בימ"ש בריטי לממשלה: עזיבת האיחוד האירופי רק באישור הפרלמנט
מכה גדולה לממשלה: בית המשפט הגבוה לצדק פסק שראש הממשלה תרזה מיי לא יכולה להתחיל את הפרישה מגוש המדינות במרס כפי שתכננה
מכה גדולה לממשלת בריטניה: בית המשפט הגבוה לצדק בממלכה פסק שראשת הממשלה תרזה מיי לא יכולה להתחיל את הליך היציאה מהאיחוד האירופי ללא קבלת אישור הפרלמנט. הממשלה בלונדון תערער על הפסיקה בבית המשפט העליון לאחר שקיבלה לכך אישור מבית המשפט הגבוה. הדיונים בנושא הערעור נקבעו ל-8-5 בדצמבר. "המדינה הצביעה לעזוב את האיחוד האירופי במשאל עם שאושר על ידי הפרלמנט", מסר דובר הממשלה בהודעה שפרסם. "הממשלה נחושה לכבד את תוצאת משאל העם. אנחנו נערער על הפסיקה".
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
ראשת הממשלה השמרנית מיי אמרה בחודש שעבר שממשלתה תפעיל את סעיף 50 של אמנת ליסבון, המוציא לדרך את תהליך הפרישה מהאיחוד האירופי, עד סוף מרס הקרוב. מאותו הרגע יהיו לה שנתיים להגיע להסדר על תנאי הפרישה, ולמעשה מועד הפרישה יהיה בסוף מרס 2019.
מיי, שלא רצתה לסכן את החלטת האזרחים במשאל העם וללכת לאישור הפרלמנט, הסתמכה על פררוגטיבה מלכותית שמאפשרת לממשלה הבריטית לפרוש מאמנות בינלאומיות. אלא שמתנגדי הצעד ערערו לבית המשפט הגבוה לצדק בטענה שעזיבת האיחוד האירופי תגרום לשלילת זכויות, בהן חופש תנועה בתוך גוש המדינות האירופי, ולכן צעד זה לא יכול להיעשות ללא אישור הפרלמנט.
מיי, נזכיר, עלתה בעצמה לשלטון בבריטניה אחרי שראש הממשלה ממפלגתה דיוויד קמרון החליט להתפטר משום שאזרחי ארצו הצביעו במשאל עם ביוני האחרון - בניגוד לעמדתו - בעד עזיבת האיחוד האירופי. מאז הופעל עליה לחץ להבהיר כיצד ומתי תתבצע בדיוק הפרישה מהאיחוד האירופי, ואילו היא הקפידה רק לומר "ברקזיט פירושה ברקזיט" - משפט שמטרתו להבהיר שמיי תכבד את רצון העם ובריטניה תפרוש מהאיחוד.