ביהמ"ש אישר לשלם שכר לעובדי אורתם סהר
נשיא ביהמ"ש המחוזי בתל-אביב, השופט איתן אורנשטיין, אישר את בקשת הנאמנים לתשלום המשכורות של העובדים. עו"ד חיות גרינברג, המייצגת את העובדים: "המהלך יגדיל את סיכויי ההצלחה של הליך הקפאת ההליכים"
בית המשפט המחוזי בתל-אביב אישר הבוקר (ד') את בקשת הנאמנים לתשלום המשכורות של עובדי חברת אורתם סהר . זאת לאחר שנשיא בית המשפט, השופט איתן אורנשטיין, אישר בשבוע שעבר את בקשתה של החברה להקפאת הליכים, לאחר שנקלעה לחובות בגובה של קרוב למיליארד שקל.
ביהמ"ש אישר: הקפאת הליכים לאורתם סהר
קריסת אורתם סהר: "קבוצות רכישה מוגנות"
עו"ד חיות גרינברג, המייצגת את העובדים, אמרה: "השקענו מאמצים רבים וקיימנו פגישות קדחתניות עם הנאמנים, כדי להציג בפניהם את המצוקה הגדולה של עובדי הקבוצה, שיש בה להשפיע על פעילותה ועל הצלחת ההליך. אני שמחה שהנאמנים הרימו את הכפפה ונרתמו למצב במהירות הדרושה, קיבלו את הסכמות הבנקים, דבר שאינו מובן מאליו, וכך פנו בבקשה לבית המשפט לאישור תשלום המשכורות. אני בטוחה שמהלך זה בהחלט יגדיל משמעותית את סיכויי ההצלחה של הליך הקפאת ההליכים של הקבוצה".
בתוך כך, בית המשפט נענה לבקשה הבהולה שהגישו נאמני אורתם סהר, עו"ד שאול ברגרזון ורו"ח יזהר קנה, והורה להפסיק עבודות שהתבצעו על ידי דניה סיבוס וסי.אי.ר אחזקות בשני בנייני מגורים אותה הייתה אמורה לבנות אורתם סהר עבור חברת אאורה השקעות בחולון. בחברת אאורה הסבירו היום כי "הפועלים ושומרי האתרים של חברת אורתם מליבו נטשו את אתרי הבנייה ללא בקרה או אזהרה, קבלי משנה וספקים החלו להופיע בשטח ולבזוז ציוד, על כן נאלצה חברת אאורה לשכור באופן פרטי חברת שמירה, כמו גם פועלים, כדי לתקן ליקויים בטיחותיים שנוצרו באתרי הבנייה".
עוד הוסיפו בחברה כי "עוד לפני פרסומו של צו בית המשפט, שהתקבל בעניין חברת אורתם סהר השבוע ועסק בהקפאת הליכים ולא בהסדרי שמירה ובטיחות הלכה למעשה באתרי הבנייה הנטושים, נשלחו התרעות ואזהרות רבות לאורתם מליבו, בהן ביקשה חברת אאורה לסילוקה המיידי של החברה מאתרי הבנייה עקב אי עמידה בהסכמים. כמו כן, ציינה אאורה כי מתוך מחויבות ללקוחותיה נאלצה (כמו גם חברות יזמיות אחרות) לנקוט באמצעים אלו על מנת להגן על אתרי הבנייה שתחת אחריותה".
הבקשה שהגישה אורתם סהר להקפאת הליכים הציגה את מצבה. למעשה היא חשופה לחובות של כמעט מיליארד שקל. לפי הבקשה, אורתם סהר והחברות-הבנות חייבות 300-כ מיליון שקל למחזיקי האג"ח, 216-כ מיליון לספקים ולקבלני משנה, כ-22 מיליון שקל לרשויות ועובדים וכן כ-413 מיליון כערבויות פיננסיות, ביצוע וחוק מכר. לקבוצה פרויקטים בשלבי תכנון, ביצוע, מסירות מפתח ועתודות קרקע, בהיקף כולל של כ-5,500 דירות, וכן פרויקטים בשלבי ייזום, לרוב בשיתוף צדדים שלישיים. עד כה הייתה מעורבת בהקמה של למעלה מ-10,000 יחידות דיור ברחבי הארץ, לצד מיזמי תשתיות.
צפו בדיון באולפן ynet על קריסתה של חברת אורתם סהר: