שתף קטע נבחר
 

וול סטריט: גוגל בדרך לעקוף את אפל?

המדדים המובילים בוול סטריט ירדו עד 0.7%. הכנסות אלפבית, החברה האם של גוגל, זינקו ב-20% ברבעון השלישי, וייתכן שעד סוף השנה תהפוך לחברת הטכנולוגיה הגדולה בעולם. טוויטר עלתה ב-0.6% לאחר שדיווחה על סגירת אפליקציית Vine ועל פיטורים של 9% מהעובדים. דו"חות מעורבים לאמזון

המסחר בוול סטריט הסתיים (ה') בירידות שערים: דאו ג'ונס נחלש ב-0.2%, נאסד"ק - ב-0.7% ו-S&P 500 איבד 0.3%. התשואה על האג"ח האמריקאי ל-10 שנים זינקה לרמה של 1.843% - שיא מאז ראשית חודש יוני השנה - ולאחר שכבר נגעה בשיא של חמש שנים. בעקבות כך נרשמה ירידה בסקטורים מנייתיים כמו למשל מניות של חברות נדל"ן. גם דו"חות מאכזבים, כמו של פורד, העיבו על המסחר.

 

מדדי המניות והסחורות

הנפט מסוג WTI עלה ב-1.1% לרמה ל 49.7 דולר לחבית - עליות ראשונות לאחר שלושה ימים של מגמה שלילית בהם איבד יותר מ-3%, כשאתמול ננעל בשפל של שלושה שבועות. הברנט עלה ב-1% לרמה של 50.5 דולר לחבית.

 

הסיבה לשינוי המגמה היא התחדשות ההערכות כי ייחתם הסכם בין יצרניות הנפט להגבלת התפוקה. זאת לאחר דיווחים שהתפרסמו היום לפיהם שרי האנרגיה של מדינות המפרץ, כולל סעודיה, מסרו לרוסיה כי הם מוכנים לחתוך 4% מרמת שיא התפוקה של מדינותיהם.

 

הגז הטבעי עלה ב-1.2% לרמה של 2.764 דולר למיליון BTU.

 

הזהב התחזק ב-0.2% ונסגר ברמה של 1,269 דולר לאונקיה. מראשית החודש איבד הזהב 3.5%.

 

המסחר באירופה הסתיים במגמה מעורבת. פוטסי הבריטי עלה ב-0.4%, דאקס הגרמני סגר בעלייה של 0.1% וקאק הצרפתי סגר ללא שינוי.

 

הבורסות באסיה חתמו את יום המסחר באדום: האנג סאנג בהונג קונג איבד 0.8% מערכו, שנגחאי ירד ב-0.2% וניקיי ביפן נחלש ב-0.3%.

 

נתוני מאקרו בארה"ב

מכירות בתים בהמתנה לספטמבר עלו ב-1.5%, לעומת צפי לעלייה של 1.2%. נתון התביעות הראשונות לדמי אבטלה עמד על 258 אלף, גרוע מהצפי ל-255 אלף תביעות ראשונות. הזמנות מוצרים ברי קיימא לחודש ספטמבר (ליבה) ירדו ב-0.1%, לעומת צפי אנליסטים לעלייה בשיעור דומה.

 

מניות מובילות

מניית תאגיד אלפבית, החברה האם של גוגל, רושמת הלילה (ה') עליות של 1.6% לאחר שהחברה פרסמה את דו"ח הרבעון השלישי. החברה דיווחה על הכנסות בגובה 22.45 מיליארד דולר, מדובר בעלייה של 20% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, ומעט מעל ממוצע הערכות האנליסטים שעמדו על 22.05 מיליארד דולר.

 

החברה גם רשמה עלייה מרשימה של 28% ברווח הנקי שלה, שעמד על 5.06 מיליארד דולר, לעומת 3.9 מיליארד דולר לפני כשנה. גם כאן החברה עקפה את תחזיות האנליסטים, שצפו כי בסך הכל החברה תרשום רווח למניה בגובה 8.64 דולר, לעומת 9.06 דולר למניה בפועל.

 

בארבעת החודשים האחרונים זינקה מניית גוגל בקרוב ל-18%, ובסך הכל, החברה לא רשמה ירידה משמעותית וממושכת מאז 2008. גוגל נסחרת כעת קרוב לנקודת שיא כל הזמנים שלה, עם שווי שוק של 550 מיליארד דולר. בהחלט ייתכן שעד סוף השנה, היא כבר תעקוף בצורה קבועה את אפל ותמצב את עצמה כחברת הטכנולוגיה הגדולה בעולם.

 

תוצאות רבעוניות מעורבות לאמזון: בדו"ח הרבעוני שלה לרבעון השלישי של 2016, שפורסם הלילה (ה'), החמיצה החברה את תחזיות האנליסטים בסעיף הרווחים ורשמה הכנסות מעט מעל התחזית. מניית החברה ירדה ב-7% במסחר המאוחר.

 

טוויטר עלתה ב-0.6% לאחר שעקפה את תחזית ההכנסות והרווח לרבעון השלישי - והודיעה על קיצוץ של 9% בכוח האדם שלה. החברה תשקיע 20 מיליון דולר בארגון מחדש, ותמשיך לנסות ולמצוא משקיעים חדשים, לאחר שניסיונות הרכישה של החברה עלו בתוהו. הרשת החברתית המשיכה לספק הודעות למשקיעים, והודיעה על סגירת אפליקציית הווידיאו Vine.

 

ענקית הרכב פורד דיווחה על רווח תפעולי למניה של 26 סנט, כאשר צפי האנליסטים עמד על 20 סנט בלבד. הרווח הנקי עמד על מיליארד דולר ברבעון, צניחה של 56% לעומת התקופה המקבילה.

 

קואלקום פירסמה הצעת רכש לחברת NXP - תשלם 110 דולר למניה, או 47 מיליארד דולר במזומן בסך הכל.

 

דויטשה בנק עבר לרווח - והגדיל את ההפרשות המשפטיות. הבנק הגרמני שבעין הסערה רשם ברבעון השלישי רווח של 278 מיליון אירו - מול הפסד של 6 מיליארד יורו ברבעון המקביל. דויטשה הוסיף 501 מיליון אירו להפרשה לקנסות עתידיים - המסתכמת ב-5.9 מיליארד אירו.

 

סמסונג דיווחה על נפילה של 16.8% ברווח הנקי (בהשוואה לרבעון המקביל) ל-4.54 טריליון וון - 4 מיליארד דולר. זהו הרווח הרבעוני הנמוך ביותר שהציגה החברה מאז שהשקיה את סדרת הגלקסי, לפני למעלה מ-6 שנים. הרווח לפני מס ירד ב-19% והסתכם ב-5.97 טריליון וון.

 

יצרנית המכוניות החשמליות טסלה פרסמה אתמול לאחר סיום המסחר את דו"חותיה לרבעון השלישי - ועקפה את התחזיות. המניה זינקה ב-6% במסחר המאוחר. הרווח נקי המתואם היה 111 מיליון דולר, 71 סנט למניה, לעומת הפסד של 1.35 דולרים למניה בתקופה המקבילה. הכנסות החברה הסתכמו ב-2.3 מיליארד דולר, לעומת 937 מיליון דולר ברבעון השלישי של 2015. האנליסטים צפו דווקא הפסד של 22 סנט למניה על הכנסות של 2.2 מיליארד דולר. 

 

בהכנת הידיעה השתתפו נמרוד צוק והראל עילם, "כלכליסט"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים