שתף קטע נבחר

יואב צפיר: "בשנת 1987 הייתי אליל נוער"

לרגל 30 שנה לסרט הפולחן, "בלוז לחופש הגדול", פגשנו את שחקניו בפרמיירה החגיגית שפתחה את סדרת ההקרנות המיוחדת שלו ברחבי הארץ, ושאלנו אותם על אז והיום ומה בעצם השתנה? צפו

 

 

חבורה של תיכוניסטים שמציינים את החופש האחרון בין סוף הבגרויות לבין הגיוס לצבא, כשברקע לא ברור אם כולם ישובו הביתה בשלום - זוהי תמצית הסרט "בלוז לחופש הגדול", שהוקרן לראשונה ב-1987 ועל אף שגם אז היה סרט תקופתי שהתייחס לימי מלחמת ההתשה בתחילת שנות ה-70, חלק גדול מהדילמות מלוות אותנו עד היום.

 

"בלוז לחופש הגדול". מתוך הסרט (צילום: יוסי צבקר ) (צילום: יוסי צבקר )
"בלוז לחופש הגדול". מתוך הסרט(צילום: יוסי צבקר )

מה שהיה מעין הגרסה הישראלית ל"שיער", הציב בחזית את הפחדים והכאב של דור מבולבל, שמה שהטריד אותו באמת היה להספיק לשכב בפעם הראשונה עם בחורה ולהוציא רישיון, אבל מצא עצמו עולה על מדים ונלחם על המדינה. לרגל חגיגות ה-30 מאז יצא, עבר העותק המקורי רסטורציה (שיחזור והשבחה טכנולוגיים), והחל מה-11.11 הוא יוצג בהקרנות מסחריות בסינמטקים של ת"א, חיפה, ירושלים, הרצליה ושדרות לקהל הרחב.

 

מימין לשמאל: דור צויגנבום, עמרי דולב, ורד כהן ויואב צפיר ()
מימין לשמאל: דור צויגנבום, עמרי דולב, ורד כהן ויואב צפיר
  

לפרמיירה החגיגית והמחודשת שנערכה אתמול (ו') בחסות "דורי מדיה" בסינמטק תל אביב הגיעו: רנן שור, במאי הסרט; יואב צפיר, שגילם את דמותו האהובה של מוסי, המוסיקאי שרצה ללכת ללהקה צבאית אך גוייס לקרבי בגלל הפרופיל הגבוה; עמרי דולב, שהיה בתפקיד יוסי צוויליך, החבר הראשון מהמחזור שהתגייס ואף נהרג שלושה שבועות אחרי; דור צויגנבום, ארל'ה הפציפיסט השמאלני שהתנגד למלחמות ונשק ובמהלך כל הסרט ריסס גרפיטי מחאה ושחקנים נוספים כמו מיקי קם ושרון בר זיו.

 

על רקע איחוד הקאסט המיתולוגי והעלאת זכרונות מפעם, נבחנה סוגיית הרלוונטיות של העלילה לימינו ומה יחשבו אלו שיצפו בו לראשונה עכשיו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים