"משה פרץ הופלה לרעה בגלל מעמדו"
בית המשפט קבע כי הזמר שהורשע בהעלמת מס של מיליון שקל ירצה ארבעה חודשי עבודות שירות. סגן ראש לשכת רואי החשבון ועורך הדין ג'ק בלנגה טוען כי פרץ הופלה לרעה בגלל מעמדו: "אזרח רגיל אפילו לא היה מקבל את זה"
סגן יו"ר לשכת רואי החשבון בישראל, רואה חשבון ועו"ד ג'ק בלנגה, טוען כי הזמר משה פרץ הופלה לרעה בגלל מעמדו בעקבות ארבעה חודשי עבודות השירות שנגזרו עליו לאחר הרשעתו בגין העלמת מס בסך מיליון שקלים.
בית המשפט השלום ברמלה קבע כי פרץ, שהורשע במסגרת הסדר טיעון, ירצה את עבודות השירות בבית אבות בראשון לציון. בנוסף, הוטל עליו עונש של שמונה חודשי מאסר על תנאי וקנס של 60 אלף שקלים. עם זאת, בית המשפט דחה את בקשת פרץ לבטל את הרשעתו.
לדברי בלנגה, מומחה בדיני מסים, העונש של משה פרץ חמור יותר בניגוד לפסקי דין אחרים של מורשעים בהעלמות מסים. "להבדיל מקובי פרץ, שהכחיש את החשדות נגדו וניהל משפט, משה פרץ הודה והגיע לעסקת טיעון", אמר בלנגה בראיון לאולפן ynet. "אני מכיר הרבה תיקים שנסגרים תמורת פיצוי כספי, והנאשמים אפילו לא מבצעים עבודות שירות".
ובכל זאת רק 60 אלף שקלים קנס זה לא נראה לך עונש קל?
"למרבה המזל של פרץ, חוק הלבנת ההון הנוגע לעבירות מס שנכנס לפני שלושה שבועות לא נגע לתיק של משה פרץ. אחרת כל כספי העבירה, קרי מיליון השקלים שהוא העלים, היו נלקחים ממנו. במקרה שלו מדובר רק בקנס על העבירה ובגלל הסכום הוא נמוך. בכל מקרה אני חושב שרשות המסים השיגה את היעד שלה בעצם ההרתעה על העבירה הזאת של העלמת מס, וזה הישג לא פחות חשוב".
פרץ אמר אתמול לאחר ההחלטה: "אני שמח שהפרק הזה הסתיים בעבודות שירות. השופט החליט החלטה ראויה והפקתי את הלקחים. הייתי ילד והובילו אותי לכך. אני רוצה לחזור הביתה ולהמשיך וליצור ולתרום לחברה".
רשות המסים ביקשה לגזור עליו עונש מאסר בפועל של עד שנתיים. מנגד, הסנגורים קיוו לביטול ההרשעה, או לחלופין הטלת עונש שאינו מאסר בפועל. פרץ הורשע במרס האחרון במסגרת עסקת טיעון בהעלמת מס של מיליון שקל מהופעותיו ועוד 140 אלף שקל תשלומי מע"מ. בשירות המבחן המליצו להמיר את ההרשעה ב-500 שעות עבודות לתועלת הציבור, אבל המדינה טענה מנגד כי לא מתקיימות נסיבות חריגות שמצדיקות את סיום המשפט ללא הרשעה.
פרץ שילם את המס שהיה חייב, ובגזר הדין מוזכר על-ידי השופט מה שמכונה ברמה המקצועית "שילם את המחדלים". עם זאת, השופט הישאם אבו שחאדה ציין כי "הסרת המחדלים אינה מטהרת את העבריין מעבירות מס שביצע. בסופו של דבר אין מדובר במעשה חסד שעשה הנאשם אלא בפירעון".
לגבי החלטתו לא לבטל את ההרשעה הסביר השופט: "יש להעדיף את האינטרס הציבורי בדבר הרשעת הנאשמים על פני אינטרס אישי של כל אחד מהם".