שתף קטע נבחר
 

אחרי 53 שנה - פלאפל מבורך הופך לטבעוני

צעד מבורך: אחרי למעלה מ-50 שנה בהם תפקדה מסעדת הפועלים הוותיקה "פלאפל מבורך" בתל אביב כמסעדת בשר והגישה שניצל, שווארמה ומעורב ירושלמי, הפך השבוע המקום לטבעוני

להתראות חביתת ירק, שלום שניצל טופו: אחרי למעלה מ-53 שנה בהן תפקדה כמסעדה בשרית, מסעדת "פלאפל מבורך" מתל אביב מצטרפת למהפכה המדוברת של השנים האחרונות, ומוציאה מהתפריט ומהמטבח כל זכר לחומר גלם שפעם היה חי או שהופק מבעלי חיים.

שניצל כמו שלא הכרתם, "פלאפל מבורך" בגירסה הטבעונית (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שניצל כמו שלא הכרתם, "פלאפל מבורך" בגירסה הטבעונית(צילום: ירון ברנר)
באוגוסט האחרון רכשו מיכאל לנגה ובתו גלי ("צמחונית עם נטייה לטבעונות") את המקום ואת הזכויות על השם. המקום היה מזוהה במהלך השנים עם מנות בשריות ומנות עם ביצים, כמו חביתת הירק המפורסמת. 

באים לפרגן, "פלאפל מבורך" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
באים לפרגן, "פלאפל מבורך"(צילום: ירון ברנר)

בהתחלה, נסגר המקום למשך שבועיים, במהלכם הוא עבר שיפוץ, וממנו הוצאו פלאנצ'ה ומקרר שבאו במגע עם בשר. בימים הראשונים למהפך המשיכו להגיש במקום מנות כמו שקשוקה, חביתת ירק וסביח, "פשוט כי לא היה לנו אומץ להיפרד מהן", מודה לנגה. אבל הפרגון שקיבל מהקהל הטבעוני שהחל לפקוד את המקום עם סילוק הבשר ממנו, דירבן אותו להוסיף ללוגו של המקום את הכיתוב "פלוס הטוב שבטבע", ולהפוך למאה אחוז טבעוני.

"פלאפל מבורך" אחרי השיפוץ, אבן גבירול תל אביב (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
"פלאפל מבורך" אחרי השיפוץ, אבן גבירול תל אביב(צילום: ירון ברנר)

לתפריט נוספו מנות כמו קבב, מעורב ירושלמי, שניצל וקציצת ירק שמשתנה מדי יום (בטטה, סלק, עגבניות מיובשות ועוד) - הכל טבעוני, וגם השקשוקה קיבלה טוויסט, והיא עכשיו עם חצילים, טופו ופטריות, במקום ביצים.

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לנגה, איך משנים את הקונספט בצורה כזו דרסטית ואחרי כל כך הרבה שנים?

"זה התחיל כצעד עסקי כי הבנו שזה טרנד שהולך וגובר. בהתחלה היה קשה, אבל קיבלנו תגובות כל כך חיוביות מהקהל הטבעוני, שזו הייתה רק שאלה של זמן עד שנוותר גם על הביצים, על השקשוקה, על חביתת הירק והסביח".

טבעונות זה טרנד או מגמה? מיכאל לנגה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
טבעונות זה טרנד או מגמה? מיכאל לנגה(צילום: ירון ברנר)

אז מה עם השווארמה?

"תרגלנו את המתכון של שווארמה מהסייטן, והיום גם קהל של אוכלי בשר מגיעים בשבילה".

 

אתה חושב שיש קהל שעזב בעקבות המעבר לטבעונות?

"החודש הראשון היה קשה מאוד, אבל עכשיו כשהבינו שאנחנו רציניים ופה כדי להישאר, גם הקהל הישן מתחיל לחזור".

 

אז איך זה שאתה בעצמך עוד לא טבעוני?

"האמת שהפרגון של החבר'ה הטבעונים זה משהו שלא חוויתי קודם. האינטרקציה איתם כל כך נעימה, הם אנשים מפרגנים, מגיעים עד לכאן מראשון לציון ונתניה, זה לא מובן מאליו. שנים אני מכין אוכל טעים, אבל כזה פרגון עוד לא הכרתי".

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
אחרי 53 שנה: "פלאפל מבורך" הופך לטבעוני
צילום: ירון ברנר
מומלצים