שתף קטע נבחר

 

הזוכות בפרס האירופי לזכויות אדם - שפחות מין לשעבר של דאעש

הפרלמנט האירופי העניק את פרס סחרוב למחשבה חופשית לשתי נשים יזידיות מעיראק, שמאז שחרורן משבי דאעש פעלו למען זכויות נשים ופליטים

שתי היזידיות שזכו בפרס סחרוב

שתי היזידיות שזכו בפרס סחרוב

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

הפרלמנט האירופי העניק היום (יום ה') את פרס סחרוב למחשבה חופשית לנדיה מוראד וללאמייה עאג'י בשאר, שתי נשים יזידיות מעיראק שהוחזקו כשפחות מין על ידי ארגון הטרור הסוני "המדינה האיסלאמית" (דאעש). מאז שחרורן מהשבי הפכו השתיים לפעילות זכויות אדם והן קיבלו את הפרס על פועלן למען נשים.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

מוראד ובשאר היו בין אלפי נשים וילדות שנחטפו, עונו ועברו התעללות מינית על ידי לוחמי דאעש לאחר שארגון הטרור השתלט על אזור הר סינג'אר שבצפון-מערב עיראק בשנת 2014.

 

חיות כיום בגרמניה. בשאר (מימין) ומוראד (צילום: youtube) (צילום: youtube)
חיות כיום בגרמניה. בשאר (מימין) ומוראד(צילום: youtube)

דאעש רואה ביזידים, בני הדת ההטרודוקסית והסינקרטיסטית, כקהילה הבזויה מכול וכעובדי אלילים.

 

רוצים שיכירו בטבח היזידים כרצח עם

כשאנשי דאעש השתלטו על סינג'אר באוגוסט 2014, הם פעלו באופן שיטתי והרגו ושעבדו אלפי יזידים.

 

מוראד, בת 23, הוחזקה על ידי דאעש במוסול, אבל הצליחה לברוח משוביה בנובמבר 2014, הגיעה למחנה פליטים ובסופו של דבר עברה לגרמניה. מאז היא הפכה כאמור לפעילה למען זכויות אדם, יזידים ופליטים וגם מנהלת קמפיין נגד סחר בבני אדם. היא העבירה תדרוך בנושא סחר בבני אדם במועצת הביטחון של האו"ם, ובחודש שעבר השיקה יוזמה חדשה לסיוע לקורבנות ג'נוסייד. היא גם קראה להכיר בטבח היזידים על ידי דאעש כרצח עם.

 

בשאר, בת 18, נלכדה על ידי דאעש באותה פשיטה שבה נלכדה מוראד וגם הוחזקה כשפחת מין. בחודש מרס היא הצליחה לברוח משבי ארגון הטרור, אבל פניה הוחשתו והיא איבדה את ראייתה בעין אחת כשעלתה על מוקש בעת מנוסתה. שתי בנות נוספות שברחו איתה נהרגו בפיצוץ. כיום מתגוררת בשאר בגרמניה, שבה היא עברה שיקום רפואי וגם פועלת למען היזידים.

 

אחרי שדאעש נסוג מהר סינג'אר בחודש דצמבר 2015 לאחר שהפסיד לכוחות הכורדיים, התגלו באזור קברי אחים שבהם נטמנו גופות יזידים שנרצחו על ידי ארגון הטרור הסוני.

 

חוקרים של האו"ם פרסמו בחודש יוני דו"ח שבו טענו שדאעש ביצח רצח עם ביזידים בסוריה ובעיראק במטרה להרוס את הקהילה הדתית שמונה 400 אלף איש. לדבריהם, הוא עשה זאת באמצעות רציחות, שעבוד מיני ופשעים חמורים נוספים. אם תכיר הקהילה הבינלאומית ברצח העם היזידי הרי שתהיה זו הפעם הראשונה שבה מכירים ברצח עם שמבוצע על ידי גורמים לא-מדינתיים.

 

פרס סחרוב למחשבה חופשית קרוי על שמו של מתנגד המשטר והמדען הרוסי אנדריי סחרוב, והוא מוענק מדי שנה על ידי הפרלמנט האירופי. מאז 1988 מוענק הפרס בסך 50 אלף אירו לאנשים או לארגונים שמגנים על זכויות אדם ועל חירויות בסיסיות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: youtube
מאז שחרורן מהשבי פועלות למען זכויות אדם. מוראד (משמאל) ובשאר
צילום: youtube
מומלצים