ארדן נגד סגירת תאגיד השידור: "חיסכון כספי מוצג כבזבוז"
השר מהליכוד הגיב לתחשיב שפרסם חברו למפלגה ח"כ ביטן שטען כי סגירת התאגיד תחסוך יותר משני מיליארד שקלים. "הנתונים שגויים", אמר ארדן. "סגירת הרשות בתוספת עלות ההקמה של התאגיד תחסוך לציבור בכל שנה, מרגע הסגירה, 400 מיליון שקלים"
השר לביטחון פנים גלעד ארדן (ליכוד) הגיב היום (ה') ליוזמה לסגור את תאגיד השידור הציבורי ובמקום זאת להמשיך להפעיל את רשות השידור. "ביטול הרפורמה כיום תהיה טעות קשה שגם תגרום לבזבוז רב של כספי ציבור וגם תחזיר את השידור הציבורי לאחור, דבר שימנע מהציבור לקבל תוכן חדשני איכותי ומגוון", אמר ארדן שקידם את הרפורמה בשידור הציבורי בזמן כהונתו כשר התקשורת.
ארדן הגיב לחברו למפלגה, ח"כ דוד ביטן, שפרסם היום תחשיב כלכלי שלפיו ביטול התאגיד יביא לחיסכון של יותר משני מיליארד שקל. "צר לי מאוד על פרסום הנתונים השגויים בתחשיב שהציג ח"כ ביטן לגבי ביטול התאגיד", אמר ארדן. "עיינתי שוב ושוב בתחשיב ולא הצלחתי להבין איך חיסכון כספי מוצג בו כבזבוז ובזבוז מוצג כחיסכון כספי".
ארדן הסביר: "ראשית, חשוב להזכיר שקידמתי את הרפורמה ברשות הישנה לא רק בגלל היותה מנופחת, בזבזנית ולא יעילה, אלא קודם כל בגלל שהציבור איבד בה אמון, הצפייה בשידוריה פחתה בעקביות וסיבה נוספת הייתה המודל הניהולי ברשות הישנה ושליטת הוועדים בה - רוב כספי הציבור שבה בוזבזו על שכר גבוה ועל עובדים רבים שלא היה בהם צורך, במקום שהם יושקעו בשידורים ובתוכן לטובת הציבור. האם באמת שכחנו זאת כולנו?
"הרפורמה שהובלתי לוותה כל העת על ידי חברת ייעוץ כלכלי מטעם משרד התקשורת וכן על ידי אנשי משרד האוצר שבחנו אותה לעומק, והגיעו כולם למסקנה הברורה - סגירת הרשות הישנה והחולה, יחד עם עלות תשלום פיצויי פרישה נדיבים לעובדים שיפרשו ובתוספת עלות ההקמה של תאגיד השידורים החדש והמודרני - תחסוך לציבור בכל שנה מרגע הסגירה 400 מיליון שקלים. זה התחשיב ואין בלתו".
לדברי השר מהליכוד, "לא רק שביטול התאגיד לא יאפשר שום הקצאת כספים לחינוך ולרווחה, אלא להיפך, ביטול התאגיד יביא עימו קיצוץ בחינוך וברווחה כדי לממן את החזרה אחורה לרשות הישנה".
יו"ר הקואליציה ח"כ דוד ביטן הגיב על דבריו של השר גלעד ארדן, ואמר: "ארדן טועה, אין לי כל כוונה להתווכח עם שר מהליכוד בתקשורת".
לאחרונה נועד ראש הממשלה בנימין נתניהו, שמחזיק בתיק התקשורת, עם המנהל המיוחד של רשות השידור, ברי בר-ציון, יחד עם ראש לשכת ראש הממשלה, יואב הורוביץ. לפי גורמים המקורבים לנושא, נתניהו מבקש להיערך להמשך תפעולה של רשות השידור במצב שבו יוחלט שלא לפתוח את תאגיד השידור הציבורי.
בתאגיד השידור הציבורי אמרו כי ניסיונותיו של ראש הממשלה לסכל את הקמתו נותנים את אותותיהם. "הרבה אנשים לא רוצים לבוא אלינו", אמרו באופן לא רשמי, אולם הוסיפו כי הם "לא מרימים ידיים". לדברי בכיר בתאגיד: "ביבי עדיין לא ניצח".
ברקע לדברים דווח אמש כי בימים אלה נבחנת יוזמה חדשה על ידי בכירים בקואליציה ובממשלה, ולפיה יוקם בעתיד גוף שידורים חדש שיחליף את התאגיד, ויכלול את שרידי רשות השידור, נתחים נבחרים מהתאגיד, גלי צה"ל והטלוויזיה החינוכית. על פי הדיווח, במקום שלושה גופי שידור שעליהם חלים במידה רבה כללי ה"שידור הציבורי", תוקם למעשה ישות אחת שתאגד בתוכה את כל המערכות הללו והיא תהיה כפופה לרגולטור אחד.
יו"ר סיעת כולנו ח"כ רועי פולקמן מסר אמש כי במפלגתו "מצפים שהתאגיד יחל את שידוריו בתחילת 2017 כפי שסוכם", והדגיש כי אין שינוי בעמדת כולנו בעניין. "לא מתקיימים איתנו דיונים בנושא וכמובן שאין כל חדש", הדגיש.
בהמשך לפרסומים צייץ אמש יו"ר הקואליציה ח"כ דוד ביטן בטוויטר: "הפרסום הערב על תוכנית חדשה לשידור הציבורי אינה ישימה ואיני יודע מה מקורה. מדובר בספין לא מוצלח שמטרתו להכניס משתנים חדשים ולסבך את המצב כדי לנסות ולעכב את הצעת החוק שלי (לביטול התאגיד והשארת רשות השידור) שתחסוך כסף ציבורי רב. כל השאר הם שמועות חסרות בסיס".