עושים עסקים: ארוחות עסקיות חדשות
ביזנס אנד פליז'ר: הן לרוב יותר זולות, יותר נדיבות ומי שמחפש קצת יותר מארוחת צהריים בפיתה, יכול להתייחס לזה גם כאל בילוי של אמצע היום - מצאנו שלל ארוחות עסקיות חדשות במסעדות ברחבי הארץ, והרשימה לפניכם
נורמן בראסרי
במסעדת "נורמן בראסרי" משיק השף ברק אהרוני ארוחה עסקית חדשה, הכוללת מקבץ של 9 מנות פתיחה קטנות (קישואים צלויים, טבולה עדשים, מסבחה חומוס ומנגולד ועוד), ומנה עיקרית. המחיר של הארוחה נקבע על פי המנה העיקרית שהזמנתם, החל מ-68 שקלים.נחמני 23-25 תל אביב, 03-543555, לא כשר
מלגו ומלבר
שני השפים הכשרוניים - מוטי טיטמן ואור מיכאלי, שלהם רזומה מרשים בתחום הקולינריה, אבל פרצו לתודעה בזכות מסעדת "מלגו ומלבר", משיקים לראשונה תפריט צהריים שווה במיוחד, הכולל מנות עסקיות שמשלבות את מנות הדגל של המסעדה. העסקית החדשה כוללת מנה עיקרית ומנה ראשונה במחיר העיקרית והיא מוגשת בראשון-חמישי בין השעות 12:00-15:30. בין הראשונות יש קרפצ'יו שייטל מעושן, סשימי דג ים וסלט עגבניות. המנות העיקריות מתחילות ב-79 שקלים ויש שניצל עגל עם פירה, לזניה לחי עגל ביין אדום וערמונים ועוד.
רוטשילד 142 תל אביב, 03-6314214, לא כשר
לוקה ולינו
במסעדה, שמציעה מטבח איטלקי המשלב בין השפעות מדרום איטליה בדגש על סיציליה, השיקו תפריט עסקיות צהריים חדש.
התפריט מוגש בימים שני-חמישי בין השעות 12:30-16:00, וניתן למצוא בו מנות ברמות מחיר משתנות - החל מ-48 שקלים ועד 121 שקלים, כאשר הארוחה העסקית כוללת פוקצ'ה בולמה עם כרישה או תרד שרוף, כוס שתייה קלה, מנה ראשונה לבחירה מתוך מבחר שכולל סלט ירוק, לשון בקר מעושנת, ברוסקטה, סרדינים, ושלוש צלוחיות אנטיפסטי ומנה עיקרית.
בין העיקריות שניתן להזמין במסגרת העסקית ניתן למצוא ספגטי עגבניות קלאסי או אלי אוליו (51 שקלים), ניוקי אה לה רומאנה על רוטב עגבניות שרופות בטאבון (52 שקלים), ריזוטו חצילים ופרמזן עם פיצפוצי טלה קריספי (75 שקלים), סקלופיני בקר מיושן מהפלנצ'ה על תרד מוקפץ עם חמאה לימונית עם תוספת תפוחי אדמה ( 89 שקלים) ועוד.
לילנבלום 20 א' תל-אביב, 03-9027377, לא כשר
Porter & Sons
לאחר שבע שנות פעילות, המסעדה פותחת לראשונה את הדלתות גם לעסקיות צהריים. במסגרת העסקיות כל שולחן מקבל ארבעה מאזטים כמו חציל בטחינה, סלסת עגבניות, סלט רטטוי, סלט עדשים, בורגול, קינואה ועוד ולחם הבית שנאפה במקום.
מבחר המאזטים משתנה בכל יום ולעיקרית מציעים מספר אפשרויות בטווח המחירים שבין 49 -99 שקלים. מנות עיקריות לדוגמה: פסטה עם תערובת של 5 סוגי עגבניות, פסטה לבנה וסלט רוקפור (49 שקלים), המבורגר פורטר 220 גר', כבדי עוף ברוטב מתקתק על פירה, חזה עוף ברביקיו כריך חזה עוף בג'בטה, שניצל הבית וסלט עוף (59 שקלים), תבשיל קארי עם עוף ופיש אנד צ'יפס (69 שקלים) וגם אווז קונפי, פילה דניס ומחבת פירות ים (99 שקלים). העסקיות מוגשות בימים ראשון-חמישי בין השעות 12:00-17:00.
הארבעה 14 תל אביב, 6244355–03, לא כשר
מאפו
במסעדתו החדשה והכשרה של השף ניר צוק משיקים בימים אלה תפריט חדש של עסקיות שיוגש בראשון-חמישי בין השעות 12:00-15:30. בין המנות הראשונות שיוצעו במסגרת העסקיות: סלט ירוק לימוני, פרשוטו, טרין כבד אווז עם דבלים כבושות (בתוספת 25 שקלים), חזה אווז בצלייה איטית ביין ואוכמניות שחורות, קריספי בשר כנפיים ברוטב גספצ'יו וריזוטו פריקי. בגזרת המנות העיקריות יוצעו עוף במילוי עגל עם אורז שחור, לברק במילוי אורז אדום ועשבים, טורטליני אווז בקרם קשיו, פילה מוסר ים על ירקות אורגנים צלויים בתנור ועוד.
בתפריט יש גם דיל - "מאפו דואט" - ארוחה עסקית ב-98 שקלים לסועד הכוללת מנת עיקרית לכל סועד, 3 מנות ראשונות שיוגשו למרכז השולחן, לחם, מטבלים וקנקן סודה. דיל נוסף הוא "מאפו סולו" - ארוחה עסקית אישית ב- 118 שקלים הכוללת 3 מנות ראשונות, לחם ומטבלים, מנה עיקרית וסודה.
מאפו 9, מלון פרימה סיטי תל אביב, 03-7629002, כשר
סנט ג׳ורג׳
במסעדת הדגים היפואית המשקיפה אל יפו העתיקה התחילו להגיש עסקית הכוללת מגש עם 10 סלטים (ביניהם גם חומוס ופיתות, כמתבקש), כוס לימונדה ומנה עיקרית. מחיר העסקית תיקבע על פי המנה העיקרית: מנת דג (75 שקלים), מנת פירות ים (80 שקלים) או מנה בשרית (90 שקלים) של שני שיפודי קבב, פרגית או חזה עוף. הארוחה מוגשת בראשון-חמישי 12:00-18:00 ובימי שישי 12-00-17:00.
לואי פסטר 5 יפו, 03-649-1293, לא כשר
מפגש שמש
ב״מפגש שמש״ מציעים עסקיות חדשות בצלחת הכוללות מנה בשרית, 2 תוספות חמות ופחית שתייה (53 שקלים). תמצאו שם גם עסקיות שווארמה: בפיתה עם פחית שתייה (39 שקלים), בבגט עם פחית שתייה (42 שקלים) ובלאפה עם פחית שתייה (45 שקלים).
בן גוריון 18 רמת גן, 03-7525958, כשר למהדרין
מנואל
במסעדה האיטלקית החדשה של פתח תקווה מציעים עסקית דגים חדשה המוגשת בראשון-חמישי 12:00-17:00 ובמסגרתה תוכלו למצוא מלברק טרי שלם ממולא שום קונפי, לימון ועשבי תיבול ברוטב יין לבן, המוגש עם תוספת לבחירה ושתייה קלה, במחיר 80 שקלים.
גיסין אבשלום 7 פתח תקווה, 03-5628060, כשר
הלנה בנמל
השף עמוס שיאון מגיש תפריט טעימות עסקי חדש, שמתבסס על מנות מתפריט הערב. התפריט הזה מוגש בראשון-חמישי 12:00-16:00 בשני מסלולים: העסקית הקלילה שמיועדת לארוחת צהריים לא שגרתית עבור העובדים והמבלים באזור השרון (89 שקלים). המסלול כולל מנות כמו סלט שומר ומלפפון, קרעי פיתה מהגריל, שיפודי לבבות על קרם חציל וסלט שקדים, קונכיות פסטה ממולאות בדלעת וגבינת מוצרלה מהטאבון, פילה בורי מהכנרת וקלמרי מקומיים באוזו.
המסלול השני כולל תפריט טעימות מורחב (139 שקלים) עם מנות כמו קרפצ'יו דג ים, ויטלו טונאטו פייאמונטזי - פרוסות עגל צלויות ברוטב טונה וצלפים, ניוקי בעבודת יד ברוטב פורצ'יני, נתח בקר מקומי מיושן ולינגוויני חלמונים עם פירות ים, אספרגוס ועגבניות מיובשות ברוטב שמפנייה. בשני מסלולי הטעימות מלווה הארוחה בפוקאצ׳ה מהטאבון המוגשת עם איולי לימונים כבושים, ובכוס יין שמחירה 25 שקלים.
נמל קיסריה 04-6101018, לא כשר
מוג׳ו
באסייתית של אזור השרון מציעים עסקיות חדשות תחת הכותרת MOJO LUNCH. העסקיות מוגשות בראשון-חמישי בין השעות 12:00-17:00 ובמסגרתן כל המנות העיקריות מוגשות עם מנת פתיחה ושתייה קלה, כאשר מחיר הארוחה נקבע על-פי מחיר המנה העיקרית. טווח המחירים: 55-89 שקלים.
y center פולג נתניה, 09-885-0716, לא כשר
לוקה
במסעדת ״לוקה״ רעננו את תפריט הבראנצ׳ ואת תפריט העסקיות על מנת לשדרג את המנות הקיימות ולהשיק מנות חדשות בסגנון כפרי גלילי ועל כך אחראית השפית מאיה קליין, זוכת העונה הראשונה של ״משחקי השף״. הבראנץ' מוגש בסגנון בופה בימים שישי 09:00-12:30 ובימי שבת 10:00-12:30.
ארוחת הבופה החדשה עולה 67 שקלים לאדם (עבור ילדים בגילאי 4-12 תשלמו 34 שקלים) והיא כוללת מנות כמו גבינות, סלטים לא שגרתיים, פריטטות, מאפים מלוחים ומתוקים, ממרחים, דגים מעושנים, גבינת לאבנה ביתית, מוזלי, ריבה ביתית, טירמיסו ועוד. העסקיות החדשות מאפשרות בחירה בין תפריט פיקס ב-49 שקלים, ב-69 שקלים או ב-79 שקלים והן כוללות מנה ראשונה לבחירה (סלט ירוק או פוקאצ'ה) ומנה עיקרית כמו פיצה לוקה למשל או פפרדלה צ'ומה. העסקיות מוגשות בימים ראשון-חמישי בין השעות 12:00–17:00
השונית 2 מרינה הרצליה, 09-9514000, לא כשר
הרברט סמואל
מסעדת הרברט סמואל הכשרה שבהרצליה מרעננת את עסקיות הצהריים (88 שקלים) והן כוללות סלסלת לחמים, מנה ראשונה ועיקרית.
בגזרת המנות הראשונות יש סלט עגבניות, לב חציל, ירוקים וקלמנטינות, טרטר סלמון פרואני, טרטר טונה אדומה ודליקטסן רוסטביף. בעיקריות, שכלולות גם בארוחה העסקית, תמצאו ניוקי תפוחי אדמה, פילה סלמון, פילה דניס (בתוספת 10 שקלים), עוף supreme, טלה מסאלה (בתוספת 10 שקלים) וביף ברגר שהוא אנטריקוט ברוטב מייפל תפוחים מעושן.
העסקיות מוגשות בימים ראשון-חמישי, בין השעות 12:30-15:30.
השונית 4 הרצליה, 073-2037707, כשר
מינאטו
ביפנית הכשרה של הרצליה תמצאו עסקית שמורכבת מקערת אורז עם טמפורה של דגים וירקות ברוטב טארה המוגשת עם שני סלטים, אדממה, מרק מיסו ותה ירוק יפני (76 שקלים).
אפשרות נוספת היא עסקית הכוללת מרק טמפורה אודון - מרק עדין על בסיס ציר דגים עם אטריות אודון וטמפורה של דגים וירקות או רק ירקות המוגש עם אדממה וסלט (ללא דגים 57 שקלים, עם דגים 68 שקלים). הארוחה מוגשת בראשון-חמישי בין השעות 12:00-16:00.
המנופים 8 הרצליה פיתוח, 053-9424608, כשר
טמפל בר
העסקית החדשה של ״טמפל בר״ עולה 65 שקלים והיא כוללת מנה עיקרית ממגוון מנות הדגל של הטמפל בר כמו המבורגר, פאי רועים אירי מסורתי, סלט עוף ושקדים ועוד. העסקית הזו מוגשת עם שליש בירה, יין, שתיה קלה או קוקטייל לבחירה. עבור הילדים מציעים במקום ארוחה עסקית שמחירה 49 שקלים ובשישי-שבת הארוחה תעלה 79 שקלים ותכלול בנוסף לעיקרית ושתיה גם מנה ראשונה.
שד׳ ההסתדרות 55 חיפה, 04-840-4460, לא כשר
עלה גפן
מסעדתו של השף עומר עילואן מרעננת תפריט ומציעה עסקית חדשות שכוללות מנה ראשונה לבחירה, שתייה קלה ומנה עיקרית. העסקיות מוגשות בשלישי–חמישי 11:30-17:00 וכוללות מנות ראשונות כמו שאנקליש–גבינה סורית ביתית עם זעתר על סלט עגבניות שרי וסלט שקדים קלויים וחמוציות. בעסקית שמחירה 69 שקלים מציעים עיקריות כמו חזה עוף צלוי בחמאה לימונית או מוחמר עוף.
בעסקית שמחירה 92 שקלים תוכלו להזמין למנה העיקרית ריזוטו גלילי ובעסקית המתומחרות ב- 123 שקלים יציעו לכם רולדת סלמון או מנת חזה אווז צרוב על הפלאנצ'ה ומוגש על קרם שעועית לבנה. בשעות הצהריים תקבלו 10% הנחה על כל הקינוחים.
שד' ההסתדרות 271 מתחם iway קרית אתא, 04-6293746, לא כשר
כרמים
המסעדה של השף סהר רפאל ואיש העסקים דניאל פרץ מציינת 15 שנות פעילות ומשיקה תפריט חורף הכולל מגוון רחב של מנות חדשות לצד מנות הדגל.
מי שיגיע לכאן בשעות הצהריים יהנה מארוחה מעסקית המורכבת ממנה ראשונה, מנה עיקרית ושתייה קלה במחיר המנה העיקרית. בין העיקריות החדשות שניתן להזמין בארוחה העסקית תמצאו ניוקי פרימוורה (74 שקלים), פפרדלה פונגי (79 שקלים), ים של שרימפס - 1/4 ק"ג של שרימפס "בלאק טייגר" (98 שקלים), פילה מוסר ים (105 שקלים).
מושב סגולה, בכניסה למושב, 08-8505859, לא כשר
דרך חברון 66 באר שבע, 08-9966444, לא כשר