מיסוי הדלק בישראל - ה-5 בעולם המפותח
המכון הישראלי לאנרגיה ולסביבה: שיעור המס ממחיר הבנזין הוא ה-5 בגובהו במדינות המפותחות, ורק הולנד, איטליה, פינלנד ויוון מטילות מס דומה או גבוה יותר. עוד מתברר: למרות הוזלת הנפט, מיסוי הדלק בישראל זינק ב-4 שנים מ-55% ל-65%. משפחה ממוצעת משלמת בחודש 850 שקל מס על אנרגיה
היקף המס על בנזין בישראל הינו החמישי בגובהו במדינות המפותחות, ורק הולנד, איטליה, פינלנד ויוון מטילות מס דומה או גבוה יותר על בנזין. כך עולה ממדד חודש נובמבר של המכון הישראלי לאנרגיה ולסביבה.
הלילה: עלייה של 2.38% במחירי הדלק
בדיקת המכון מעלה, כי שיעור המסים מסך מחיר הבנזין עומד החודש על 65% ממחיר הדלק לצרכן, ומסתכם בכ-3.9 שקלים לליטר.
עוד עולה מבדיקת המכון, כי למרות שמחירי הנפט ירדו בשנים האחרונות, היקף המיסוי זינק. שיעור המיסוי על הדלקים עלה ב-10% תוך 4 שנים, מרמה של 55% בשנת 2013 לרמה של 65% כיום. היקף ההכנסות המדינה, רק ממס הבלו המוטל על הבנזין, מסתכמות היום בכ-13 מיליארד שקל לשנה.
ההוצאה החודשית הממוצעת על אנרגיה במשקי הבית צפויה לעמוד בחודש נובמבר על כ-1,656 שקלים לחודש, מתוכם כ-850 שקלים בתשלומי מסים: 620 שקל במס הבלו על בנזין, 180 שקל תשלום מע"מ על בנזין ו-50 שקל תשלום מע"מ על חשבון החשמל.
"מוצר שבו אין תחרות"
במכון הישראלי לאנרגיה ולסביבה חברות כל חברות האנרגיה, הכימיה והתשתית הגדולות במדינה. מכון האנרגיה הוא הגוף המרכזי שמרכז את הידע הטכנולוגי והכלכלי בנושאי נפט ואנרגיה בישראל.
יו"ר המכון, יוסי רוזן, אמר: "המדינה מצד אחד מעודדת תחרות והוזלת מחירים בכל מקום, וגובה מחירים מאוד גבוהים על מוצר שבו אין תחרות. האזרח משלם סכומים פנטסטיים בגין המיסוי, בשעה שהממשלה מספרת לנו כמה היא גורמת להוזלת המחיר לצרכן, באם זה בבשר או ירקות או במוצרים אחרים. מוצרים אלה בטלים בשישים בעקבות המס שהמדינה גובה על הדלק. המדינה הייתה יכולה בהחלטה אחת פשוטה להוזיל את העלויות למשפחה".