שתף קטע נבחר

מרק או תעלול: מתכונים עם דלעת

החג זה רק תירוץ: מאות אלפי אנשים ברחבי העולם יחגגו את חג ה-Halloween על ידי הפיכת דלעות למפלצות, תחפושות, פעלולים וחלוקת ממתקים לילדים. לכבוד החג אנו מגישים רביעיית מתכונים עם דלעת

 

קובה דלעת

לירן גבאי, "פלאפל גבאי"

 

המצרים:

לקובה -

1/2 ק"ג סולת

1/2 1 כוס מים

1/2 כפית מלח

למילוי -

500 גר' בשר בקר, טחון

2 בצלים, קצוצים

חופן פטרוזיליה, קצוצה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית בהרט

1/2 כפית פלפל שחור

למרק -

1 בצל' קצוץ

2 עגבניות' מגוררות

1 כף מלח

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פפריקה

1 כפית פלפל שחור

2 ליטר מים

1 כוס סלרי, קצוץ

1 קילו דלעת, חתוכה לקוביות

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

אופן ההכנה:

  1. לקובה - מערבבים היטב בקערה סולת, מים ומלח, ומשהים 15 דקות. מערבבים היטב את כל חומרי המילוי בידיים משומנות מעט.
  2. פותחים את הבצק ויוצרים מעין כיס, אותו ממלאים במילוי, וסוגרים היטב. מניחים בצד.
  3. למרק - מטגנים את הבצל בסיר. מוסיפים עגבניות ותבלינים, מבשלים 5 דקות.
  4. מוסיפים מים וסלרי, מביאים לרתיחה, מוסיפים את הדלעת. כשהמרק רותח שוב מוסיפים את הקובות בעדינות. מעבירים לאש נמוכה למשך 50 דק'.

** טיפ: את המרק שווה להכין כמה שעות לפני הארוחה כך שיספוג את הטעמים ויסמיך.

 

מרק דלעת ערמונים, תרד ושמנת חמוצה

שאול בן אדרת, "התרנגול הכחול"

 

המצרכים:

1 ק"ג דלעת ערמונים קלופה וחתוכה לקוביות

2 יחידות בטטה קלופה וחתוכה לקוביות

1 בצל לבן בינוני חתוך גס

3 שיני שום קלופות

שורש פטרוזליה קלוף חתוך לקוביות

2 כפות שמן זית

2 ס"מ שורש גינג'ר קלוף וקצוץ דק

6 כוסות מרק עוף צח או ציר ירקות

1/4 כפית מלח

1 כפית סוכר

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית כורכום

2 כוסות עלי תרד

 (צילום: איתמר פדידה)
(צילום: איתמר פדידה)
 

אופן הכנה:

  1. להניח את הדלעת, הבטטה, הבצל, שיני השום ושורש הפטרוזיליה בתבנית אפיה, לכסות ולאפות כשעה וחצי ב-170 מעלות.
  2. להעביר לסיר, לכסות ב-6 כוסות ציר ירקות ולהוסיף את שאר המרכיבים, להביא לרתיחה.
  3. לטחון בבלנדר מוט למרקם חלק ולהגיש
  4. במחבת נפרדת להקפיץ עלי תרד קצוץ דק דק דק במעט שמן זית מלח ופלפל
  5. להניח מעט במרכז המרק ומעל להניח כף של שמנת חמוצה

    פסטה טורטליוני עם דלעת וגבינות

    מאסימיליאנו דה מטאו ל"ברילה"

     
    המצרכים:

    1 חבילת פסטה טורטליוני (צורת צינורות)

    250 גר' גבינת גראנה פאדנו או פרמזן מגוררת

    1/2 ק"ג דלעת אחת חצויה (כ-800 גר')

    250 מ"ל חלב

    250 מ"ל שמנת מתוקה

    1 כפית פלפל שחור טחון

     (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)
     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים תנור ל-220 מעלות.

    2. עוטפים את הדלעת החצויה בנייר אלומיניום ומניחים בתבנית, אופים בתנור במשך כ-30 דקות או עד לריכוך.

    3. במקביל, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

    4. מקלפים את הדלעת ומעבירים למעבד מזון/ מיקסר כדי לטחון לקרם. את הקרם שמתקבל מעבירים לסיר, ומבשלים יחד עם החלב והשמנת על אש נמוכה. מערבבים למשך כמה דקות.

    מוסיפים את הפלפל הטחון והגבינה, מערבבים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

    5. מוסיפים את הפסטה המבושלת לסיר עם הרוטב, מערבבים עד לכיסוי מלא של הפסטה ומבשלים עד שהרוטב קרמי וסמיך (במידת הצורך ניתן להסמיך את הרוטב עם מעט ממי הבישול של הפסטה).

    6. מגישים ומוסיפים מעט גבינה מגורדת מעל.

     


קוקטייל האלווין

מסעדת "גורדוס"

המצרכים:

30 מ״ל וודקה אבסלוט ציטרון

30 מ״ל סירופ תות

30 מ״ל מיץ לימון

30 מ״ל סודה

 (צילום: ליאור גולסאד)
(צילום: ליאור גולסאד)

אופן הכנה:

  1. לתוך שייקר עם קרח שופכים צ׳יסר של וודקה ציטרון , צ׳יסר של סירופ תות וצ׳יסר של מיץ לימון
  2. משקשקים הכול טוב טוב ומוזגים לתוך כוס הגשה.. מוסיפים מעל צ׳יסר של סודה להשלמת הטעם והקוקטייל
  3. מקשטים בעלה בזיליקום שטעמו משתלב מצוין עם טעם התות לימון ומגישים בדלעת עם קרח יבש בפנים.. שופכים מים למים אל תוך הדלעת ליצירת אפקט עשן

 

** טיפ: להדגשת טעם הבזיליקום ניתן להוסיף כמה עלים לשיעור ולערבב אותם בתהליך שיקשוק הקוקטייל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים