קרב צמוד במדינות מפתח במרוץ לנשיאות
פלורידה ואוהיו נחשבות לשתיים מהמדינות שמכריעות את הבחירות בארה"ב. לפי הסקרים האחרונים, המרוץ בין טראמפ לקלינטון בשתיהן צמוד. שלושה ימים לבחירות הגיעו המועמדים מאוהיו לפלורידה, ומשם טראמפ ימשיך ל"מעוזים דמוקרטיים" שלא בחרו ברפובליקני מאז שנות ה-80
דונלד טראמפ והילרי קלינטון הגיעו היום (שבת) לפלורידה, אחת ממדינות המפתח שיקבעו מי מהשניים יהיה הנשיא הבא של ארה"ב. שלושה ימים לפני הבחירות נמצאים השניים בשלב "הטיעונים הסופיים", ומנסים לשכנע את המתלבטים לקראת ה-8 בנובמבר. הסקרים מראים שבפלורידה ובאוהיו, מדינת מפתח נוספת, הקרב צמוד.
הסקרים מראים שקלינטון עדיין נמצאת ביתרון במדינות שקריטיות לניצחון, אבל היתרון שלה מצטמצם בהדרגה מאז הודעת ה-FBI על חידוש חקירת המיילים. לפי ממוצע הסקרים של אתר Real Clear Politics קלינטון מובילה על טראמפ בפלורידה באחוז בודד. פלורידה מעניקה 29 אלקטורים (270 דרושים לניצחון), ולא נוטה בבירור לאחת המפלגות. במערכת הבחירות הצמודה בשנת 2000 בין אל גור לג'ורג' בוש נדרשה ספירה חוזרת של הקולות בפלורידה. בית המשפט העליון פסק לטובת בוש.
שני המועמדים "חורשים" את ארה"ב לקראת הבחירות בלילה בין שלישי לרביעי (שעון ישראל). היום נאם טראמפ בעיר טמפה בפלורידה. משם ימשיך לצפון קרוליינה, נבאדה וקולורדו. טראמפ אמר לקהל בטמפה שלקראת הבחירות יגיע גם לביקור שלא תוכנן מראש במינסוטה, שלא בחרה ברפובליקנים מאז 1972. טראמפ צפוי להגיע גם לפנסילבניה ולמישיגן, עוד שתי מדינות בעלות נטייה דמוקרטית שבהן מועמד רפובליקני לא ניצח מאז 1988. "אנחנו הולכים למה שנהגו פעם לכנות 'מעוזים דמוקרטיים' ועכשיו אנחנו מובילים שם או בקרב צמוד".
טראמפ תקף פעם נוספת את קלינטון על "היעדר היכולת" להיות נשיאה. "אני עושה חמש או שש (עצרות) כאלה ביום, והילרי הולכת הביתה לישון. אם היא רוצה לעשות את זה, והיא לא רוצה, אין לה את האנרגיה לזה, תאמינו לי", אמר טראמפ בטמפה, אחת מארבע עצרות הבחירות שלו היום. קלינטון החלה את היום במפגש עם הקהילה הקובנית בשכונה במערב מיאמי, ובהמשך תקיים עצרת בדרום פלורידה. משך תמשיך לפילדלפיה. אחרי ההתגייסות של ביונסה וג'יי זי למענה באוהיו ("אני לא צריך סלבריטאים כמו ג'יי זי'", הגיב טראמפ) היא תופיע בפילדלפיה עם הזמרת קייטי פרי.
קלינטון סומכת על תמיכת הסלבריטאים בארה"ב, שיעזרו לה למשוך קהל גדול של מתלבטים בימים האחרונים של הבחירות. באוהיו למשל היא נעזרת בכדורסלן קליבלנד לברון ג'יימס. בסקרי דעת הקהל היא מובילה על טראמפ בפער שנע ברוב המקרים בין 3% ל-5%. בסקר של מאריסט עבור סוכנות הידיעות מקלאצ'י היא מובילה רק ב-1%, בהשוואה ל-6% בספטמבר. סקר של YouGov העריך שקלינטון תזכה ב-293 אלקטורים – הרבה יותר מה-270 שדרושים כדי להיבחר. לפי מפת האלקטורים של CNN כרגע יש לה 268 אלקטורים "מובטחים" לעומת 204 לטראמפ.
לפלורידה הגיעו קלינטון וטראמפ מאוהיו. מאז הניצחון של אברהם לינקולן בבחירות של 1860 רק שלושה מועמדים שהפסידו באוהיו הגיעו לבית הלבן. בפריימריז הרפובליקנים טראמפ אמנם הפסיד (למושל ג'ון קייסיק) אבל הצליח לזכות בתומכים רבים, במיוחד בקרב המובטלים בדרום מזרח המדינה. הם הזדהו עם המסרים שלו בעד כורי הפחם ונגד הסחר החופשי. בעדכון של CNN אמש עברה אוהיו המתלבטת לסטטוס של "נוטה לרפובליקנים".
לאחר הבחירות של 2004, שבהן היו בבירה קולומבוס ובערים אחרות באוהיו תורים של עד שבע שעות לקלפיות, העבירה אוהיו חוק שמאפשר להצביע שבועות לפני יום הבחירות בנובמבר. כשליש
מאוכלוסיית הבוחרים באוהיו, כולל רבים מאוכלוסיות מיעוטים, השתתפו בהצבעות המוקדמות ב-2008 וב-2012, והבטיחו את ניצחונו של ברק אובמה. הפעם המצב שונה. לפי רויטרס נכון לסוף אוקטובר ירד מספר הדמוקרטים שהשתתפו בהצבעה המוקדמת ב-25%, לעומת מספר הרפובליקנים שגדל ביותר מ-10%.
הדמוקרטים באוהיו לא מתרגשים מהנתונים ואומרים ששיעור גבוה בהצבעה המוקדמת לאו דווקא מכתיר את הנשיא הבא. הם אומרים שהעלייה בשיעור ההצבעה בערים שבהן קיים, "על הנייר", רוב רפובליקני לא אומר שהתושבים אכן יצביעו לטראמפ. הסקרים שבהם השתתפו הבוחרים המקדימים הראו שהקרב צמוד.