שתף קטע נבחר

 
עמיר פלג

איש המערה / פלג בחמישי

רן בן שמעון לא מספק את הסחורה בבית"ר, אבל מוכן לעשות הכל כדי למצוא חן בעיני האוהדים. אפילו ביקור מתוקשר במערת המכפלה

המתרפס

ההשתלמות המקצועית של רב"ש

האמת? גם אני לא האמנתי שבית"ר ירושלים תוציא בקושי שתי נקודות משני משחקיה האחרונים, מול מ.ס. אשדוד ובני יהודה. הרי רק לפני שבועיים החליט מאמנה לעשות מעשה והגיע לביקור מתוקשר במערת המכפלה!

 

  • לטורים נוספים של עמיר פלג

 

רן בן־שמעון עובר תהליך שמזכיר את אלי גוטמן. אמונה היא דבר קדוש, אמינות חשובה לא פחות. פעם, בקריית-שמונה, טען בן שמעון שאינו בעניין של קברי צדיקים. היום, כמאמן בית"ר, הוא מגיע לחברון, מצטלם ליד קבר שרה, חותם לילדים ו"מחזק את החיילים". משום מה, זה לא קרה כשאימן במכבי פ"ת למשל.

המאמנים בארץ, וזה ממש לא חדש, שפוטים של הבעלים.

 

רן בן שמעון (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
רן בן שמעון

 

בבית"ר, שם הרחוב מכתיב את רוח המועדון, הם גם שפוטים על הטריבונה. כשהצדיקים עם תעודת הפרו מגיעים למעוז הגזענות, הם פתאום לא חושבים שיש מקום לשחקן ערבי בקבוצה, או מתפתלים עם המשפט שאמר בן־שמעון: "כל שחקן טוב אני אביא לבית"ר ולא משנה מיהו". איזו שאלה, הוא פשוט לא מוצא שחקנים טובים במגזר.

 

"כשבאתי לבית"ר הסתובבו כל מיני אנשים במועדון ובחדר ההלבשה, ואני אוהב שטח סטרילי סביב השחקנים", סיפר המאמן בחודש שעבר. "זה הרגיז אותי בהתחלה, ואז, כשראיתי את הזרימה, הבנתי שיש משהו באנרגיה טובה שלא אחתוך אותו. להפך, אני מעודד את זה".

 

 

אוהדי בית"ר. שולטים בקבוצה (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
אוהדי בית"ר. שולטים בקבוצה(צילום: עוז מועלם)

 

את הביקור בחברון ערך בן שמעון בעידודו של הרב עמי פייקובסקי, שלאחרונה נאסר עליו לעלות למגרש ולהיכנס לחדר ההלבשה של בית"ר. המאמן, כפי שהעיד בעצמו, דווקא זורם עם זה. איש המקצוע שנחשב פעם לאחד המאמנים המבטיחים כאן, הפך לתבנית נוף שכונתו. מעין שילוב של מיסיונר ובאסטיונר.

 

וככל שרמת המשחק של בית"ר שוקעת, גוברות ההתרפסות וההתבטלות בפני מעצבי דעת הקהל בטדי. הם צועקים לו "תתפטר, תתפטר", והוא מתאמץ לרצות אותם יותר. מי יודע, אולי בקרוב תמצאו אותו מפגין מחוץ לאולם בו מתנהל משפטו של אלאור אזריה.

 

בחודש שעבר, אחרי שרשרת המעצרים של ראשי לה פמיליה, נשאל המאמן המעמיק לדעתו על הארגון, והשיב שהוא "לא מכיר אותם יותר מדי לעומק". ברור שלא. זה גם מסביר כמובן את הצורך שחש לפתע לבקר במערת המכפלה. יש דרך טובה מזו להכיר את אמהותינו ואת אבותינו יותר לעומק?

 

שילוב של מיסיונר ובאסטיונר (איור: אופיר בגון) (איור: אופיר בגון)
שילוב של מיסיונר ובאסטיונר(איור: אופיר בגון)

 

המבוכה

הלוי עושה בושות באנגלית

לפי השיטה החדשה של יורובאסקט 2017 נדרשה כל אחת מארבע מארחות הבתים (טורקיה, רומניה, פינלנד וישראל) לבחור מדינה מדרג אחר, שתהיה שותפתה בארגון המשחקים. האיגוד שלנו בחר בליטא.

 

בשישי שעבר נערכה בקובנה מסיבת עיתונאים משותפת. את הליטאים ייצג נשיא האיגוד ארווידאס סאבוניס. בשם ישראל הופיעו שגרירנו בליטא אמיר מימון, יו"ר האיגוד עמירם הלוי, מנהל הנבחרות פיני גרשון ונציג עיריית ת"א אופיר וגמן. אחרי מילות פתיחה של סאבוניס, בליטאית שתורגמה לאנגלית, ניתנה רשות הדיבור ליו"ר שלנו - ואוי, כמה שזה היה מביך. הלוי דיקלם מדפים שהכין ונשמע כמו תלמיד כיתה ב' בשיעור לאנגלית שמקריא חיבור.

 

 

אנגלית מביכה (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
אנגלית מביכה(צילום: עוז מועלם)

 

וכה אמר הלוי: "יזראל איז א סמול קאונטרי וויצ' האז א גרייט לאב טו באסקטבול, אדמייר אנד ריספקט דה ליטווינייאן אנד מיינלי איטס באסקטבול". ובתרגום לעברית: "ישראל מדינה קטנה שאוהבת כדורסל, מעריצה את ליטא ובמיוחד את הכדורסל שלה". ברור, לא סתם משדרים אצלנו מדי ערב משחקים מהליגה הליטאית, שלא לדבר על ההתרגשות כאן לפני הסופר קלאסיקו בין ז'לגיריס קובנה לריטאס וילנה.

 

אך לא החנפנות המופרזת היא זו ששמה ללעג את יו"ר האיגוד שלנו. הלוי שבר את השיניים, עיוות מילים בלי הבחנה והחדיר כללי דקדוק חדשים לשפה האנגלית. זה היה מעורר רחמים.

 

כשהגיע שלב השאלות, המצב הידרדר. מדוע בחרתם בליטא? נשאל הלוי, ואמר: "אנחנו גם מדינה קטנה ורוצים ללמוד". אז מה אם מספר התושבים בליטא קטן משלנו בכמה מיליונים?

 

מתי ריטאס - ז'לגיריס? (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
מתי ריטאס - ז'לגיריס?(צילום: עוז מועלם)

 

"We are in the corner and for us every tourist who came and will see what's going on in our country is the best ambassador".

תרגום: "אנחנו בפינה

, וכל תייר שהגיע ויראה מה קורה בארצנו הוא השגריר הכי טוב". בכך המציא הלוי זמן חדש בדקדוק האנגלי, הממזג עבר, הווה ועתיד. מעין פאסט פרפקט, משולב עם פרזנט פרוגרסיב וסימפל פיוצ'ר. נאום חבל על הזמן!

 

האם זה בסדר שיו"ר איגוד מדקלם באנגלית ברמה של תלמיד בן 8? ואם אינו שולט בשפה, למה שלא ידבר עברית עם מתורגמן? בשביל מה נשלח לליטא גם דובר האיגוד, כדי להצטלם עם סאבוניס ולהעלות את התמונה לפייסבוק?

 

בראיון שהעניק הלוי לפני כשנה. הוא שטח את משנתו בסוגיית לימודי הליבה, ואמר: "אני מאמין שילדים צריכים ללמוד בבית הספר שני דברים - ספורט ומוזיקה. אולי קצת אנגלית, כל היתר פחות חשוב". או, עכשיו לפחות אפשר להבין את הופעתו המביכה בליטא. יו"ר האיגוד שלנו לא השקיע יותר מדי בלימודי האנגלית, והמורה בטח שלחה אותו לעמוד אין דה קורנר.

 

הטור המלא מפורסם הבוקר ב"ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איור: אופיר בגון
רן בן שמעון
איור: אופיר בגון
מומלצים