שתף קטע נבחר
 

כך תכינו פיצה מושלמת

ארז קומרובסקי מלמד להכין פיצה עם תרד ופטריות שמתאימה בול למזג האוויר הסגרירי שבחוץ

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

פיצה עם תרד ופטריות

 

המצרכים:
לבצק-
1 ק"ג קמח פיצה
1/3 כפית שמרים יבשים
650-500 גר' מים קרים
1/4 1 כף' מלח
6-5 כפות שמן זית
על הפיצה-
חופן פטריות פורטבלו קטנות או פטריות שמפניון או גם וגם, פורוסת וללא רגלים 
חופן תרד מעורבב עם מספר שיני שום כתושות
מעט שמן זית
מלח, פלפל לבן
חופן נדיב של גבינת פקורינו, או פרמזן או תערובת של שתי הגבינות
 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק -  לשים את הקמח עם השמרים והמים במשך 8 דקות עד שכל החומרים מתאחדים ומתקבל בצק. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 5 דקות נוספות. יוצקים פנימה שמן זית, וממשיכים ללוש במשך 3 דקות נוספות. מעבירים לקערה משומנת מכוסה בניילון כשעה.
 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
2. מחלקים ל-6 כדורים. מניחים בתבנית מקומחת (עם או בלי נייר אפייה). מכסים בניילון נצמד, ומעבירים למקרר למשך לילה (אם אפשר - עדיף להשאיר את הבצק בקירור עד 24 שעות).
מוציאים מהמקרר לפחות שעתיים לפני האפייה.
 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
3. אופים את הפיצה - מחממים תנור עם אבן אפייה/תבנית רגילה ל-250 מעלות. מפזרים מעט קמח דורום על משטח העבודה, ופותחים מעל את הבצק בעדינות. מסדרים מעל את הפטריות, את תערובת התרד והשום, מעט מלח ופלפל לבן. מזלפים מעל מעט שמן זית ומגרדים את גבינת הפקורינו.
 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
4. אופים במשך מספר דקות, או עד שהפיצה מזהיבה יפה והופכת לקריספית.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
ארז מכין פיצה עם פטריות ותרד
צילום: אביהו שפירא
מומלצים