שתף קטע נבחר
 

מנהיג המחאה נגד הבימה: "לא מנהלים חיי תרבות בשטח כבוש"

"קריית ארבע היא ערש לידתה של התנועה המתנחלית, היא המקום הגזעני והאלים ביותר של אותה תנועה", אומר בראיון באולפן ynet ד"ר חיים וייס, שעומד בראש המאבק נגד החלטת תיאטרון הבימה להופיע במועצה המקומית. מנכ"לית התיאטרון, אודליה פרידמן: "לא נחרים אף בן אדם ואף גוף במדינת ישראל ומחוצה לה"

 

אודליה פרידמן וד"ר חיים וייס באולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

אודליה פרידמן וד"ר חיים וייס באולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ההודעה על כך שתיאטרון הבימה צפוי להציג בקריית ארבע עם ההצגה "סיפור פשוט" באמצע נובמבר הקפיצה את ארגוני השמאל, שטוענים שאסור להופיע במקום. "אין פה מצג של התנהגות נורמלית או עולם נורמלי", אומר בראיון באולפן ynet ד"ר חיים וייס, מוביל המאבק נגד הופעת הבימה. "הבעיה היא לא עם האזרחים הישראלים כמובן, הבעיה היא עם המקום. זה שטח כבוש, אנחנו לא מנהלים חיי תרבות בשטח כבוש. אסור לנו גם להחזיק ערים בתוך שטח כבוש".

 

מנגד, אומרת מנכ"לית התיאטרון הלאומי אודליה פרידמן: "הבימה הופיעה כבר כמה פעמים באריאל, במעלה אדומים, זה לא דבר חדש שהבימה מופיעה במקומות נוספים במדינת ישראל. לדעתי גם תיאטראות נוספים הופיעו בקריית ארבע. יש הליך רגיל של היכל תרבות שפונה להבימה ומבקש לרכוש הצגה מסויימת ואנחנו בהחלט נענינו בחיוב".

 

"לתיאטרון הלאומי יש מעמד, יש לו משקל תרבותי עצום, זה תיאטרון בן יותר ממאה שנה, הוא לא יכול להלך סתם ממקום למקום", אומר וייס.

 

"אני רוצה לראות פלסטינים רוצים לבוא". ד"ר וייס  ()
"אני רוצה לראות פלסטינים רוצים לבוא". ד"ר וייס
אז גברת פרידמן צריכה להחליט עכשיו לאן היא שולחת את השחקנים שלה לפי מה שאתה מחליט שהוא פוליטית נכון או לא נכון? 
"אני לא מחליט כלום, אני אזרח שמוחה, לאזרחים יש זכות מחאה, אני מבקש מהשחקנים לא להופיע, זה מעשה דמוקרטיה. קריית ארבע היא ערש לידתה של התנועה המתנחלית, היא המקום הגזעני והאלים ביותר של אותה תנועה. ליד האולם בו הם יופיעו יש אנדרטה לברוך גולדשטיין שמהללת את מעשיו. האם מנכ"לית הבימה רוצה שזה המקום שבו היא תופיע? יש גן ליד התיאטרון, גן לזכר הצדיק מאיר כהנא. זה המקום שהיא הולכת להופיע בו... בעיניי זו טעות.

  

"היא מזמינה את תושבי חברון לבוא להצגה? תושבי חברון יכולים לבוא להצגה? לא. שתושב חברון ינסה להיכנס לקריית ארבע להצגה לאולם התרבות - אלה דברים שצריך לברר אותם. אני רוצה לראות אם פלסטינים רוצים לבוא, זה גם רעיון טוב".

  

(לפרידמן) אתם בתקופה לא פשוטה, כל התרבות הישראלית, ואתם תחת אש מהכיוון של מירי רגב, האם ללחצים הפוליטיים יש קשר להחלטה שלכם להופיע בקרית ארבע?

"ממש לא, בשנת 2012, כבר לפני אפילו, הבימה לקחה החלטה לשחק באריאל ובמעלה אדומים. לקשור את זה למירי רגב זה בסדר, זה נשמע טוב, מאוד פופוליסטי, אבל זה ממש לא ככה. וכמו שאנחנו לא מכריחים שחקנים להופיע ביום שישי ושבת, כך גם לגבי העניין הזה. ואני חייבת לציין שבעצם מה שאנחנו מתנגדים לו ומה שמדינת ישראל מנסה להוביל כל הזמן נגד ארגון ה-BDS, זה מה שקורה עכשיו. אנחנו נגד חרמות ואנחנו נמשיך להיות נגד, לא נחרים אף בן אדם ואף גוף במדינת ישראל ומחוצה לה".

 

מר וייס, אתה תחרים את הבימה?

"לא, אני לא מחרים את הבימה. אני לא הולך לקרית ארבע לראות את הבימה. אם אני רוצה לראות את הבימה אני אלך לתל אביב או לכל מקום, תל אביב או כל עיר בתוך השטח הריבוני של מדינת ישראל לא דומה לקריית ארבע. הניסיון שלנו לייצר שוויון בין שטח כבוש לשטח ריבוני הוא בעייתי".

 

"מבחינה סימבולית קרית ארבע היא סמל מאוד גדול. אני מתנגד גם שהבימה תופיע באריאל ובכל מקום מעבר לקו הירוק, אבל מבחינה סימבולית, יש כאן אקט מאוד משמעותי שחבל שתיאטרון הבימה מתעלם מהמשמעויות שלו, זה לא יחסי צרכן וספק, יש כאן מעשה סימבולי גדול שתיאטרון הבימה עושה".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"התיאטרון הלאומי לא יכול סתם להלך ממקום למקום". ד"ר וייס
לאתר ההטבות
מומלצים