יו"ר ההסתדרות: "סגירת השידור הציבורי תוביל לשביתה"
היו"ר אבי ניסנקורן מאיים בשביתה כללית במשק על רקע סערת התאגיד. נתניהו הציע בדיון לסגור גם את התאגיד וגם את הרשות. יו"ר איגוד התסריטאים עמית ליאור, בהפגנת האמנים בכיכר הבימה: "מדינה ללא שידור חופשי היא דיקטטורה"
על רקע סערת התאגיד מאיימת ההסתדרות בשביתה כללית. יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן התייחס הערב (יום ה') למחלוקת סביב עתידו של תאגיד השידור הציבורי החדש ואמר: "אם מישהו חושב לסגור את השידור הציבורי בישראל הוא ימצא את ההסתדרות מולו במלוא עוצמתה עד כדי שביתה במשק והעמדת כל המדינה על הרגליים". ניסנקורן לא הבהיר מה כוונתו במילים השידור הציבורי - אם מדובר ברשות השידור או בתאגיד.
אתמול החליטו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון לבטל את הדיון בממשלה בעניין ביטול תאגיד השידור הציבורי שתוכנן ליום ראשון. השניים מסרו כי משרד ראש הממשלה, משרד התקשורת ומשרד האוצר יקימו צוות משותף שיבחן את הנושא ויגיש את המלצותיו בתוך שלושה שבועות.
בישיבה הראשונה של הצוות המשותף, עלתה הצעה ישנה-חדשה: לסגור גם את רשות השידור וגם את התאגיד ולהעביר את הכסף שייחסך לצפון. בדיון השתתפו ראש הסגל בלשכת רה"מ יואב הורוביץ; מנכ"ל משרד רה"מ אלי גרונר, משרד האוצר שי באב"ד; מנכ"ל משרד התקשורת מומי פילבר והממונה על התקציבים באוצר אמיר לוי.
גונר ולוי העלו את ההצעה המפתיעה - לוי עשה זאת מאחורי גבו של כחלון ומנכ"ל משרדו באב"ד וללא ידיעתם. המהלך הזה יחסוך כחצי מיליארד שקל שיועברו מצד אחד לחיזוק היצירה המקומית ולהפקת סרטים שישודרו בכל הערוצים ומצד שני יועברו לחיזוק הצפון. ההצעה מבוססת על רעיון משנת 2003 שגיבש לוי כאשר היה סגן ראש אגף התקציבים באוצר ואחראי על התקשורת. שר האוצר היה אז נתניהו. ההצעה גובשה אז במסגרת הדיונים איך משקמים את רשות השידור ונפסלה. התאגיד לא היה קיים בכלל ואיש לא תכנן שיצטרכו לסגור שני גופים.
במהלך הדיון נכנס לפתע נתניהו. הוא שמע על ההצעה לסגור גם את רשות השידור וגם את התאגיד והביע בה תמיכה נלהבת. מנכ"ל האוצר הגיב שההצעה לא רלוונטית מאחר שכבר יש את התאגיד עם מאות עובדים שגויסו לאחר שעזבו עבודות, ושנבנה מודל חדש שלא רלוונטי להצעה מ-2003. באב"ד הגן בדיון על המשך קיומו של התאגיד.
"הציבור לא מטומטם"
בינתיים, נמשך המאבק של איגודי היוצרים, העובדים, השחקנים והמפיקים. לפני ההפגנה בכיכר הבימה בתל אביב כתבו המארגנים בפייסבוק: "אנחנו רואים בדאגה רבה את החלטת ראש הממשלה ושר האוצר על הקמת ועדה שתבחן, שוב, את מהותו וקיומו של השידור הציבורי בישראל".
יו"ר איגוד התסריטאים עמית ליאור אמר בהפגנה: "נמצאים כאן במאים ושחקנים ויוצרים המחויבים ליצירה חופשית. מדינה ללא שידור חופשי היא דיקטטורה. אנחנו נצעק לחופש לעיתונות. איבדנו את עצמנו כאומה". הקהל קרא בתגובה: ''הציבור לא מטומטם''.
תאגיד השידור הציבורי הוקם בעקבות רפורמה שנועדה לסגור את רשות השידור המסואבת, לבטל את תשלום האגרה, ולהקים במקומה תקשורת ציבורית, שאינה נשענת על הכנסות מסחריות, באופן חסכוני ויעיל יותר. לאחר שכבר הוקם התאגיד, וזמן קצר לפני שהוא אמור להתחיל לפעול,
החליט ראש הממשלה נתניהו לבטל את הרפורמה ולהשיב את רשות השידור הישנה לפעול במקום התאגיד החדש.
בדיון סוער שהתקיים אתמול בוועדת הכלכלה בכנסת אמרה סגנית הממונה על אגף תקציבים במשרד האוצר, שירה גרינברג, כי "אם התאגיד ייסגר יש לכך עלות תקציבית של 370 מיליון שקל כל שנה".
ליאור, הביע בדיון זעם רב בעקבות הכוונה לסגור את התאגיד וציין כי בכוונתו לפתוח בשביתת רעב. במהלך דבריו קרע ליאור את תעודת השחרור מהצבא שקיבל בנו רע דוד, שבה נכתב כי הוא שירת במבצע צוק איתן.