המנות שיוגשו בקרוב בבית הלבן
מסע הבחירות הכי סוער של המאה יגיע ממש עוד מעט לשיאו, ואתם לא רוצים להישאר רעבים מול המסך - אז באיזה צד אתם - של הילרי קלינטון או של דונלד טראמפ? אם עדיין לא החלטתם אז אולי הטעם הקולינרי שלהם יעזור לכם להחליט: קבלו 4 מתכונים מהמטבח האמריקאי - כנפיים ברבקיו, מאק אנד צ'יז, כריך דג וטאקו. ויש גם מתכון לקטשופ ביתי
פליטות הפה, הסודות מן העבר, העימותים הטלוויזיוניים הסנסציוניים, המסמכים הסודיים - מערכת הבחירות הזאת כבר מזמן הפכה להצגה הטובה בעיר. אתם יכולים להסתפק בפופקורן או בנאצ'וס, אבל ליל בחירות של פעם בחיים צריך לחגוג כמו שהאמריקאים אוהבים - בגדול.
אז כדי לסדר לכם את הלילה המושלם הזה, הלכנו למקורות כדי לבדוק מהם המאכלים האהובים של שני המועמדים לנשיאות. אולי הרשימה הבאה תעזור לכם להחליט למי הייתם מצביעים, או לכל הפחות לדעת איזה מאכלים יוגשו בקרוב בחדר הסגלגל.
הילרי קלינטון
המועמדת מטעם המפלגה הדמוקרטית לא מתביישת באהבתה לאוכל אמריקאי מסורתי, או במילים אחרות - ג'אנק פוד. בראיונות סיפרה לתקשורת כי היא חולה על כנפיים ברוטב ברביקיו, טאקוס (אם להסתמך על האג'נדה של טראמפ – אצלו לא תמצאו בבית אוכל מקסיקני), גלידה ופיצה. כן, קלישאה אמריקאית.
במהלך הקמפיין קלינטון נתפסה מנשנשת מכל הלב את מיטב המנות האמריקאיות, אז אם אתם נמנים עם תומכיה בואו ללמוד להכין אותן ולגלות הזדהות.
כנפי עוף ברוטב ברביקיו
המצרכים (ל-18 כנפיים):
18 כנפי עוף
1/2 כוס קמח
1 כפית מלח
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית אבקת צ'ילי
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית
1 כוס רוטב ברביקיו
1/2 כוס דבש
2 כפות טבסקו
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה קטנה קמח, מלח, שום, אבקת צ'ילי, דבש, טבסקו ופלפל שחור.
- שוטפים את הכנפיים, מייבשים היטב וטובלים בתערובת.
- יוצקים שמן זית על נייר אפייה, מסדרים מעל את הכנפיים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 35-40 דקות. הופכים את הכנפיים פעם אחת במהלך הצלייה.
- כשהכנפיים מוכנות טובלים אותן בעדינות רוטב הברביקיו.
- מכניסים שוב את הכנפיים לתנור ל-5 דקות או עד שהרוטב מבעבע.
• מי שלא אוהב רוטב ברביקיו, יכול להשרות את הכנפיים ברוטב צ'ילי שום
טאקו בגרסה ישראלית: עם פיתה, סלט כרובית ומייפל
מתכון של השף ברק יחזקאלי
המצרכים:
2 פיתות, חצויות לאורכן
מעט שמן זית
4 פרחים מפורקים מהכרובית, ופרוסים בעובי 1 ס"מ
2 עגבניות בשלות
1 אבוקדו, חתוך לפרוסות
צרור כוסברה קצוצה
צרור ארוגולה קצוצה
1 צ׳ילי אדום חריף, פרוס דק
1 כף מייפל
1 כף מיץ לימון
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
- מורחים כל חצי פיתה משני צדדיה בכף שמן זית. מקפלים לשניים, תוקעים בין פסי הרשת וצולים בתנור שמחומם ל-200 מעלות בתוכנית טורבו עד שמתקשה (בערך 7 דקות).
- על מחבת חמה עם מעט שמן זית צולים את פרוסות הכרובית עד להזהבה.
- בקערה מערבבים כף מיץ לימון, כף סירופ מייפל, כף שמן זית, מלח ופלפל. מוסיפים לקערה את הארוגולה והכוסברה הקצוצים, את פרוסות הכרובית הצלויה ואת פרוסות הצ'ילי החריף ומערבבים.
- מכניסים לפיתה את פרוסות האבוקדו, ומוסיפים קצת מתערובת הסלט הירוק.
- סוחטים מעל מיץ עגבנייה ואוכלים מהר לפני שייגמר.
דונלד טראמפ
לא משנה אם אתם נמנים על תומכיו או מתנגדיו של המועמד, הבחירות הקולינריות שלו יכולות בקלות להשתלב עם אלו שלכם. נקודה חשובה שאולי לא ידעתם היא שעל אף שהוא אוהב מאוד צ'יפס, כיאה לאמריקאי, ישנה שמועה שמאז שנות ה-80 של המאה הקודמת הוא לא מוכן לגעת בו, או בכל מזון אחר, ביד, אלא רק באמצעות סכו"ם.
קטשופ ביתי
המצרכים:
1 כוס עגבניות, מרוסקות
2 כפות דבש
1/4 כוס חומץ תפוחים
1/2 1 כפית אבקת בצל
2 שיני שום, כתוש
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל אנגלי
1/4 כפית פפריקה
1/4 כפית כמון
אופן ההכנה:
- ערבבו את כל המרכיבים בסיר קטן והביאו לרתיחה.
- הנמיכו את האש, וערבבו עד להקשחת התערובת.
- הכניסו למקרר עד להגעה לטמפרטורה הרצויה.
מאק אנד צ'יז
המצרכים (ל-10-12 מנות):
1 חבילה פסטה (לבחירתכם)
1/2 2 כוס חמאה
1/2 כוס קמח
4 כוסות חלב
1/2 כוס פירורי לחם
6 כוסות גבינה מגוררת (עדיפות לגבינת צ'אדר)
1 כף מלח
1 כף פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה שעל השקית.
- מכינים את הרוטב - מחממים חמאה בסיר אחר על אש בינונית, מוסיפים את הקמח ומערבבים במשך 3-2 דקות. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים לאט יחד עם 4 כוסות חלב עד להסמכת התערובת והתקשות ומסירים מהאש.
- משמנים תבנית, ושמים בה את הפסטה המוכנה. מפזרים מעל את הגבינה המגוררת, ויוצקים מעל את הרוטב מהסיר.
- מחממים 2 כפות חמאה על אש בינונית, מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים במשך כ-3-5 דקות. יוצקים על הפסטה.
- מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 12-15 דקות.
צפו במיכל וקסמן מכינה מאק אנד צ'יז:
כריך דג
המצרכים:
500 גר' פילה סלמון ללא עצמות, חתוך לחתיכות קטנות
4 בצלים ירוקים, קצוצים
3 כפות מיונז
1 כף צלפים
1 כף מיץ לימון
1 כף טרגון טרי
1 כף חרדל דיז'ון יד מרדכי
1 כף חזרת לבנה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
1/2 כוס פירורי לחם יבשים
1 כף חמאה
8 פרוסות לחם בריוש קלויות
4 עגבניות גדולות, חתוכות
אופן ההכנה:
- כ-6 שעות לפני ההגשה מערבבים בקערה בינונית את הסלמון עם הבצל, צלפים, מיץ לימון, טרגון, חרדל דיז'ון, חזרת, מלח ופלפל. מוסיפים 3 כפות מיונז ומערבבים היטב. מכניסים למקרר לחצי שעה-שעה.
- מוציאים מהמקרר, ומוסיפים לתערובת פירורי הלחם. מחממים את החמאה בסיר על אש בינונית ומוסיפים את התערובת. מבשלים עד להשחמה והקשחה במשך כ-3 דקות מכל צד.
- מורחים כמות נדיבה של מיונז על פרוסות הבריוש, ואת תערובת הסלמון. מוסיפים עגבנייה על כל כל פרוסה, וסוגרים עם פרוסת בריוש נוספת.
המתכונים באדיבות "יד מרדכי"