משרד הביטחון התעלם מפסיקה לנכת צה"ל - ויפצה
חיילת שהתגייסה לשירות קרבי, אך התמוטטה במהלכו, הוכיחה כי התקפי האפילפסיה נבעו מלחץ נפשי ומישיבה מול מסך מרצד, אך משרד הביטחון עיכב את תשלום הפיצויים נוכח ההכרה בנכותה כפי שפסק בית המשפט. רק לאחר התערבות ynet הודה בטעות ואף התנצל
במשך שלוש השנים האחרונות התעלם משרד הביטחון מפסיקה של בית המשפט, שקבע כי עליו להכיר בעדי (שם בדוי) כנכת צה"ל, לאחר שהיא הוכיחה כי לקתה במחלת אפילפסיה בעקבות שירותה כתצפיתנית בגזרה מבצעית. בשבועות האחרונים, בתום מאבק ממושך שניהלה ובעקבות פניית ynet לאגף השיקום במשרד הביטחון, הוחלט ליישם את ההחלטה של בית משפט השלום בראשון לציון, ועדי הוכרה כנכת צה"ל. בקרוב ייקבעו לה אחוזי נכות והיא תקבל פיצויים וטיפולים רפואיים מטעם האגף.
הסאגה החלה עוד בשירותה הצבאי. עדי התגייסה ב-2006 בפרופיל 97 ובמוטיבציה לתרום בתפקיד משמעותי. היא שובצה בגדוד האיסוף הקרבי "ניצן" של אוגדת איו"ש ושירתה כתצפיתנית בגזרת חברון. כשנה וחצי לאחר גיוסה היא החלה לסבול מהתקפי פרכוסים. היא אושפזה במשך כשבוע בבית החולים אסף הרופא, ולאחר שאובחנה כחולת אפילפסיה, החלה לקבל טיפול תרופתי ורישיון הנהיגה שלה נשלל.
כתוצאה מהמחלה שהחריפה היא שוחררה מצה"ל בפרופיל 21. "היא נדרשה לעקוב מקרוב אחר הגזרה שעליה הופקדה דרך צג המחשב בחמ"ל, תוך ערנות מלאה והקפדה רציפה במשמרות של ארבע שעות ולאחר מכן במשמרות של שמונה שעות עם מנוחה לסירוגין", נכתב בפסק הדין. "בהמשך עדי קודמה לאחראית על עמדות התצפית בנוסף לתפקידה כתצפיתנית, ובמקביל שעות המנוחה קוצרו ועליה היה לתצפת במשך שש שעות ואז לנוח שש שעות, מה שהכניס אותה לחוסר שעות שינה. האחריות הרובצת על תצפיתן היא גדולה, אסור לו להחמיץ ולו אירוע קל לבל ייפגעו החיילים בשטח. עדי התקשתה להירדם כתוצאה ממתח ומלחץ אירועי המשמרות ומסיבות נוספות בשירותה".
החיילת הציגה חוות דעת רפואיות של נירולוגים שלפיהן ישנה זיקה בין המחסור בשעות שינה, הלחץ הנפשי והישיבה הממושכת מול מסך מרצד, לבין התקפים אפילפטיים. מנגד טענו במשרד הביטחון כי היא לא חלתה באפילפסיה וייתכן שלקתה בטרשת נפוצה. עוד טענו נציגי משרד הביטחון כי היא לא הציגה עדויות מפקדים וחיילים שיכלו לתמוך בגרסתה על תנאי שירותה ואופיו התובעני.
אך השופט חיים לחוביצקי פסק: "אין כל אבחנה של מחלה מוחית אחרת שבה לקתה לבד מאפילפסיה", והורה למשרד הביטחון גם לשלם 15 אלף שקל הוצאות שכר טרחה.
החיילת אמרה ל-ynet: "מצער אותי לדעת שקצין התגמולים לא מוכן היה לקחת אחריות אף שניתן כבר פסק דין ורואה בי כעוד מספר תיק, מבלי לחשוב עליי כבת אדם שמנסה להמשיך את חייה למרות הפגיעה הבריאותית והפסיכולוגית".
ממשרד הביטחון נמסר בתגובה: "בעקבות פניית ynet ביצע אגף השיקום בדיקה נוספת של המקרה, ובה התברר כי התיק הועבר בטעות למומחה לבירור. משהתבררה הטעות, הוזמן התיק בדחיפות על מנת להעמיד את הפונה בפני ועדה רפואית בהקדם, כמתחייב בפסק הדין. אנו מצרים על המקרה. ראש היחידה לתביעות בקביעת זכאות באגף השיקום התקשרה לעורך דינה של הפונה והתנצלה על הטעות".