רושפלד לא יפתח מחדש את "הרברט סמואל"
פרסום ראשון: כחודשיים בלבד אחרי שפירסם השף יונתן רושפלד כי הוא חוזר למסעדת "הרברט סמואל", נודע כי העיסקה לפתיחת המסעדה מחדש עלתה על שרטון, ובשלב זה המסעדה נמצאת "על המדף" תמורת דמי שכירות של כ-50 אלף שקלים בחודש. רושפלד: "מצאנו את העסקה לא נכונה מבחינה כלכלית"
חודשיים בלבד אחרי שקבוצת "קפטן קארי" ובראשה השף יונתן רושפלד פרסמו הודעה בה נאמר כי הם שמחים לבשר שחתמו על עיסקה להפעלת החלל של מסעדת "הרברט סמואל" בתל אביב מול חברת Adi’s Lifestyle, נודע כי השף לא יחזור למסעדה. בהודעה שנתנו בסוף חודש אוגוסט הצהירו דוברי הקבוצה כי המסעדה תפתח מיד לאחר תקופת החגים, ואף הבטיחו לפרסם את שמה של המסעדה החדשה בקרוב.
בשלב זה המסעדה מוצעת לכל דורש תמורת דמי שכירות של 50 אלף שקלים בחודש, ודמי פינוי של קרוב למיליון שקל.
רושפלד נפרד מקבוצת Adi’s Lifestyle בחודש מאי 2015, עת שפתח את מיזם "ארוחת ערב" - רשת מסעדות שתיכנן להרחיב לכל רחבי הארץ, אך כולן נסגרו אחרי תקופה קצרה של חודשים ספורים. רושפלד היה השף הראשון של "הרברט סמואל", מיום פתיחתה. גם לאחר שאיש העסקים אילן מלכין מכר את המסעדה לקבוצת Adi’s Lifestyle, השף רושפלד המשיך לכהן בתפקיד השף במסעדה, וזאת כאמור, עד לפני כשנה וחצי. לפני מספר שנים מכרה חברת Adi’s Lifestyle גם את המבנה של המסעדה, שהיה בבעלותה.
רק לפני כחודש וחצי פרסם רושפלד בחשבון האינסטגרם שלו הודעה בה הצהיר על כוונותיו "לפנק את המסעדה" בתבלינים מפקיסטאן, זנזיבר, מרוקו והודו. "מגיע לך לנוח קצת", הוא כתב, "אבל לא יותר מדי. מחר נתחיל לפנק אותך".
ההודעה על חזרתו של השף למגרש המשחקים הביתי שלו עוררה אופטימיות רבה בנוגע למיזם, ועל פי ההשערות הוא עתיד היה לפתוח בחלל ששימש את "הרברט סמואל", יחד עם קבוצת הקפטן, מסעדה הודית.
השף יונתן רושפלד מסר בתגובה: מצאנו את העסקה לא נכונה מבחינה כלכלית".