שתף קטע נבחר

 

פצועים ועצורים במחאת ענק בוונצואלה: "הממשלה הזאת תיפול"

האופוזיציה לא הצליחה להדיח את הנשיא מדורו באמצעות משאל עם, וכעת היא קוראת לציבור לצאת ו"להשתלט מחדש על ונצואלה". מאות אלפים הפגינו ויותר ממאה נפצעו. שוטר נורה למוות בתקרית שאינה קשורה למחאה

 

מחאת ענק בוונצואלה נגד הנשיא מדורו    (רויטרס)

מחאת ענק בוונצואלה נגד הנשיא מדורו    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ההמונים יצאו לרחובות: יותר מ-122 בני אדם נפצעו הלילה (יום ה') במהלך ההפגנות נגד השלטון בוונצואלה, שבהן לקחו חלק מאות אלפי בני אדם. חברי האופוזיציה קראו לציבור לצאת "להשתלט מחדש על ונצואלה" לאחר שהממשלה בלמה את ניסיון ההדחה של הנשיא המכהן, ניקולס מדורו, באמצעות משאל עם. באירוע נפרד שוודאי יגביר עוד יותר את המתיחות במדינה נורה למוות שוטר במדינת מירנדה. המשטרה המקומית לא קישרה בין רצח השוטר לבין הפגנות המחאה נגד הנשיא וממשלתו.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

עימותים אלימים נרשמו בין סטודנטים לבין כוחות הביטחון במערב המדינה. כלי תקשורת מקומיים דיווחו על שמונה פצועים בעיירה מרידה שנפגעו מגז מדמיע שפוזר על מנת להבריח קבוצת מפגינים קטנה שחסמה כביש ראשי בעיר. המחאה בוונצואלה פרצה על רקע המשבר הכלכלי הקשה שחווה המדינה הדרום אמריקנית. רופאים בבתי החולים נאלצים לשים תינוקות שזה עתה נולדו בקופסאות קרטון, ויותר מ-20 אחוזים מהצוות הרפואי במדינה עזבו אותה בעקבות המשכורות הנמוכות וקריסת הרפואה הציבורית. המשבר בא לידי ביטוי גם במחסור חמור במזון ובקריסת התחבורה הציבורית. 

 

הפגנות ביותר מ-50 אתרים במדינה. שוטרים מול מפגינים בסן קריסטובל (רויטרס) (רויטרס)
הפגנות ביותר מ-50 אתרים במדינה. שוטרים מול מפגינים בסן קריסטובל(רויטרס)
 
ליליאן טינטורי, אשתו של מנהיג האופוזיציה הכלוא לאופולדו לופס. קראקאס  (צילום: AP) (צילום: AP)
ליליאן טינטורי, אשתו של מנהיג האופוזיציה הכלוא לאופולדו לופס. קראקאס (צילום: AP)
מפגינה בקראקאס (צילום: AP) (צילום: AP)
מפגינה בקראקאס(צילום: AP)

איש המשמר הלאומי שנפצע בהפגנת אופוזיציה בסן קריסטובל (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
איש המשמר הלאומי שנפצע בהפגנת אופוזיציה בסן קריסטובל(צילום: רויטרס)

השוטרים ירו גז מדמיע לעבר המפגינים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
השוטרים ירו גז מדמיע לעבר המפגינים(צילום: AFP)

"הממשלה הזו הולכת ליפול!", צעקו ההמונים בהפגנה, רבים מהם לבשו לבן ונופפו בדגלי ונצואלה בהפגנות שנערכו ב-50 אתרים ברחבי המדינה. "המחאה הזו צריכה לגדול כדי שהממשלה תבין פעם אחת ולתמיד שאנחנו עושים את זה על אמת", אמר מנהיג האופוזיציה אנריקה קפרליס, שהתמודד בעבר פעמיים לנשיאות המדינה והפסיד. הוא האשים את הרשויות באחריות לפציעתם של יותר מ-120 בני אדם בהפגנות המחאה ובמעצרם של כ-147.

 

"מדורו הזניח את הנשיאות"

חברי האופוזיציה בוונצואלה טוענים כי מדורו "הזניח את תפקיד הנשיאות", וחלקם העלו מחדש את הטענות, שלא אומתו, על כך שהנשיא מחזיק באזרחות קולומביאנית, ולפיכך פסול מלכהן בתפקיד. "אם הוא אכן מחזיק באזרחות כפולה, החוקה אוסרת עליו למשול בוונצואלה", אמר חואן מיגל מתאוס, חבר באופוזיציה. התושבים מאשימים את מדורו בתורים הארוכים למזון ובאינפלציה שנוצרה במהלך כהונתו.

 

עם זאת, ממשלת ונצואלה מסרבת להיכנע לאופוזיציה. שר ההגנה ולדימיר פאדרינו, שנתפש כיריב פוטנציאלי לנשיא, נשא נאום והוא לובש מדי צבא ומוקף בפיקוד הבכיר של הצבא. הוא קרא למשא ומתן עם המוחים, אך גם פנה לאופוזיציה בבקשה לכבד את החוקה. יו"ר האסיפה הלאומית, הנרי ראמוס, תקף את דברי שר ההגנה, והאשים אותו בכך שנטש את חובתו מתוקף החוקה לשמור על הדמוקרטיה בוונצואלה. "איך הוא מעז לדבר על כיבוד החוקה אם הוא הראשון שפוגע בה?", אמר.

 

נשיא ונצואלה ניקולס מדורו עם רעייתו סיליה פלורס בהפגנת תמיכה בו בקראקאס (צילום: EPA) (צילום: EPA)
נשיא ונצואלה ניקולס מדורו עם רעייתו סיליה פלורס בהפגנת תמיכה בו בקראקאס(צילום: EPA)

 (רויטרס) (רויטרס)
(רויטרס)

 (EPA) (EPA)
(EPA)

 (AP) (AP)
(AP)

בכנס שנערך ביום שלישי בפניהם של אלפי אזרחי המדינה מחוץ לארמון הנשיאותי, האשים מדורו את חברי האופוזיציה ב"התנהגות שתואמת לקרקס, וניסיון לביצוע הפיכה". מדורו כינה את האסיפה הלאומית, שנשלטת על ידי האופוזיציה, "מצודת רוע ומרירות, שאינה פועלת למען האינטרסים של המדינה ותושביה. מטרתה היחידה - להזיק לוונצואלה".

 

על אף המתיחות ברחובות, הממשלה הסכימה לנהל משא ומתן עם האופוזציה במטרה להרגיע את המשבר. השיחות שייערכו באי מרגריטה שבאיים הקריביים נקבעו לסוף החודש, וייערכו בחסות ממשלות דרום אמריקניות והוותיקן. מדורו אף ציין כי הוא שוחח בפרטיות עם האפיפיור פרנסיסקוס, שמסר כי יגיע למקום כדי לפתוח את שיחות הפיוס.

 

לעומת מדינות אחרות בדרום אמריקה, כמו ברזיל שבה הודחה הנשיאה דילמה רוסף, החוק בוונצואלה אינו מתיר לאסיפה הלאומית להדיח את הנשיא. ההחלטה הועברה בעבר לבית המשפט העליון במדינה, שמעולם לא נקט אמצעים נגד מדורו. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים