שתף קטע נבחר

 

סוף ל"ג'ונגל": כך יפונה מחנה הפליטים הענק בצרפת

6,486 הפליטים ששוהים במחנה הצפוף והמוזנח בעיר קאלה יפוזרו ל-450 מרכזי קליטה בצרפת. מי שיתנגד - ייעצר. "הנזק שגרם המחנה לדימוי של המדינה הוא הרה אסון", אמר המועמד המוביל לנשיאות, אלן ז'ופה

שוטר תולה את צווי הפינוי בקאלה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
שוטר תולה את צווי הפינוי בקאלה(צילום: רויטרס)

צרפת תחל ביום שני הקרוב בפינוי הפליטים מהמחנה בעיר קאלה שבצפון המדינה, המכונה "הג'ונגל". כך מסר אתמול (ו') גורם במשרד הפנים הצרפתי, שהוסיף כי היעד הוא פירוק המחנה בטווח של שבוע. במחנה הרעוע והמטונף שוהים אלפי פליטים ומהגרי עבודה, שמעוניינים להגיע לבריטניה, אך הדבר נמנע מהם על בסיס חוקי האיחוד האירופי, שקובעים כי עליהם לבקש מקלט במדינה האירופית הראשונה שאליה הגיעו. 

 

"זו פעולה שנושאת בחובה סיכון", אמר הגורם בתדרוך לעיתונאים, שבו תיאר את התוכנית לפינוי 6,486 המהגרים, שהגיעו ממדינות כמו סוריה, אפגניסטן ואריתריאה, ופיזורם במרכזים ברחבי צרפת.

החומה המוקמת בין קאלה לבריטניה, לקראת פינוי המחנה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
החומה המוקמת בין קאלה לבריטניה, לקראת פינוי המחנה(צילום: AFP)

המעטים שמצפים לפליטים בבריטניה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
המעטים שמצפים לפליטים בבריטניה(צילום: AFP)

"הג'ונגל", על צריפיו המאולתרים ותברואתו הירודה, הפך לסמל לכישלונה של אירופה בפתרון משבר ההגירה, ולנקודה כואבת ביחסי בריטניה וצרפת. נשיא צרפת,פרנסואה הולנד, אמר בחודש שעבר כי המצב במחנה "בלתי מקובל", והכריז על התוכנית לסגירתו. בית משפט בצרפת דחה השבוע עתירה של ארגון זכויות אדם שדרש כי הפינוי יידחה עד שיימצא פתרון דיור חלופי לפליטים.

 

הגורם במשרד הפנים אמר כי הפליטים במחנה יידרשו להתייצב בהאנגר ענק, שם יחולקו לקבוצות של משפחות, מבוגרים, קטינים ללא ליווי ואנשים הנתונים בסיכון - בהם קשישים ונשים רווקות. לאחר מכן הם יוסעו באוטובוסים ל-450 מרכזי קליטה שונים ברחבי צרפת, שם הם יעברו בדיקות רפואיות, ואם טרם עשו זאת, יוכלו להגיש בקשת מקלט. 1,250 שוטרים ואנשי אבטחה יפקחו על המבצע. "כל פליט שיסרב לפינוי מסתכן במעצר", הוסיף הגורם.

צו הפינוי נתלה על עצים ברחבי המחנה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
צו הפינוי נתלה על עצים ברחבי המחנה(צילום: AFP)

אלן ז'ופה, המועמד המוביל בבחירות לנשיאות שיתקיימו בשנה הבאה, אמר בראיון ל"גרדיאן" הבריטי כי הנזק שהמחנה גרם לדימוי של צרפת הוא "הרה אסון". הוא הוסיף כי לפינוי יהיו השפעות דרמטיות על מצבם הכלכלי ועל ביטחונם האישי של הפליטים בקאלה.

 

צרפת ובריטניה התקדמו לאחרונה במשא ומתן שניהלו בנוגע לגורלם של 1,300 ילדים ובני נוער ששוהים במחנה ללא משפחותיהם. בריטניה העניקה עדיפות במתן אשרות כניסה לאלה שיש להם קשרים משפחתיים במדינה, והשבוע אפשרה לקבוצה קטנה של נערים, רובם מאפגניסטן, להצטרף לקרוביהם שכבר נכנסו אליה.

 

צרפת מעוניינת שבריטניה תלך רחוק יותר מכך ותכבד את התחייבותה לעזור לילדים הפליטים שנמצאים באירופה. בינתיים, נראה כי המתיחות בין שתי המדינות בנושא עתיד אבטחת הגבולות הולכת וגדלה, לקראת עזיבת בריטניה את האיחוד האירופי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
תולים צווי פינוי במחנה
צילום: רויטרס
מומלצים