ארגון המורים מאיים: שביתה אחרי החגים
היו"ר רן ארז הודיע לשר החינוך שיפעיל את סכסוך העבודה שהוכרז בראש השנה בעקבות מחדל השכר למורים. הוא תקף את בנט ואת מנכ"לית משרד החינוך. "לא צריך יותר מעשר דקות כדי להבין את הבעיה, צריך רק רצון טוב"
במכתבו לבנט הזכיר ארז את הסרטון שפרסם אתמול השר, שבו הודיע כי הורה להקים ועדה בראשות מנכ"לית משרד החינוך מיכל כהן, שתגיש רפורמה בנושא תוך חודש. "אנחנו שבעי ועדות", כתב. "מנכ"לית משרד החינוך לא זקוקה לחודש על מנת ללמוד את הבעיה. כהן הכירה את היחס המשפיל כלפי המורים שחוזר על עצמו".
הוא הוסיף כי "כהן נמצאת בתפקיד בארבע השנים האחרונות, וכיהנה בעבר במשך שנים כסמנכ"לית המשרד, ועמדה בראש המנהל הפדגוגי שתפקידו לטפל במורים ובבתי הספר. אם עד היום מנכ"לית משרד החינוך לא מודעת לבעיה החוזרת, מדובר במצב חמור מאוד. אם היא ידעה ולא עשתה דבר בנידון, זה רע וחמור עוד יותר".
ארז ציין כי עם היוודע בעיית תשלומי השכר פנה להנהלת המשרד, אך לא קיבל תשובה: "בכנס הראשון של השלטון המקומי לפתיחת שנת הלימודים הראשונה שלך כשר החינוך. אמרתי מעל הבמה שמנכ"לית המשרד לא מסוגלת לנהל את משרד החינוך.
שאין לה 'מצפן' וכי היא זקוקה להנחיות שלך ולגיבוי מצדך. אחרת לא תוכל להסתדר במשרד כה גדול. מאז לא קרה דבר, משרד החינוך ממשיך לנהוג כהרגליו הלא טובים".
לדבריו, בעיית השכר היא לא בעיה היחידה במשרד, ובמכתב פירט ארז בעיות נוספות שמטרידות לטענתו את המורים. בין היתר הזכיר את שתי הרפורמות בבתי ספר שש שנתיים, בעיות בפנסיית עובדי המדינה, מורים לאנגלית שאינם מתוגמלים עבור מטלות נוספות, רכזים לפיתוח מקצועי ומחויבות שעובדים ללא תגמול, הגדרת תפקיד וסמכויות, הטלת תפקידים נוספים על מחנכי הכיתות ללא תגמול ועוד.
"התחייבת לשיחות פתוחות, ועמדת על כך שתפתור לפחות מקצת מהבעיות הרבות הקיימות. לצערי, לא היתה לך אפילו סבלנות לשמוע את הבעיות. כל פגישות העבודה עם המנכ"לית וצוותה - היו עקרות. לא צריך יותר מעשר דקות כדי להבין את הבעיה ולקבל החלטות שיפתרו אחת ולתמיד את פרשת תשלומי השכר של המורים. צריך רק רצון טוב. לנו יש את הידע והרצון לעזור, השאלה היא אם אתם מוכנים להתמודד עם הפתרון ולהשקיע בכך".
גורמים במערכת החינוך ציינו כי "המשרד הוביל בשנה האחרונה פעולות עומק במטרה לצמצם באופן מהותי את כמות המקרים שבהם מורה לא מקבל את מלוא שכרו". עוד הוסיפו כי "בין הפעולות שבוצעו: שליחת תזכורות למנהלים בנוגע לשיבוץ ודיווח על המורים, מסרונים לעובדי ההוראה שפרטיהם לא הוקלדו למערכת, ופיתוח מערכת לפתיחת תיק עובד מקוון כדי לשפר את קליטת המורים".
גורם במשרד החינוך הוסיף ואמר כי "המשרד לא עוסק בהכפשות, אלא בעשייה ממוקדת ובמתן פתרונות למען קידום צוותי ההוראה ותלמידי מדינת ישראל. משרד החינוך פועל כדי להכין את מערכת החינוך לאתגרי המאה ה-21, ואנחנו מזמינים את השותפים שלנו, כולם, להצטרף לעשייה".