הרופאים יפוצו בתשלום ימי חופשה על 7 שנים
בית הדין לעבודה פסק כי חברת ש.ל.ה, חברת בת של קופת החולים כללית, תשלם לרופאים ימי חופשה על שבע השנים האחרונות, לאחר שזו הפרה את החוק וחתמה עם העובדים על חוזים אישיים, שאסרו על צבירת ימי חופשה ומחלה. חברת ש.ל.ה: "נערער על פסק הדין"
תשלום מאוחר: בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב קבע שחברת "ש.ל.ה שירותי רפואה מקבוצת הכללית" תפצה עשרות רופאים בתשלום ימי חופשה באופן רטרואקטיבי עבור 7 שנים.
כתבות נוספות בערוץ הקריירה
צה"ל יאחד את מתקני האחזקה ויעבירם לצפון
בגלל תנאים וערכים: האנשים שחוזרים לצה"ל
הסכם קיבוצי ראשון ב-HOT mobile
בפסק הדין נכתב כי לרופאים ישולמו ימי חופשה מיום תחילת העסקתם ורישום צבירת הימים יתוקן. זאת כיווןן שחברת ש.ל.ה הפרה את חוק הגנת השכר, חוק חופשה שנתית וחוק ימי מחלה. בחברת ש.ל.ה, חברת בת של קופת החולים "כללית", שאחראית על מרפאות הרפואה המשלימה והרפואה האסטטית של קופת החולים, מועסקים הרופאים באמצעות חוזים אישיים. כלומר השכר שלהם נגזר מהסכום המשולם על ידי הלקוחות למרפאה, ולכל רופא מועבר תשלום על פי החוזה שנחתם איתו.
בתביעה שהגישה ההסתדרות באמצעות עורכי הדין נעמי לנדאו ויובל ברוק ממשרד נעמי לנדאו ושות' נטען כי החוזים שנחתמו מול הרופאים סותרים את חוקי המדינה, מפני שהחברה אינה מציינת בתלוש השכר את יתרת ימי החופשה שנצברו על יד הרופאים, ואינה מאפשרת להם לצאת לחופשה על חשבון החברה, כפי שקובע החוק.
עוד אמרו בהסתדרות, שתחת החוזים הרופאים אינם זכאים לתשלום ימי מחלה, ובימים בהם אינם חשים טובים נאלצו להגיע חולים למקום העבודה או להיוותר ללא הכנסה. לבסוף נטען בהסתדרות שחברת ש.ל.ה לא שילמה לרופאים עבור ימי החגים, על אף שהחוק קובע שעובד שהועסק יום לפני ויום אחרי החג, גם אם מועסק בחוזה אישי, זכאי לקבל תשלום עבור אותו יום חופשה.
טרם הפניה לבית הדין התנהל משא ומתן בין הצדדים לטובת קביעת הסכם קיבוצי של כלל הרופאים בחברה, אך הוא כשל. חברת ש.ל.ה טענה כי הפניה לבית הדין נעשתה מתוך רצון להפעיל אמצעי לחץ פסול על מנת לגרום לחברה להיכנע לדרישות ההסתדרות.
לדברי נציגי החברה, "במהלך המשא ומתן הארוך שניהלו הצדדים, ידעה ההסתדרות בבירור כי החברה אינה מכילה את תיקון 24 לחוק הגנת השכר (תיקון המחייב לרשום בתלוש המשכורת את ניצול וייתרת ימי החופשה - ר"א) על אוכלוסיית הרופאים. במהלך המשא ומתן יכלה הייתה ההסתדרות לטעון כי היא מתנגדת לאי החלת התיקון אך לא עשתה זאת".
כאמור, בית הדין האזורי לעבודה קיבל את בקשת ההסתדרות וקבע בין היתר כי ש.ל.ה תשלם לרופאים את ימי החג באופן רטרואקטיבי, וכן שרישום צבירת ימי החופשה והמחלה יחל מיום תחילת עבודתם של הרופאים.
בהסתדרות מציינים שמדובר בהישג משמעותי עבור העובדים, שכן בית הדין הורה על תשלום ורישום רטרואקטיבי, על אף שלרוב נהוג לפסוק ממועד מתן פסק הדין והלאה.
מחברת ש.ל.ה נמסר: "במהלך כל שנות קיומה של החברה נהוגה בה צורת תשלום המבוססת על 'עלות העסקה'. יודגש כי מדובר בשיטת העסקה לגיטימית, הכוללת בתוכה חישוב התנאים הסוציאליים, אותה אישר בית הדין האזורי והארצי לעבודה. החברה כבר הודיעה על כוונתה לערער על פסק הדין. בינתיים, בהמלצת בית הדין, נמשיך לנהל משא ומתן מתוך כוונה להגיע להסכמות".