שתף קטע נבחר

 

"הווינריות קיימת אצלי לאורך כל הקריירה"

בגיל 22, התקווה הגדולה של הג'ודו, ברוך שמאילוב, מחפש לשחזר את הזכייה באליפות אירופה עד גיל 23 משנת 2014 והפעם הוא יעשה זאת לעיני הקהל הביתי בתחרות שתיפתח בסוף השבוע הקרוב בת"א. הוא מספר על ההכנות: "לאן נלך לאכול? לדיזינגוף?" ועל בת זוגו, בטינה טמלקובה: "היה לה קל יותר להישאר בבולגריה אבל היא רצתה לעלות לארץ"

לפני שנתיים בדיוק, פרץ אלינו לתודעה הג'ודוקא ברוך שמאילוב, שתוך חודש בלבד, הוכתר כאלוף אירופה עד גיל 23 וזכה במדליית הארד באליפות העולם עד גיל 21.

 

בשנה שעברה, עשה שמאילוב, בן 22 המתחרה במשקל עד 66 ק"ג, את צעדיו הראשונים בבוגרים, אך לא הצליח להמשיך את רצף ההצלחות וראה את גולן פולק משיג בסופו של דבר את הכרטיס למשחקים האולימפיים בריו.

 

ברוך שמאילוב (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
ברוך שמאילוב(צילום: אורן אהרוני)

 

כעת פותח שמאילוב קמפיין חדש (אותו התחיל כבר ברגל ימין עם מדליית כסף בגראנד פרי זאגרב), והמטרה הסופית ברורה – המשחקים האולימפיים בטוקיו 2020. הדרך לשם עוברת באליפות אירופה עד גיל 23 כאן בבית. בתחרות שתיערך בסוף השבוע הקרוב בהיכל הדרייב-אין בתל אביב, ינסה הג'ודוקא הישראלי לשחזר את ההישג מ-2014.

 

"ברור שיש התרגשות ופרפרים בבטן", מספר שמאילוב. "העניין הוא שיש בארץ תחרות בסדר גודל כזה ואני ממש מצפה לזה. ההכנה הייתה כמו לכל תחרות מטרה. התחלנו אינטנסיבי לפני חודשיים ועכשיו הורדנו עומסים כדי להגיע מוכנים ולא גמורים".

 

שמאילוב. משמאל (צילום: איגוד הג'ודו) (צילום: איגוד הג'ודו)
שמאילוב. משמאל(צילום: איגוד הג'ודו)

 

זה מלחיץ יותר מכיוון שזה בארץ?

"בגלל הביתיות, חשוב לי אפילו יותר להצליח. גם בשבילי, אבל גם בשביל כל מי שיגיע לאולם ויצפה בי מהבית. חשוב לי להראות שאנחנו על המפה, אנחנו אחת המעצמות בג'ודו ונמצאים בקו עלייה. אנחנו רוצים להראות את הרמה שלנו ואני חושב שתהיה אליפות טובה עם תוצאות טובות".

 

"אני מקווה שהקהל ומי שמתעניין בג'ודו יהיה בעניין ויגיע, כי ברגע שאתה רואה קרב בחי, זה אחרת לגמרי ממה שרואים בטלוויזיה. מי שיגיע לעודד יראה איך הספורטאי נותן מעצמו הכל וזה נותן לו יותר דרייב להצליח. מצד שני, אתה גם רוצה לא לפשל".

 

שמאילוב (משמאל) עם אורן סמדג'ה וגולן פולק (צילום: איגוד הג'ודו) (צילום: איגוד הג'ודו)
שמאילוב (משמאל) עם אורן סמדג'ה וגולן פולק(צילום: איגוד הג'ודו)

 

ויש הכנות שונות לאליפות שנערכת בארץ?

"אני מאוד אוהב את התמיכה שאני מקבל ואני חושב שזה אחד הדברים הכי מדרבנים שיש. בארץ כולם יגיעו לצפות בי, החברים והמשפחה ואני מקווה לשמח אותם. קיימת התרגשות אבל כספורטאי אתה רוחש ניסיון. בתחרות אתה צריך להוציא כוחות שחבויים בך וזה קשה, לכן עובדים על זה גם עם פסיכולוג. עדיין צריך להביא ביום נתון את כל מה שאתה יודע כדי לנצח".

 

"מתייחסים לזה כמו לכל תחרות בחו"ל. אנחנו נצא כל המשלחת לבית מלון כמה ימים לפני ולא נגיע מהבית. אפילו קצת צחקנו על זה, כי לפעמים בחו"ל האוכל במלון פחות טוב, אז אנחנו יוצאים למסעדות והפעם לאן נלך לאכול? לדיזינגוף?".

 

אתה מסוגל לשחזר את ההישג מ-2014?

"בוודאי. אז הגעתי לתחרות אחרי שנה די מוצלחת והייתי מלא ביטחון. זו לא תחרות קלה והיא לא נותנת נקודות בדירוג העולמי אבל אז הבנתי שיש לי את היכולות לנצח תחרויות גדולות. אני עולה למזרן כדי לנצח ולתקוף עד השנייה האחרונה בלי לוותר. אני מקווה שגם הפעם אזכה באליפות אירופה".

 

גולן פולק. כבר לא היריב של שמאילוב (צילום: אורן אהרוני, קזחסטן) (צילום: אורן אהרוני, קזחסטן)
גולן פולק. כבר לא היריב של שמאילוב(צילום: אורן אהרוני, קזחסטן)

 

השתנית בשנתיים האחרונות מאז הזכייה ההיא?

"הווינריות והמלחמה קיימים אצלי ומלווים אותי לכל אורך הדרך. זה לא פתאום מתעורר אצלך ומי שזה לא נמצא אצלו, יכול לעבוד על זה אבל זה לא פשוט. אנחנו עובדים על טקטיקות חדשות, מנסים לשפר ולהגדיל את העוצמות. התבגרתי על המזרן ואני מכין גם כמה הפתעות".

 

גולן פולק מעלה משקל ועכשיו הקרב שלך על הכרטיס לטוקיו הוא מול טל פליקר.

"גולן הוא ספורטאי מעולה וחזק. ברור שאם הוא היה נשאר במשקל שלי, זה היה הופך את הקרב להרבה יותר קשה. אבל עכשיו התחרות שלי היא לא איתו או אם מישהו אחר במשקל, אלא להשיג את המטרות שלי".

 

איך אתה רואה את מצב הג'ודו בארץ לאחר המדליות מריו?

"הג'ודו הישראלי קיבל חשיפה ענקית לאור המדליות של ירדן ג'רבי ואורי ששון ובכלל, השתתפות שאר הספורטאים. אני שומע חברים שעובדים כמאמנים במועדונים ואם לפני ריו היו להם 20 ספורטאים, עכשיו יש 60. חוג הג'ודו הפך לנחשק בכל הגילים".

  

אורי ששון לאחר הזכייה במדליה בריו    (צילום: אורן אהרוני )

אורי ששון לאחר הזכייה במדליה בריו    (צילום: אורן אהרוני )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"בטי תהיה חסרה לי באליפות"

למרות ההכנות האינטנסיביות על המזרן, שמאילוב טרוד בימים אלו לא רק במצבו, אלא גם במאמצים הגדולים לצרף לסגל הישראלי את בת זוגו, בטינה טמלקובה.

 

בטינה, או בקיצור 'בטי', כפי ששמאילוב מכנה אותה, הכירה אותו באליפות אירופה לפני שנתיים ומאז השניים נמצאים בקשר. הג'ודוקא בת ה-19 מתחרה במשקל עד 52 ק"ג והיא עזבה את מולדתה בבולגריה, עברה להתגורר בארץ לפני שנה וחצי ומבקשת לייצג את ישראל כדי להגיע לאולימפיאדה בטוקיו, כפי שפורסם ב-ynet ספורט. "בינתיים אנחנו מתמקדים בקריירות שלנו וטוב לנו ביחד", מספר שמאילוב.

 

שמאילוב וטמלקובה (צילום: פרטי או מתוך הפייסבוק) (צילום: פרטי או מתוך הפייסבוק)
שמאילוב וטמלקובה(צילום: פרטי או מתוך הפייסבוק)

תהליך הקליטה של טמלקובה עדיין לא הושלם. היא נמצאת בארץ באשרת תייר וכדי לא להרוס את התכניות העתידיות שלה, לא תשתתף באליפות אירופה עד גיל 23 תחת דגל בולגרייה.

 

"בטי תהיה חסרה מאוד באליפות", מודה שמאילוב. "הכוונה הייתה שיהיו לה כבר את האישורים כדי להתחרות עם דגל ישראל ולצערי זה לא יצא עדיין לפועל. העניינים זזים ואני מקווה שזה ייסגר בקרוב כדי שהיא תתחיל את שנת 2017 כספורטאית ישראלית".

 

שמאילוב. "בטי תהיה חסרה מאוד" (צילום: פרטי או מתוך הפייסבוק) (צילום: פרטי או מתוך הפייסבוק)
שמאילוב. "בטי תהיה חסרה מאוד"(צילום: פרטי או מתוך הפייסבוק)

 

מה אתה עונה למי שטוען שהיא באה לארץ כי קל יותר להגיע לאולימפיאדה מאשר דרך בולגריה?

"אני חושב שבטי ספורטאית

 שתיתן את כל כולה כדי להצליח בכל מקום. אני לא חושב שבבולגריה היו לה מתחרות ומבחינתה, היה קל יותר להישאר שם ולהיות בראש שקט עד 2020, כי היא הייתה מסומנת כבר עם הצלחות מגיל 13".

 

איך היא תתרום לג'ודו כאן?

"זה שיש תחרות ועומק במשקל מסוים, רק יתרום לספורטאיות ולה. היא באה לפה עם חלום, לא לגרוע ממישהי ולקחת לה את המקום. אני לא חושב שהיא תיארה לעצמה שהמצב הזה יקרה לפני שנה וחצי, לפני שהכרנו. היא רוצה להיות פה איתי והחלום שלה נותר אותו חלום, להיות אלופה ברמה הכי גבוהה שיש, לא משנה איפה היא נמצאת".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות איגוד הג'ודו
ברוך שמאילוב
באדיבות איגוד הג'ודו
מומלצים