נולדה פעמיים: העוברית הוצאה מהרחם, נותחה והוחזרה פנימה
לאחר שאחד התאומים מת ברחם, התבשרה תושבת טקסס כי התאומה השנייה ברחמה סובלת מגידול שמסכן את חייה. הרופאים החליטו באמצע ההריון להוציא את העוברית מהרחם, להסיר את הגידול ולהחזיר אותה פנימה. כעת בגיל 3 חודשים מסכמת האם: "זו הייתה חוויה קשה, אך לראות את התינוקת מחייכת היה שווה הכל"
ניתוח באמצע ההריון: תושבת טקסס שנשאה תאומים שאחד מהם מת ברחם, התבשרה כי לתאומה השנייה יש גידול הצומח בקצב עצום ומסכן את חייה. הרופאים החליטו לבצע ניתוח חירום בו הוצאה העוברית, נותחה והוחזרה לרחם.
זה קרה בבדיקת האולטרסאונד השגרתית בשבוע ה-16 להריון: מרגרט בואומר גילתה מהר מאוד שההריון הזה לא שגרתי. "הם ראו משהו בסריקה והרופא אמר שיש משהו לא תקין עם התינוק", היא מספרת, "זה מאוד מזעזע ומפחיד, לא הבנתי מהי האבחנה הזו".
הרופאים הודיעו כי התינוקת שברחם סובלת מגידול בשם טרטומה סקרוסיגיאלית, המתפתח לפני הלידה וצומח באיזור עצם הזנב. "זהו הגידול השכיח ביותר שאנחנו רואים אצל יילודים", הסביר ד"ר דארל קאס, מנהל המרכז לרפואת העובר בבית החולים לילדים בטקסס, בהודעה שנמסרה לאחר הניתוח "למרות שהוא הגידול השכיח ביותר שאנחנו רואים, הוא עדיין די נדיר".
צפו בקטע מהניתוח:
הגידול עלול היה לפגוע בהתפתחות העובר
הגידול הזה, השכיח יותר אצל בנות מאשר בנים, מתרחש באחת מכל 35 אלף לידות. לרוע המזל, זו לא הייתה הבשורה המרה היחידה בהריונה של בואומר. ההריון החל בתאומים, אולם אחד מהם מת ברחם עוד לפני שנכנסה לטרימסטר השני. בגיל 16 שבועות, נודע לה גם על הגידול של התאומה השנייה."חלק מהעוברים מסתדרים עם הגידול הזה ויכולים להגיע בשקט לכדי לידה, אז אנחנו מסירים אותו", אמר קאס, "אבל בכמחצית מהמקרים הם מתחרים על זרימת הדם, מה שפוגע בהתפתחות העובר".
אל תוך ההריון, הפגיעה בעובר הלכה והחמירה, והרופאים ידעו שמשהו חייב להיעשות. חלקם יעצו לה להפסיק את ההריון, ופרופ' קאס המליץ על אפשרות אחרת: ניתוח בו מוצא העובר החוצה, מנותח ומוחזר לרחם לסיום המשך ההריון. סיכויי ההישרדות במקרה כזה אינם גבוהים, הוא הדגיש.
"לעובר לא היה הרבה סיכוי", סיפרה האם, "בגיל 23 שבועות היא הייתה יכולה ללקות באי ספיקת לב. אז בחרנו באפשרות השנייה, לתת לה הזדמנות לחיות".
העוברית הייתה בת 23 שבועות ו-5 ימים, כאשר פרופ' קאס ביצע את ניתוח החירום העוברי. בשלב זה, הגידול היה כמעט בגודל העובר עצמו. הניתוח נמשך כחמש שעות, שרובו הוקדש לפתיחה זהירה של הרחם, שאותו הגדיר: "איבר שרירי ענק שמצופה בקרומים".
הכירורגים הוציאו את העוברית, כשהיא מקבלת עירוי מדויק של נוזלים שיאפשרו ללב להמשיך לעבוד כך שיישמר לחץ הדם בגופה. כל חריגה עלולה להסתיים במות העוברית. כשהוצא הגידול, היא הוחזרה לרחם שנתפר מחדש. "זה סוג של נס", אמר פרופ' קאס, "לפתוח את הרחם, ואחר כך לאטום את הכל בחזרה".
בתום הניתוח הושארה בואומר במנוחה במיטה במחלקה עד תום ההריון. ב-6 ביוני, הוצאה העוברית בניתוח קיסרי בפעם השנייה, הפעם לתמיד. התינוקת שקלה 2.4 קילוגרמים. היא הועברה ליחידה לטיפול נמרץ פגים להערכה ראשונית, לאחר הבדיקה שמצאה שהיא בריאה, היא הועברה לחדר היילודים.
אבל בכך לא תמו הבעיות: לאחר הלידה נאלצו המנתחים להסיר פיסות גידול נוספות שהחלו לצמוח מחדש לאחר הניתוח. היא עברה ניתוחים נוספים בהם הוסר הגידול כליל. "זו הייתה החוויה הקשה ביותר של חיי," סיכמה באומר, "אבל לראות אותה מחייכת עם אחיותיה, היה שווה כל כאב".
התינוקת שנולדה פעמיים
מומלצים