעות נוספות ושעות שריפה, אבל זה לא התגמול הכספי אלא התגמול הערכי שאנחנו מקבלים מזה, אנחנו עובדים כל השנה כדי שהציבור ייהנה בחגים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
כשאתם נהנים בפארק- הם עובדים
צילום: עידו ארז
מומלצים