"הגשושית סקיארפלי התרסקה במאדים וייתכן שהתפוצצה"
בסוכנות החלל האירופית הודיעו כי הגשושית שהייתה אמורה לחפש סימני חיים במאדים לא הצליחה לנחות בשלום ביום רביעי האחרון. ההודעה מתבססת על תצלומים של נאס"א
סוף עצוב: סוכנות החלל האירופית הודיעה הערב (יום ו') כי הגשושית סקיארפלי לא הצליחה לנחות על מאדים, וכי ייתכן שהיא התפוצצה במהלך הנחיתה. בהודעת הסוכנות נכתב כי על פי תצלומי נאס"א, הגשושית התרסקה מגובה של 4-2 קילומטרים ונהרסה כליל. ההודעה מתבססת על צילומים של לוויין של נאס"א.
הקשר האחרון עם הגשושית סקיארפלי, שהייתה אמורה לחפש סימני חיים במאדים, היה זמן קצר לאחר שנכנסה לאטמוספירה של מאדים. בסוכנות החלל האירופית קיוו בכל זאת כי הקשר עם הגשושית יתחדש, אבל היום נגוזו התקוות.
התמונות של אזור ההתרסקות: העליונה צולמה בחודש מאי והתחתונה - אתמול
הגשושית נכנסה לאטמוספירה של מאדים ביום רביעי בשעה 17:42 (שעון ישראל). מאז ניסו אנשי סוכנות החלל האירופית ליצור קשר עם הגשושית, אך ללא הצלחה. בתמונות שצולמו על-ידי לוויין של נאס"א נראים שני עצמים חדשים באזור שבו הייתה אמורה הגשושית לנחות - אחד מהם הוא ככל הנראה המצנח שהיה אמור להאט את מהירותה של הגשושית. השינוי השני (מוקף בעיגול אדום) - כקילומטר צפונית למצנח - הוא ככל הנראה מכתש שנוצר מפיצוץ הגשושית.
הגשושית סקיאפרלי עשתה מסע של שבעה חודשים ו-500 מיליון קילומטרים כשהיא מחוברת לחללית. וכנות החלל האירופית אמרו כי חללית האם TGO הצליחה למקם את עצמה מעל מאדים. התפקיד של החללית הוא לנתח את מצב הגזים השונים שבאטמוספרה של מאדים. במסיבת העיתונאים נאמר כי החללית המקיפה את כוכב הלכת פועלת על-פי התכנון.
בסוכנות החלל האירופית אמרו כי הגשושית הייתה אמורה לנחות באזור מישור מרידיאני על כוכב הלכת - אזור שטוח בקרבת קו המשווה. אזור זה נבחר בשל מאפייניו השטוחים והחלקים יחסית, וזאת כדאי להבטיח את הנחיתה הקלה ביותר עבור סקיאפרלי.
זהו לא הניסיון הכושל הראשון של האירופאים בהנחתת גשושית על מאדים: בשנת 2003, משימת "ביגל 2" נחלה כישלון כשהגשושית שאמורה היתה לנחות על הכוכב פשוט נעלמה ונותק עמה הקשר. במשימה ההיא, הגשושית תוכננה על-ידי הבריטים, וכישלון המשימה הוליד מבוכה גדולה בממלכה.