שתף קטע נבחר

 

4 שנים בשבי הפיראטים: "נאלצנו לאכול חולדות"

26 מלחים אסייתים שנחטפו ב-2012 על ידי פיראטים סומלים שוחררו בתמורה לתשלום כופר: "התייחסו אלינו כחיות. טוב להרגיש שוב בני אדם"

שלושה מלחים וייטנאמים שהוחזקו במשך ארבע שנים בשבי פיראטים סומלים שבו לבתיהם. השלושה היו חלק מ-26 מלחים אסייתים שכלי השיט שלהם, שנשא את דגל טייוואן (על פי דיווח אחר דגל עומאן), נתפס על ידי הפיראטים במרס 2012. כל 26 המלחים שוחררו מהשבי ביום ראשון האחרון תמורת תשלום כופר.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

שלושת המלחים הווייטנאמים ששוחררו הגיעו לארצם בטיסה מניירובי, בירת קניה, ונראו במצב בריאותי טוב בעת נחיתתם בנמל התעופה בהאנוי. הם התקבלו בנמל התעופה על ידי בני משפחותיהם ולאחר מכן הועברו לבדיקה רפואית בבית חולים מקומי.

 

כל המלחים ששוחררו נחתו בנמל התעופה בניירובי, בירת קניה (צילום: AP) (צילום: AP)
כל המלחים ששוחררו נחתו בנמל התעופה בניירובי, בירת קניה(צילום: AP)
פאן שואן לין, אביו של המלח פאן שואן פונג, סיפר שבנו צלצל למשפחתו שלוש פעמים בלבד בשנתו הראשונה בשבי, וביקש ממנה עזרה, אולם מאז לא יצר עמה קשר. לין אמר גם שמשפחתו לא ממש האמינה שפאן ישוב הביתה.

 

אכל ארוחה ראשונה כאדם חופשי

העיתון הבריטי "גרדיאן" דיווח כי המלח הפיליפיני אנטוניו ליברף, בן 32, סיפר ששוביו התנהגו אליו ואל יתר החטופים "כמו חיות" והוסיף שהם נאלצו "לאכול חולדות כדי לשרוד". רק אתמול זכה ליברף ליהנות מהארוחה הראשונה שלו כאדם חופשי מאז שנלקח בשבי לפני ארבע שנים ביחד עם מלחים מווייטנאם, טייוואן, קמבודיה, אינדונזיה וסין.

 

"התייחסו אלינו כאל חיות, כך שמרגיש טוב להיות שוב בן אדם", אמר ליברף לעיתון "גרדיאן" בשיחת טלפון רגע לפני שובו לביתו בפיליפינים. לדבריו, הוא נרגש מאוד משחרורו. "אני מלא אושר", הוא אמר. "זו הייתה הפתעה. לא ציפינו להשתחרר. אם אתה מאמין באלוהים, התקווה תמיד שם. היינו בידי פיראטים ועדיין הייתה תקווה, היה נס ואנחנו שבנו לנורמליות".

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בייל חוסיין, נציג הפיראטים למשא ומתן, צוטט טוען שסכום הכופר ששולם בתמורה לשחרור המלחים האסייתים עמד על 1.5 מיליון דולר. אף גורם רשמי שהיה מעורב בשיחות לשחרור החטופים לא אישר את טענתו של חוסיין.

 

הספינה Naham 3 נשאה על סיפונה 29 אנשי צוות, אולם הקפטן שלה נהרג ביום שבו נחטף כלי השיט במרס 2012 ושני מלחים נוספים מתו ממחלות במהלך תקופת השבי שלהם.

 

תקיפות הפיראטים מול חופי סומליה נחשבו לאיום רציני על תעשיית הספנות העולמית. אלא שמאז שבעלות ברית נאט"ו, ביחד עם סין והודו, החלו לשלוח את ספינות הצי שלהן לסייר באזור, ירד בצורה דרמטית מספר החטיפות על ידי פיראטים. רוב בני הערובה שהוחזקו בידי הפיראטים הסומלים היו מלחים מספינות סחר, אך גם משפחות אירופיות שהפליגו באזור עם היאכטות שלהן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
(אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
מומלצים