שתף קטע נבחר
 

מחקר: נאס"א מצאה סימני חיים על המאדים ב-1976

חוקרים אמריקנים סבורים כי הגשושיות "ויקינג 1" ו"ויקינג 2", שנחתו על כוכב הלכת השכן לפני ארבעה עשורים, נתקלו באותות חיים על המאדים, אך לא פענחו אותם

האם יכול להיות שהתגלו חיים על מאדים הרבה לפני שבכלל היה לנו מושג מכך? על פי מחקר שנערך לאחרונה, ייתכן כי הקהילה המדעית בעולם התעלמה, או לא הבחינה, בממצאים של שתי גשושיות של סוכנות החלל האמריקנית (נאס"א), "ויקינג 1" ו"ויקינג 2", שנחתו על הכוכב האדום ב-1976.

 

המחקר החדש, שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Astrobiology, חושף כי המשימות של נאס"א לפני ארבעה עשורים ככל הנראה נתקלו באותות חיים על המאדים, אך לא פענחו אותם. הגשושיות נשלחו למאדים כדי לחקור את ההרכב הביולוגי של כוכב הלכת.

 

תמונה שצילמה ויקינג 1 ב-1976 (צילום: נאס"א) (צילום: נאס
תמונה שצילמה ויקינג 1 ב-1976(צילום: נאס"א)

 

"הצבענו על הבעיות של שיטות המדידה של משימות הוויקינג כבר לפני זמן רב", הסביר אחד ממחברי המחקר, גילברט לוין מאוניברסיטת אריזונה סטייט, בהודעה לעיתונות. "אפילו הנסיין, ד"ר קלאוס בימאן, הדגיש כמה פעמים שלא מדובר בניסוי שמטרתו לאתר סימני חיים. היה צריך לפחות מיליון תאים חיידקיים כי לאתר חומר אורגני כלשהו. בנוסף, מכשירי המדידה שבהם השתמשו כשלו לא פעם כאשר נוסו על כדור הארץ. מאוחר יותר נטען כי פרכלורט בקרקע הרס כל שרידי חומרים אורגניים. עם זאת, הייתי בוחן את כל הפרמטרים הללו בזהירות רבה שכן אין כל ראיה להימצאות פרכלואט במקומות שבהם נחתו הגשושיות".

 

לוין, יחד עם החוקרת פטרישיה אן סטראט ממכון הבריאות הלאומי האמריקני, הוכיח את הטענה הזו על ידי חקירת הקרקע המאדימית שעליה נחתו הגשושיות אי שם לפני 40 שנה. כדי להוכיח שאכן הקרקע במאדים עשויה להכיל סימני חיים, החוקרים ערבבו את האדמה יחד עם מים עשירים בחומרים מזינים. הרעיון היה שאם אכן ישנם גורמים חיים בתוך הקרקע, הם יוכלו לעכל את החומרים המזינים שבמים.

 

קיוריוסיטי על המאדים באוגוסט האחרון

קיוריוסיטי על המאדים באוגוסט האחרון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כאשר הקרקע מהכוכב האדום עורבבה עם המים העשירים, התוצאות הראו שהמיקרובים באדמה אכן עיכלו את התרכובת המזינה, ושחררו מולקולות רדיואקטיביות.

 

"אפשר אולי לא להסכים עם המסקנות, אבל אי אפשר לזלזל בצעדים שהובילו אליהן", אמר החוקר לוין. "אפשר להגיד שהצעדים הללו אינם מספיקים. אבל, עבורנו, זו נראית כמו טענה קלושה, שכן אף אחד לא יכול להפריך את הממצאים האלה, והם הושגו על פני כדור הארץ".

 

הניסויים שנערכו על אדמת המאדים על ידי שתי הגשושיות הם ככל הנראה הביטוי ה"בתולי" ביותר לסימני חיים אפשריים על כוכב הלכת, שכן כל המשימות שהגיעו לכוכב האדום לאחר מכן כנראה כבר זיהמו את הקרקע או שינו חלקים בה, ולו במעט. החוקרים הבהירו כי ניסויים "שיתוכננו בקפידה רבה" עשויים להוביל אותנו לתשובות לגבי שאלת החיים על מאדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נאס"א
ויקינג 1 בפעולה במאדים
צילום: נאס"א
מומלצים