שתף קטע נבחר

מחיר המרמה: כ.א.ל תשלם למדינה 85 מיליון שקלים

לאחר שמנהלי כ.א.ל אינטרנשיונל ביצעו עבירות הלבנת הון, מרמה וקבלת שוחד, חילטה המדינה עשרות מיליונים מהחברה שפעילותה הופסקה ב-2009. החברה התחייבה לבצע "צעדים חסרי תקדים לשינוי התרבות הארגונית"

 

 

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

מדינת ישראל, באמצעות המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, חילטה אתמול (יום ה') 85 מיליון שקל מחברת כרטיסי אשראי לישראל (כ.א.ל), וזאת במסגרת הסדר סגירת תיק מותנה. ההסדר נחתם בפרשת המרמה של חברת כ.א.ל אינטרנשיונל, שהייתה בבעלותה של כ.א.ל, כלפי ארגונים פיננסיים בינלאומיים.

 

בדצמבר 2011 פתחה משטרת ישראל (היחידה הארצית לחקירות הונאה יחד עם כוח המשימה הימורים באינטרנט בלהב 433) בחקירה גלויה נגד כ.א.ל ונושאי משרה בכירים בה לשעבר, המנכ"ל בועז צ'צ'יק ומנכ"ל החברה-הבת, סטיב גרינשפן. בחקירה נבחנו חשדות לפיהם בין 2009-2006 החברה ומנהליה רימו את ארגוני האשראי הבינלאומיים, מבעלי מותגי האשראי VISA ו-MasterCard, וביצעו עבירות של הלבנת הון, שוחד וקבלת דבר במרמה, בהיקפים של מיליארדי שקלים.

 

בדצמבר 2014 הועברו חומרי החקירה והמלצות המשטרה למחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה שליוותה את החקירה, והחליטה להגיש כתב אישום נגד המעורבים בפרשה, בכפוף לשימוע.

 

לאחר סדרה ארוכה של שימועים שבהם נבחנו היבטים נוספים בחומר החקירה, והתייעצויות עם בכירים בפרקליטות, במשרד המשפטים ועם רגולטורים פיננסיים נוספים, נחתם אמש הסדר בין המדינה לכ.א.ל, במסגרתו חולטו רווחי כ.א.ל אינטרנשיונל מפעילות המרמה, בסך 85 מיליון שקל, כאמור. במסגרת ההסדר על החברה לבצע "צעדים חסרי תקדים לשינוי התרבות הארגונית" שהייתה נהוגה בה בתקופת ביצוע מעשי המרמה ולחזק את מעמדם של שומרי הסף בתאגיד, באופן שלא יאפשר הישנותן של העבירות.

 

בין הנימוקים להסדר נלקחו בחשבון גם הפסקת עבודתם בתחילת 2010 של נושאי המשרה לשעבר, הפגיעה שעלולה להיגרם ליציבות המערכת הבנקאית מהגשת כתב אישום והתמשכות ההליכים, חלוף הזמן, והעובדה שמעשי המרמה נעשו בחברת הבת, שפעילותה הופסקה כבר בסוף 2009. במסגרת ההסדר, הוסכם שבהתקיים כל התנאים שהחברה התחייבה לבצע, לרבות חילוט הכספים שהושגו בעבירות כאמור לעיל, לא יוגש כתב אישום נגד החברה. ההחלטה בעניינם של נושאי המשרה לשעבר בחברה צפויה להתקבל בתקופה הקרובה.

  

שרת המשפטים, איילת שקד, מסרה בתגובה למהלך: "מדינת ישראל איננה סובלנית לעבירות מרמה. אני בטוחה שקרן החילוט תשקיע את הסכום למטרות חשובות. אני מודה לפרקליטות המדינה על עבודתה הנחרצת למיגור עבירות הצווארון הלבן ועל המשא ומתן הנחוש שהביא להסדר ולחילוט זה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים