שתף קטע נבחר

 

איסלנד בחרה ביציבות: מפלגת הפיראטים לא תקים ממשלה

הסקרים חזו ניצחון מרשים למפלגה האנטי-ממסדית, שלבסוף הגיעה למקום השלישי בלבד בבחירות הכלליות עם 14% מהקולות. עם זאת, היא שילשה את כוחה מהבחירות הקודמות. מפלגת העצמאות תקים את הממשלה הבאה

 

 

הבחירות באיסלנד, הלילה

הבחירות באיסלנד, הלילה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

האיסלנדים בחרו הלילה (א') ביציבות שלטונית בבחירות הכלליות שנערכו במדינה, כאשר מפלגת הפיראטים הליברלית, שקוראת לשינוי שלטוני ונושאת את דגל השקיפות, לא עמדה בציפיות – ומפלגת העצמאות, חברת הקואליציה ממחנה הימין-מרכז, היא שתנסה להרכיב את הממשלה הבאה. מפלגת העצמאות כאמור הגיעה למקום הראשון בבחירות עם 29%, מפלגת הירוקים למקום השני עם 16%, ובמקום השלישי מפלגת הפיראטים האנטי-ממסדית עם 14%.

 

מפלגת העצמאות מסרה כי היא מקבלת על עצמה את משימת הרכבת הממשלה הבאה. "יש לנו את מרבית התמיכה, ואני מאמין שאנחנו ניצחנו", אמר לסוכנות הידיעות רויטרס ביארני בנדיקטסון, העומד בראש המפלגה. עם זאת, הנשיא האיסלנדי גודני יוהנסון, עדיין לא העניק למפלגת העצמאות את המנדט הרשמי להקמת קואליציאה.

הבחירות הלילה באיסלנד (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הבחירות הלילה באיסלנד(צילום: AFP)
  

ראש הממשלה הנוכחי של המדינה, סיגורדור אינגי יוהנסן, מהמפלגה הפרוגרסיבית, מסר לכלי תקשורת כי הוא ייפגש בהמשך היום עם הנשיא, וכי יהיה "אך טבעי" שהנשיא יפנה לאחר מכן למפלגה העצמאית.

 

המשבר הכלכלי הוביל לחיפוש אלטרנטיבות

בזמן שהבוחרים עדיין זועמים בעקבות המשבר הפיננסי החמור של 2008 ובשל מעורבותם של דמויות מפתח בשלטון בסקנדל העולמי שנחשף במסמכי פנמה, שבמסגרתו גם התפטר ראש הממשלה הקודם - סיגמונדור דאבי גונלאוגסון, האיסלנדים ביקשו להדיח את ההרכב הנוכחי של ממשלת הימין-מרכז.

מפלגת הפיראטים צופה בתוצאות הבחירות (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מפלגת הפיראטים צופה בתוצאות הבחירות(צילום: רויטרס)
המפלגה הגדולה ביותר, המפלגה הפרוגרסיבית, איבדה יותר מחצי מגודלה בבחירות – מכה קשה לאחר התפטרות העומד בראשה לפני כמה חודשים. אך המפלגה הפיראטית, שנוסדה בידי קבוצת פעילים ברשת, לא הצליח להגיע לנקודות השיא שחזו לה הסקרים. בעוד כוחה שילש את עצמו בהשוואה לבחירות שנערכו ב-2013, היא הגיעה רק למקום השלישי בבחירות הכלליות.

 

במקום זאת, נראה כי הבוחרים נטו לעבר המאמצים לנסות ולאזן את הכלכלה לאחר קריסתה לפני שמונה שנים. מפלגת העצמאות, שחלקה את השלטון בממשלה היוצאת, זכתה למרבית הקולות עם 29%, שהם שווי ערך ל-21 מושבים מתוך 63 בפרלמנט. שום מפלגה לא זכתה ברוב מוחלט.

בירגיטה יונסדוטיר. "ידענו שלא נגיע ל-30%" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בירגיטה יונסדוטיר. "ידענו שלא נגיע ל-30%"(צילום: AFP)
המשוררת בירגיטה יונסדוטיר, העומדת בראש מפלגת הפיראטים, מסרה כי היא מרוצה מהתוצאות. "ההערכות הפנימיות שלנו הראו שנקבל 10 עד 15 אחוזי תמיכה, והגענו למספר שאינו רחוק מההערכה הטובה ביותר שלנו. ידענו שלעולם לא נגיע ל-30%", מסרה יונסדוטיר.

 

תומכים של התנועה הפיראטית העולמית שהגיעו מ-15 מדינות שונות סייעו לסניף האיסלנדי וביקרו תכופות ברייקאוויק במסגרת הקמפיין. הם קיוו שיצליחו למנף את הפופולריות של המפלגה לרף חסר תקדים, בתקווה שהמפלגה אף תוכל להרכיב את הממשלה הבאה ולתנגח בפוליטיקה המיינסטרימית.

 

הן המפלגה העצמאית והן מפלגת הפיראטים הודיעו כי לא יסכיימו לעבוד בקואליציה משותפת, אך נותר לראות אם אכן כך יהיה במשא ומתן שיתקיים בימים הקרובים להקמת הממשלה. מפלגת הפיראטים, כך נראה, אפילו לא תהיה המפלגה הגדולה ביותר באופוזיציה – שכן מפלגת הירוקים זכתה ביותר מושבים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
תומכת נלהבת של מפלגת הפיראטים
צילום: AP
מומלצים