שתף קטע נבחר

 

21 שנה לרצח רבין - וההסתה ברשת בשיאה

בטקס האזכרה לאביה בהר הרצל אמרה דליה רבין כי ההסתה לא תמה. דו"ח חדש מגלה עלייה של 50 אחוזים בהסתה נגד מוסדות שלטוניים ופי חמישה יותר ביטויי אלימות נגד הרמטכ"ל על רקע משפטו של אלאור אזריה. נגד הנשיא ריבלין: עלייה של 160 אחוזים בהסתה ברשת כלפיו

 

21 שנים לרצח רבין: האזכרה בהר הרצל    (צילום: עפר מאיר)

21 שנים לרצח רבין: האזכרה בהר הרצל    (צילום: עפר מאיר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מסיתים הרבה יותר: 21 שנים לאחר רצח ראש הממשלה יצחק רבין שטלטל את המדינה התכנסה אתמול בבוקר (ו') משפחתו לטקס אזכרה בהר הרצל. בתו, דליה רבין, אמרה בטקס כי "אני מתחילה לחשוב שההסתה שלפני בעצם עדיין לא תמה. דו"ח חדש מגלה עד כמה ההסתה בחברה הישראלית חמורה ורק הולכת ומתגברת.

 

הנתונים מתגלים בדו"ח השנאה של קרן ברל כצנלסון בשיתוף חברת המחקר ויגו, ומהם עולה כי בשנה האחרונה חלה עלייה של חמישים אחוזים בביטויי הסתה ואלימות ברשת נגד מוסדות שלטוניים, בהם הממשלה, צה"ל, המשטרה ועוד. יותר משישה מיליון ביטויים גזעניים נרשמו ברשת, פי 1.5 לעומת השנה שעברה.

הסתה נגד איזנקוט בגלל משפט אזריה (צילום: יריב כץ, גיל יוחנן) (צילום: יריב כץ, גיל יוחנן)
הסתה נגד איזנקוט בגלל משפט אזריה(צילום: יריב כץ, גיל יוחנן)

עלייה של 160 אחוזים בהסתה נגדו. הנשיא ריבלין (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
עלייה של 160 אחוזים בהסתה נגדו. הנשיא ריבלין(צילום: אוהד צויגנברג)

הרמטכ"ל גדי איזנקוט הפך ל"מטרה" להסתה ברשת בשנה האחרונה על רקע יציאתו נגד פעולתו של החייל אלאור אזריה שעומד לדין בגין הריגת מחבל. הדו"ח מצא כי חלה עלייה של פי חמישה בביטויי ההסתה נגד איזנקוט ועלייה של פי שלושה בביטויי אלימות והסתה נגד צה"ל.

 

כמו כן, ניתן לראות עלייה של 175% (כמעט פי 3) באלימות המילולית ברשת נגד מערכת המשפט ועלייה גם בקריאות  לאלימות נגד שופטים של פי 2.5 לעומת השנה שעברה בנוסף, גם כלפי נשיא המדינה ראובן ריבלין התגברה האלימות ברשת: עלייה של 160% בביטוי השנאה וההסתה ברשת כלפיו.

 

"ביקשנו לבחון את השיח ברשת על המוסדות והסמלים הלאומיים, המהווים יסודות הדמוקרטיה בישראל ונתוני הדו"ח היכו בנו בתדהמה", אמר ערן חרמוני, ראש המרכז הרעיוני של קרן ברל כצנלסון. "היקף השיח והאלימות ברשת כלפי מוסדות אלו הינו חסר תקדים. העובדה שיש עלייה דרמטית בהסתה ובשנאה כלפי הצבא, הרמטכ"ל, מערכת המשפט וחופש העיתונות, מלמדת שיש מי שחופר מנהרה מתחת ליסודות הדמוקרטיה בישראל ובכך מעמיד את כולנו בסכנה".

 

העצרת המרכזית לזכר ראש הממשלה שנרצח יצחק רבין לא מתקיימת השנה, לראשונה זה 21 שנה. המארגנים ביקשו לבטל את הבקשה לקיים בכיכר רבין את העצרת, שתוכננה להיערך בשבת הקרובה, בטענה להיעדר תקציב וחסויות. בהודעה מטעם המארגנים נאמר כי "זו השנה הראשונה שכיכר רבין תישאר מיותמת, וזאת למרות התגייסותם של אנשים פרטיים שגילו לפני כמה שבועות כי לא קיים אף גוף הנוטל על עצמו השנה את קיום העצרת השנתית לזכר רבין. אנשים פרטיים אלה אף פנו לאישי ציבור ואמנים שהביעו נכונות לשאת דברים ולהופיע בעצרת בהתנדבות, והשיגו את כל האישורים הנדרשים מהמשטרה ומעיריית תל אביב".

 

אחרי שנודע שהעצרת הממלכתית לא תתקיים בשל אילוצי תקציב, הודיעו ראשי מפלגת המחנה הציוני שהם יובילו את האירוע. העצרת תתקיים בסימן המאבק בהסתה ובשנאה. בין הנואמים יהיו חתן פרס ישראל המשורר ארז ביטון; מיכל פרומן שנפצעה בפיגוע דקירה בתקוע בינואר האחרון; האלוף (מיל') נעם תיבון, הרב בנימין לאו ועוד. על הבמה יופיעו בין השאר לאה שבת, דיוויד ברוזה ואפרת גוש.


פורסם לראשונה 04/11/2016 23:30

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יריב כץ, גיל יוחנן
הסתה גוברת נגד הרמטכ"ל בגלל משפט אזריה
צילום: יריב כץ, גיל יוחנן
מומלצים