ישראל ומס הכנסה אהובים יותר מהמועמדים
שניים מהמועמדים הכי פחות אוהדים יתחרו בעוד שלושה ימים על הנשיאות. נתונים של "וושינגטון פוסט" לא מספקים להם סיבות לנחמה. האמריקנים אוהבים אותם יותר מאת סוריה ואיראן ופחות מפייסבוק ורכיבה על סוסים
הציבור האמריקני מכיר את קלינטון יותר מ-25 שנים. במהלך השנים שלה כגברת הראשונה הפופולאריות שלה ידעה עליות ומורדות. כששירתה בסנאט, ובהמשך כמזכירת מדינה, התמיכה בה התחזקה. במשוואה של "וושינגטון פוסט" שיעור התמיכה בה ב-28 באוקטובר היה 22%-. בדיוק כמו טראמפ.
שיא התמיכה בקלינטון לפי העיתון היה 41% בינואר 2013. בניגוד אליה טראמפ נמצא "במינוס" מתמיד. בסקרי דעת הקהל הראשונים בעניינו, כששקל ב-1999 לרוץ לנשיאות, הוא קיבל 52%-. במאי 2015 הוא הגיע לשפל של 55%-, ומאז הוא מתאושש. לפי "וושינגטון פוסט" למפלגה הדמוקרטית אחוז אהדה של 4%, ולרפובליקנים 20%-. שתי המפלגות בירידה. בשיאן בסקרי "וושינגטון פוסט" הגיעו ל-39% ו-35% בהתאמה.
הדעה משתבחת עם השנים
הנתונים מראים שככל שעוברות השנים משתפרת דעת הקהל האמריקנית על הנשיאים. כשרונלד רייגן עזב את התפקיד היו לו 7%, כמו לרשות המסים ב-2010 ולביל קלינטון ב-1988, בתחילת פרשת לווינסקי. עם השנים התחזקה הדעה החיובית עליו בציבור האמריקני, וב-2001 הגיע ל-40%. ברק אובמה זכה בנשיאות עם 61% (כזכור, דעה חיובית פחות דעה שלילית), ומאז צונח. בסוף אוקטובר 2014 הגיע ל-6%- ובמרס אשתקד ירד מתחת ל-50%-.
בנתונים של "וושינגטון פוסט", בין הפוליטיקאים שנמצאים עם שני המועמדים "מתחת לאפס" נמצאים הנשיאים לשעבר ברק אובמה וג'ורג' בוש (הבן). נשיא רוסיה ולדימיר פוטין נמצא בשנים
האחרונות בירידה בדעת הקהל בארה"ב. בסקר "גאלופ" אשתקד הגיע ל-59%-, לעומת 23% ב-2002. סין, רוסיה, צפון קוריאה, איראן, עיראק, הרשות הפלסטינית וסוריה מקבלות אחוז אהדה שלילי, כמו איגוד הרובאים האמריקני (NRA).
אז מי יותר פופולארי מקלינטון וטראמפ לפי "וושינגטון פוסט"? מבין המדינות שנבחנו בסקרי דעת קהל - ישראל, גרמניה, בריטניה, קנדה ומכסיקו. מלניה טראמפ וביל קלינטון אהודים יותר מדונלד והילרי. עוד ברשימה: גוגל, אפל, פייסבוק, בית המשפט העליון, פמיניזם, מישל אובמה, האפיפיור פרנציסקוס, ג'ון קרי, ג'ורג' בוש (האב), רונלד רייגן וכמה ענפי ספורט אולימפיים (בין השאר שחייה ורכיבה על סוסים).