שתף קטע נבחר

 

הפגינו מול בית בנט: הוקמה תנועת "חדר מורים"

המחאה מתגברת: לאחר שהודיעו על הקמת תנועת מורים אלטרנטיבית על מנת "להוציא את המורים מקו העוני", מחו כ-100 מורים מול בית שר החינוך ברעננה. "שכר. מלא. בזמן", נכתב על השלטים שהניפו

 

מחאת המורים מול ביתו של בנט, הערב    (צילום: אסף מגל)

מחאת המורים מול ביתו של בנט, הערב    (צילום: אסף מגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המאבק מגיע לפתח הבית: כמאה עובדי הוראה מפגינים הערב (יום ג') מול ביתו של שר החינוך נפתלי בנט ברעננה במחאה על הניכוי השגוי במשכורותיהם. המורים נושאים שלטים שעליהם נכתב: "שכר. מלא. בזמן", "תנאי העסקה נפגעו, המשכורות נפגעו", "אני ואתה נשנה את העולם". ynet העביר שידור חי מההפגנה.

 

לפני ההפגנה קיימו המארגנים מסיבת עיתונאים שבה הודיעו על הקמת תנועת מורים אלטרנטיבית - "חדר מורים" - שמטרתה לדבריהם "להוציא את המורים מקו העוני". יוזמי המחאה ציינו כי תנועה זו תהווה אלטרנטיבה לשני הארגונים "שלא באמת דואגים למורים".

 

במסיבת העיתונאים אמרו המארגנים: "למה אנחנו כאן? כי גנבו לנו כסף מהמשכורת. לא רק זה, ממשיכים לשקר לנו. בפייסבוק טוענים שהחזירנו לנו כסף, ובתשובות הרשמיות בכתב אומרים שאם יוחזר זה יהיה רק בדצמבר או ינואר. הממציאים מעידים על מערכת רקובה מבפנים ומדובר במחדל מתמשך של איגודי העובדים ומשרד החינוך.

 

"החלטנו הערב להודיע על הקמה של ארגון אלטרנטיבי שאותו יובילו אנשי חינוכיים אמיתיים - גננות, מורים, מדריכם, יועצים, מנהלים. שמו יהיה 'חדר מורים'".

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

ההפגנה ברעננה, הערב (צילום: אסף מגל) (צילום: אסף מגל)
ההפגנה ברעננה, הערב(צילום: אסף מגל)

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

המארגנים הציגו שבע דרישות:

1. מינוי חברת בדיקה וייעוץ חיצונית לעצירה וטיפול במחדש.

2. השוואת שכר עובדי ההוראה בישראל לשכר הממוצע של עובדי ההוראה במדינות ה-OECD.

3. ביטול "המכסות" לקידומים בדרגה ועדכון אוטומטי רטרואקטיבי לכל העובדים הזכאים מיום הזכאות.

4. השוואת תנאי אחזקת הרכב הנהוגים במגזר הציבורי לכל עובדי ההוראה במקום החזרי נסיעה.

5. תשלום שעות נוספת בפועל, ללא מגבלה ובהתאם לנדרש.

6. השוואת התנאים הסוציאליים של עובדי ההוראה לנהוג במגזר הציבורי כולל אוכלוסיית הגמלאים.

7. הקמת צוות עבודה עם תקציב שנתי של חמישה מיליון שקל לפעילות הסברה לשיפור מעמד עובדי ההוראה.

 

משרד החינוך: איך לשלם משכורת בלי טעויות?    (צילום: דניאל אליאור)

משרד החינוך: איך לשלם משכורת בלי טעויות?    (צילום: דניאל אליאור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ליאור, שהחל את שנתו הראשונה במערכת החינוך לאחר שעשה הסבה מקצועית משוק ההון, הגיע גם הוא להפגנה. "עזבתי משכורת מאוד יפה כי אני מאמין שחייבים לשנות", אמר. "הבאתי לפה את הבן שלי בכיתה ד' כי מבחינתי הילדים נמצאים כרגע בסכנה".

 

ליאור מלמד היסטוריה ואזרחות תלמידי כיתה ט' בחטיבת ביניים ברמת השרון. "קיבלתי מקדמה של 1,900 שקל וזהו. זה עבור החודש הראשון שלי במערכת החינוך. אין לי מושג מה השכר שלי. אפילו את המינימום, שזה אינפורמציה לגבי גובה השכר שלנו, אנחנו לא מקבלים".

 

אביחי, מורה זה 20 שנה, סיפר שקיבל את משכורתו במלואה, אך הגיע לתמוך בחבריו ולבקש פיתרון לבעיה מערכתית קשה. "היום אני לא מציע לחבר'ה צעירים להיות מורים. העבודה הזו קשה והשכר זעום. זו עבודה שוחקת, קשה ולא מגמלת, אז למה?".  

 

מעיין, שמלמדת זו השנה השנייה במערכת, הוסיפה: "אני עובדת ב-80% משרה ומרוויחה 4,800 שקל. מאוד קשה להבין את תלוש השכר. בגדול אני לא באמת יודעת כמה אני מרוויחה כי כל חודש השכר שונה. חוסר היציבות הכלכלי הזה נוראי. אני לא יודעת למה אני יכולה להתחייב ולמה. אני יוצאת עוד חודשיים לחופשת לידה ולא בטוח שאחזור".

 

מעיין ואביחי מטילים ספק רב בוועדה שהקים שר החינוך בנט: "זה לא הפיתרון. צריך למנות ועדה חיצונית שתהיה אחראית על הנושא הזה".

 

מוקדם יותר היום נפגשו כמה מורים עם השר בנט ומנכ"לית משרדו מיכל כהן בכינוס הראשון של הוועדה לתשלומי שכר עובדי ההוראה. בנט אמר בפתח ישיבת הוועדה: "כמו שפתרנו בעיות אחרות, צפיפות בכיתות וסייעת שנייה, נפתור גם את הבעיה הזו במשמרת שלי. אנחנו לוקחים אחריות. אין לנו מונופול על חוכמה.

בחודש הקרוב נשמע מורים ואת כל מי שיכול להירתם למערכה כדי לצמצם למינימום את היקף הבעיה".

 

המורים שפגשו את בנט הביעו ספקות בנוגע להתחייבויותיו. גיל שילה, מנהל חטיבת ביניים בבית ספר שש-שנתי, אמר כי כשמורה חדש מגיע למערכת, הוא שואל כמה הוא ירוויח ואילו הוא לא יודע מה להשיב לו. "מורה בבית ספר שש-שנתי מפוצל בין שתי רפורמות. יש בעיה לחשב כמה שעות פרטניות יש לו, כמה הוא מקבל בכל רפורמה ועוד. משרד החינוך אומר שאני צריך להיות מנהל פדגוג, אבל זה לא פדגוג אלא בירוקרט".

 

חלק מיוזמי המאבק שלא הגיעו לישיבת הוועדה טענו: "לא הגיוני שכבר שנים מתקיים מחדל השכר הגדול של ישראל בתוך משרד החינוך, עם אותם בכירים וכלום לא משתנה". הם הוסיפו ואמרו: "לא נסכים לשולחן עגול וגם לא לוועדת עבודה בעיניים - אנחנו דורשים שהמשרד יחזיר את החינוך למקומו הטבעי בתוך המשרד ויוציא מיד את תשלומי השכר לחברה חיצונית, אחראית ומנוסה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
הפגנת המורים, הערב מול ביתו של השר בנט
צילום: עידו ארז
מומלצים