מפולין, דרך חוף השנהב ועד ישראל: "חזרנו הביתה"
אמה של אמי קאמרה ברחה מהנאצים לצרפת, הכירה גבר מחוף השנהב ונסעה עמו לארץ מולדתו. שם נולדה אמי שנישאה לתושב מקומי, ששייך לשבט שמאמין שהוא נצר לשבט דן. כעת עלו בני הזוג עם בנותיהם התאומות לישראל: "קודם נלמד עברית"
ציונות גרסת 2016: בין 300 מאות העולים החדשים שנחתו אתמול (ד') ושלשום בנמל התעופה בן גוריון הגיעו גם בני משפחת קאמרה שנחתו מצרפת. למשפחה יש היסטוריה שלא הייתה מביישת תסריט בסרט הוליוודי.
אמי, רופאה במקצועה, הגיעה עם בעלה ג'ורג', טייס במקצועו ובנותיהם התאומות שיילי והיידי בנות ה-15. אמה של איימי, סולאנג' שוסטר, נולדה בשנת 1938 בפולין ובזמן מלחמת העולם השנייה ברחה עם אמה ובן דודה לצרפת. השניים הוסתרו בתחילה על-ידי משפחה של נוצרים צרפתיים ולאחר מכן הם הוברחו לאזור החופשי בצרפת. האם ובן הדוד הם בין בני המשפחה הבודדים שניצלו בעוד מרבית בני המשפחה נרצחו במחנה ההשמדה אושוויץ-בירקנאו.
סולאנג' גדלה בצרפת והכירה את בעלה טריורה, אזרח חוף השנהב. הם נישאו ועברו לגור בחוף השנהב בשנת 1967, שם נולדה איימי וגדלה כיהודיה. לימים נישאה איימי לג'ורג' ובעקבות מלחמת האזרחים במדינה האפריקנית הם היגרו לצרפת בשנת 2012.
גם לג'ורג' יש סיפור מיוחד. הוא מקיים אורח חיים יהודי ואף התחיל תהליך גיור לפני שנתיים. על אף שטרם השלים את התהליך, הוא גילה כי הוא עצמו נצר לשבט המאמין שהוא נצר לשבט דן וחלק מחבריו מקיימים עד היום אורח חיים יהודי.
"אני נרגשת מאוד להגיע לישראל זו מבחינתי סגירת מעגל יוצאת דופן", מספרת איימי. "אמא שלי ומשפחתה נרדפו על ידי הנאצים, בהמשך חיי נאלצתי לעזוב את חוף השנהב ולמצוא מקלט בצרפת וכעת אני מגיעה עם משפחתי לישראל שבה סוף סוף יש לי בית ומקלט כיהודיה".
עבור ג'ורג', העלייה לישראל הייתה דבר שלא היה לגביו כל עוררין. "ברגע שידעתי שהיא יהודיה, התגובה הראשונה הייתה להגיע לישראל. ההגעה לישראל הייתה המעשה הברור מאליו. חיכינו להיות ישראלים וקרובים לציבור היהודי", סיפר ג'ורג'.
המשפחה תתגורר באשקלון והבנות מתכוונות ללמוד בכפר הנוער בן שמן. ומה המשימה הראשונה של המשפחה? "קודם כל ללמוד עברית", אומרת איימי. "אנחנו אוהבים את אדמת ישראל ותורת ישראל. אם לא תהיה לנו שפה, אני חושבת שייחסר לנו משהו חשוב וזה בכל תחום, בטח בתחום המקצועי. אז נלך לאולפן ואז נתחיל לחפש מקומות עבודה ובעזרת השם נמצא גם עבודה ולהיות חלק מהחברה הישראלית הפעילה".
המשפחה כמו שאר העולים הגיעו בטיסות מיוחדות של "הקרן לידידות". נשיא הקרן, הרב יחיאל אקשטיין: "במסגרת עיסוקינו בעלייה, אנו נחשפים לסיפורים מרגשים של יהודים מכל העולם שעברו תלאות רבות וכעת מגשימים את החלום הציוני ומגיעים ארצה. אנחנו מסייעים מדי שנה לאלפי יהודים מעשרות מדינות מאוקראינה ועד ברזיל להגיע לישראל ומסייעים לכל עולה להיקלט בחברה ובמשק באמצעות ליווי צמוד ומעטפת סיוע כלכלית שתבטיח את הצלחת קליטתו".