תושבי הצפון הפגינו מול הכנסת: "רוצים את התקציב שהובטח"
כ-1,000 מפגינים דרשו ליישם את התוכנית הלאומית לחיזוק הצפון. ראש מועצת מג'דל שמס: "אם התוכנית לא תיושם - המשבר יימשך בכל התחומים". תושבת טרייה ביסוד המעלה: "רוצים תעסוקה ושירותי רפואה בסיסיים"
הפגנת תושבי הצפון מול הכנסת (צילום: גיל יוחנן)
"רואים צפון - רואים שקוף". כ-1,000 מתושבי הצפון, בהם ראשי רשויות ופעילים חברתיים, הפגינו הבוקר (יום ב') מול משכן הכנסת בדרישה ליישם את התוכנית הלאומית לחיזוק הצפון. "אם הממשלה לא תיענה לבקשות, ייגרם נזק לכל היישובים", אמרו המוחים.
תחת הכותרת "הממשלה מאבדת את הצפון", הבהירו מנהיגי המחאה כי הממשלה הנוכחית הבטיחה תוכנית בהיקף של 18 מיליארד שקל להשקעה בצפון, אולם מההבטחות לא יושם עד כה דבר. לדברי המפגינים, התוכנית הייתה אמורה לקבל תקציב כבר בתחילת 2017.
דולאן אבו סלאח, ראש מועצת מג'דל שמס, אמר בהפגנה: "אנחנו כאן כדי להגיד לממשלה 'די עם הדחיות לכל התוכניות'. הממשלה צריכה להבין שאם היא רוצה ביטחון הוא מתחיל בחוסן אזרחי וצריך לחזק את היישובים בצפון. המשימה שלנו היא לעשות את זה. אם לא תיושם התוכנית המשבר ימשיך בכל התחומים, רווחה חינוך ותשתיות".
פעילי "שינוי כיוון" פורצים לוועדת הכספים
אביה לוי, תושבת יסוד המעלה שעברה להתגורר השבוע בצפון, אמרה: "אני כאן כי אני רוצה לגדל את הילדים שלי ביסוד המעלה. כרגע שום תנאי לא מאפשר את זה. יש דימוי של צפון עם צימרים ואין בעיות, אבל אין לנו אפשרויות תעסוקה ומגוון מקצועות שאתה יכול להתקדם בהם. נושא הרפואה הוא קו אדום, ואם לא תהיה השקעה של כמה מאות מיליונים לא נגיע למצב בסיסי. היו הסכמות מול הממשלה - אנחנו רוצים אפשרויות תעסוקה ושירותי רפואה בסיסיים".
יעל אבוקרט קליין, תושבת קיבוץ מעיין ברוך, אמרה: "בכל תחום מרגישים פערים, מתעסוקה, רפואה, תחבורה, רווחה והשכלה גבוהה. המסר שיוצא מכאן מההפגנה הזאת הוא שאין לנו עוד יום. זו תוכנית שכבר עבדו עליה כי הכירו במצב. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לדחות את התקציב הזה - לא עוד יום ולא עוד דקה. הממשלה משתמשת בצפון וזורקת".
במקביל, פעילי "שינוי כיוון" פרצו בצהריים לדיון של ועדת הכספים בכנסת והשליכו גלילי נייר טואלט לעברו של שר האוצר משה כחלון. הם צעקו כי "הממשלה מפקירה את הצפון". מיד לאחר מכן הוציאו סדרני הכנסת את המפגינים מהאולם שבו נערך הדיון.
תושבי הצפון מפגינים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים