שתף קטע נבחר

אחרי הריסת המחנה: מי ידאג לילדי "הג'ונגל"?

מחנה הפליטים המאולתר בעיר קאלה בצרפת, שכונה "הג'ונגל", נהרס השבוע. אלפים שגרו בו, וקיוו לחצות את התעלה לבריטניה, פונו. באזור נשארו 1,500 קטינים שעתידם לא ברור. צרפת דורשת מבריטניה לקחת עליהם אחריות. בממלכה הסכימו לקלוט רק חלק קטן מהם

נשיא צרפת פרנסואה הולנד שוחח עם ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי, ודרש ממנה לקחת אחריות על גורל הילדים שנשארו באזור מחנה הפליטים שנהרס בעיר קאלה. יותר מ-6,000 בני אדם גרו במחנה המאולתר, שכונה "הג'ונגל", וקיוו לחצות את תעלת למאנש ולהגיע לבריטניה. השבוע נהרס המחנה וכ-5,000 בני אדם פונו ממנו.

 

באזור נשארו לפחות כ-1,500 נערים וילדים, ששוהים באתר קרוואנים סמוך לאזור שנהרס. לפי BBC, האתר מלא לחלוטין ורבים מהילדים נאלצים לישון תחת כיפת השמיים. ארגונים הומניטאריים ומתנדבים סיפרו כי בליל שישי ישנו חלקם גם בשטח המחנה ההרוס.

ילדים בשטח מחנה הפליטים ההרוס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ילדים בשטח מחנה הפליטים ההרוס(צילום: AFP)

 

 

פרנסואה הולנד התחייב ש-1,500 הקטינים יועברו למרכזי קליטה ברחבי צרפת, והוא מקווה שבהמשך הם יגיעו לבריטניה. בריטניה בינתיים התחייבה לקלוט רק 274 מהם. "דיברתי אתמול עם ראש ממשלת בריטניה בזמן שברנרד קזנוב (שר החוץ הצרפתי) שוחח עם מקבילו הבריטי", אמר הולנד.

 

נשיא צרפת אמר כי מטרת השיחות הייתה שהבכירים הבריטים יגיעו למרכזי הקליטה, יקחו אחריות על גורל הילדים ויקלטו אותם בבריטניה. הולנד קרא לבריטניה "למלא את חלקה", והתחייב שארצו לא תגלה סובלנות למחנות מאולתרים.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בזמן ההריסה: הצתה ומהומות במחנה (צילום.: AP) (צילום.: AP)
בזמן ההריסה: הצתה ומהומות במחנה(צילום.: AP)

 (צילום.: AFP) (צילום.: AFP)
(צילום.: AFP)

 (צילום.: AFP) (צילום.: AFP)
(צילום.: AFP)

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

אחרי הפינוי: עוד אוהלים ברחובות פריז (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אחרי הפינוי: עוד אוהלים ברחובות פריז(צילום: רויטרס)

בליל חמישי אמרה אמבר ראד, שרת הפנים הבריטית, כי צרפת חייבת להבטיח את הגנתם של הנערים שנשארו במחנה. ראש סוכנות הפליטים בצרפת, פסקאל ברייס, הגיב בבוטות אתמול: "עשינו את העבודה בשביל בריטניה בטיפול במבוגרים. המעט שהם יכולים לעשות זה לדאוג לקטינים הנטושים שעכשיו נמצאים בבמקומות לינה זמניים ושרוצים להגיע לבריטניה".

 

ארגוני סיוע וצדקה בצרפת תוקפים את שתי המדינות על הטיפול הלקוי בילדים, וטוענים שהן מעבירות את האחריות לארגונים. סוכנות הפליטים של האו"ם ביקשה עוד לפני הריסת המחנה המאולתר ש"הסדרים מיוחדים יתבצעו כדי להבטיח את שלומם ורווחתם" של הילדים.

 

בעקבות פירוק "הג'ונגל" גדל מספר המהגרים שישנים ברחובות פריז בשליש לפחות מתחילת השבוע. עיריית פריז מסרה כי בתוך יומיים בלבד הוקמו בצפון-מזרח העיר בין 40 ל-50 אוהלים וכרגע לפחות אלפיים מהגרים ישנים באזור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים