שתף קטע נבחר
 

עיריות יקבלו סיוע כספי להתחדשות עירונית

משרד השיכון פרסם קול קורא להקמת מנהלות עירוניות ברשויות מקומיות, שיטפלו בקידום מיזמי פינוי-בינוי ותמ"א 38 הן מול התושבים והן מול היזמים. במשרד מעריכים כי הסיוע יגיע לסכום של עד מיליון וחצי שקל

יישום ראשון לחוק הרשות הלאומית להתחדשות עירונית : משרד הבינוי והשיכון פרסם "קול קורא" להקמת מנהלות עירוניות ברשויות המקומיות, שיטפלו בקידום פרויקטים של פינוי-בינוי ותמ"א 38. לצורך כך מציע המשרד מימון כספי שעשוי להגיע לסכום של 1-1.5 מיליון שקל לרשות מקומית. במשרד מעריכים כי יתוקצבו בין 1-12 מנהלות ברחבי הארץ. יצוין כי החוק להקמת הרשות אושר באוגוסט השנה, אולם הרשות טרם הוקמה.

 

כתבות אחרונות על התחדשות עירונית בערוץ הנדל"ן :

חוק הרשות להתחדשות עירונית אושר סופית

אושרה יוזמת גלנט לרשות להתחדשות עירונית

הממשלה אישרה רשות להתחדשות עירונית

 

במסגרת הקול קורא, על הרשות המקומית להפעיל מנהלת או יחידה עירונית אשר תעסוק, בין היתר, בהנגשת מידע בתחום ההתחדשות העירונית בישוב עבור תושבים, יזמים ובעלי מקצוע. כמו כן, תעמיד כלים לתושבים לצורך מימוש תהליכים אלה, ותפעל כ"זרוע ביצוע" של הרשות המקומית לקידום התחדשות עירונית ביישוב.

 

כמו כן, במסגרת המנהלות העירוניות ייבנו מאגרים של בעלי מקצוע מומלצים בתחום, שאמורים לסייע לתושבים לבחור את המבצע והמסלול הנוחים להם. בנוסף, יועסקו יועצים לצורך ליווי התושבים במהלך הפרויקט, יופצו חומרי הדרכה לציבור ועוד.

 

במשרד הבינוי והשיכון מציינים כי כיום במעט מאוד רשויות קיימות מנהלות שמטפלות בנושא, זאת על אף פעילות רבה בתחום ושיח קיים בין תושבים ליזמים. "הקמת המנהלות העירוניות תסייע לתושבים, המעוניינים להשתתף במיזמים של התחדשות עירונית, לקבל את כלל המידע החיוני לצורך כך", נמסר.

פרויקט פינוי-בינוי ברמת גן. המנהלות יכללו מאגרים של אנשי מקצוע (צילום: ינאי אלפסי) (צילום: ינאי אלפסי)
פרויקט פינוי-בינוי ברמת גן. המנהלות יכללו מאגרים של אנשי מקצוע(צילום: ינאי אלפסי)

 

הרשות טרם הוקמה: "מהלך מורכב"

המטרה היא להפוך את המנהלת לכתובת אחת לסיוע בתהליך, אשר תספק מידע לגבי מדיניות עירונית בנוגע לכל אחד מאזורי המגורים, משמעויות התהליך, ליווי בהליכי אישורים מהרשות המקומית, תנאי התקשרות עם היזם ועוד.

 

"ישנה חשיבות רבה לייעול שיטות ולזירוז תהליכים בתחום ההתחדשות העירונית", הסביר שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט. לדבריו, "באחריותנו להקל על הציבור בתהליך, באמצעות מנהלות עירוניות, ולמזער משמעותית בירוקרטיה וחסמים. זאת כדי לצמצם את הפערים בין השכונות הוותיקות לשכונות החדשות בערים ולאפשר את התפתחותן של ערים מודרניות ונוחות יותר בכל רחבי הארץ. כל פרויקט של התחדשות עירונית מיטיב עם האזור כולו".

 

אשל ארמוני, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, התייחס לעובדה שאף שחלפו חודשיים מאז אושר החוק להקמת הרשות להתחדשות עירונית, הרשות עצמה טרם הוקמה. "תקצוב לסיוע הקמת המנהלות מגיע, בין היתר, על רקע אישור חוק הקמת הרשות להתחדשות עירונית", אמר, "משרד הבינוי והשיכון, האמון על הנושא, רואה חשיבות גדולה בקידומם של פרויקטים אלה ולכן מצא לנכון לסייע בהקמת המנהלות עוד בטרם הקמת הרשות - מהלך מורכב שתלוי בגורמים רבים".

 

עינת גנון, מנהלת אגף התחדשות עירונית, הוסיפה כי "תהליכי התחדשות עירונית הם בעלי אופי מקומי ומשפיעים מאוד על העיר הקיימת. מכאן עלה הצורך בהקמת גוף עירוני, שמצד אחד ירכז את המידע והמדיניות העירוניים וישקף את חוקים וההנחיות של השלטון המרכזי, ומצד שני יתן מענה יומיומי לתושבים ולעוסקים בכך באותה עיר".

 

צפו: דיון באולפן ynet בנושא החוק להקמת התחדשות עירונית

צפו: דיון בחוק להתחדשות עירונית    (צלמים: אלי סגל)

צפו: דיון בחוק להתחדשות עירונית    (צלמים: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קבוצת כנען
הריסת מבנה לצורך בנייה מחדש
צילום: קבוצת כנען
מומלצים